Forlod Volbeat med 19 millioner

Anders Kjølholm forlod succesbandet med en særdeles stor check i baglommen

Anders Kjølholm var i 14 år bassist i Volbeat. I november forlod han bandet. Med sig fik han 19 millioner kroner. (Foto: Polfoto)
Anders Kjølholm var i 14 år bassist i Volbeat. I november forlod han bandet. Med sig fik han 19 millioner kroner. (Foto: Polfoto)

Den tidligere bassist i rockbandet Volbeat, Anders Kjølholm, stresser formentligt ikke over at være blevet arbejdsløs, siden han i november drejede til højre, mens resten af Volbeat drejede til venstre.

Efter 14 års samarbejde var det musikalske parløb slut, men med sig i baglommen fik Anders Kjølholm en gedigen check, som andre ledige ikke engang tør drømme om.

Se også: Gylden rock: Volbeat tjener millioner

På checken stod nemlig ikke mindre end 19 millioner kroner, som - med mindre man hedder Frederik Fetterlein - burde være nok til, at bassisten kan forsørge sig selv og familien de næste mange, mange år.

Af de mange penge skal der naturligvis betales skat.

Se også: Falliterklæring: Volbeat sælger ud

Det to-cifrede millionbeløb fremgår af det netop offentliggjorte regnskab for selskabet Volbeat ApS, som Anders Kjølholm var medejer af sammen med frontmand Michael Poulsen og trommeslager Jon Larsen.

Nu - efter at bassisten er blevet købt ud - er ejerskabet delt mellem Michael Poulsen og Jon Larsen.

Michael Poulsen er frontmand i Volbeat. (Foto: Per Lange)
Michael Poulsen er frontmand i Volbeat. (Foto: Per Lange)

Bruddet mellem bassisten og Volbeat foregik ifølge begge parter uden dramatik.

'Anders har været en loyal ven og bandkammerat siden 2001. Vi har turneret i det meste af verden sammen og delt oplevelser, som kun er få bands forundt. Vi er meget taknemmelige for dette og ønsker Anders alt det bedste i fremtiden,' lød det i november fra bandet, mens Anders Kjølholm selv tilføjede:

'Det har været en utrolig oplevelse at være en del af Volbeat-familien så længe, og jeg ønsker Michael, Jon og Rob (Caggiano, guitarist, red.), alle involveret i bandet og selvfølgelig alle fans det bedste på den fortsatte rejse.'

Se også: Volbeat får ny fast bassist

I stedet for Anders Kjølholm er indtrådt Kaspar Boye Larsen, mens lead-guitaristen siden foråret 2013 har været amerikanske Rob Caggiano.

Rob Caggiano og Kaspar Boye Larsen er ikke medejere af Volbeat ApS, og det fremgår ikke af regnskabet, hvordan de er aflønnet.

Overskuddet i Volbeat ApS var i 2015 på 10,2 millioner kroner. Alt i alt er firmaets værdi opgjort til 40 millioner kroner, som de to eneste tilbageværende original Volbeat-medlemmer altså ejer halvdelen af hver.

Ekstra Bladet har forsøgt at komme i kontakt med tidligere Volbeat-bassist Anders Kjølholm, men han er ikke vendt tilbage på henvendelsen.

Se også: Volbeat går til filmen

Volbeats nuværende besætning: Fra venstre er det bassist Kaspar Boye Larsen, forsanger Michael Poulsen, guitarist Rob Caggiano og trommeslager Jon Larsen. (Foto: PR/Nathan Gallagher)
Volbeats nuværende besætning: Fra venstre er det bassist Kaspar Boye Larsen, forsanger Michael Poulsen, guitarist Rob Caggiano og trommeslager Jon Larsen. (Foto: PR/Nathan Gallagher)

Se også: Historisk: Kæmpe kiks af Volbeat

Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Townes Van Zandt: 'Sky Blue' (Fat Possum-album/Ude 8. marts)
2.Ray Charles: 'Modern Sounds in Country and Western Music, Volumes 1 & 2' (Concord-albums/Ude igen 26. april)
3.Demon Head: 'Hellfire Ocean Void' (Svart-album/Ude 22. februar)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.The Entrepreneurs: 'Noise & Romance' (Tambourhinoceros-album/Ude nu)
2.Beirut: 'Gallipoli' (4AD-album/Ude nu)
3.Sharon Van Etten: 'Remind Me Tomorrow' (Jagjaguwar-abum/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen