Frederik mødte sit idol på gaden: Dagen efter fik han et vildt tilbud

22-årige Frederik Godtkjær beskriver det som noget, der kun sker i film, da han mandag spottede sit helt store idol i København

- Det er så surrealistisk. Det bliver den største aften i mit liv, siger Frederik Godtkjær. Foto: Privat
- Det er så surrealistisk. Det bliver den største aften i mit liv, siger Frederik Godtkjær. Foto: Privat

Mandag den 13. juni fik Frederik Godtkjær sit livs hidtil vildeste oplevelse. Den 22-årige amatørmusiker var ved at lukke den café i det indre København, hvor han arbejder, da han pludselig så noget, der fik ham til at glemme alt om at tørre borde af og stable stole.

Lige forbi ham på Larsbjørnsstræde gik en mand, der til forveksling lignede hans helt store idol, musikeren Damien Rice.

Lige siden teenageårene har Frederik været vild med den irske folkrockmusiker, som blandt andet er kendt for nummeret 'Cannonball', og han har siddet på første række til flere koncerter med sangeren.

DK MusikNYT Lukas Graham hyldet på NorthSide

- Jeg sad udenfor og talte i telefon med min far, og da jeg kigger op, ser jeg pludselig et kendt ansigt. Først tænker jeg: 'Det ligner godt nok Damien Rice. Men hvad fanden skulle han lave i København, og hvorfor ville han gå alene rundt om aftenen', forklarer Frederik Godtkjær, hvis kunstnernavn er Fred Seul.

Alligevel kan han ikke slippe manden af syne, og uden at sige farvel til sin far lægger han på.

- Jeg står lige i 20 sekunder og overvejer: 'Hvad gør jeg. Løber jeg op til ham?' Jeg er normalt ikke typen, der har behov for at løbe op til kendte og tage billeder. Men lige med Damien Rice er det anderledes. Det var ham, der gav mig interessen for musik, siger han. 

Så Frederik beslutter sig for at løbe efter.

- Jeg råber bare: 'Hello?' Og da han vender sig om, aner jeg ikke, hvad jeg skal sige. Det er så akavet, som det kan være, fortæller den 22-årige superfan, som har spillet sin egen musik på Strøget og på cafeer og barer.

- Det er naturligvis beklageligt, at det er endt sådan, siger Line Breinholt om Peter Falktoft og Felix Smiths farvel til Tinderbox. (Foto: Anthon Unger) DK MusikNYT Falktoft og Smith beklager farvel til Tinderbox

Han får dog tungen på gled og stammer: 'Hvad hedder du?' til den noget forundrede musiker.

- Da han svarer 'Damien', var det bekræftelsen. Herefter begynder jeg bare at snakke for at holde på ham og stiller nogle totalt 'random' spørgsmål, som hvordan man får tilsluttet en bestemt mikrofon og andre praktiske spørgsmål. Efter fem minutter kan jeg mærke, at jeg har holdt længe nok på ham, og han skal ud at have noget mad, fortæller Frederik og fortsætter:

- Jeg går ned på cafeen igen og går rundt om det samme bord 200 gange og ringer til alle mine venner og familie. Det er jo for vanvittigt.

Men det skulle blive endnu mere vanvittigt. Efter en halv times tid står Damien Rice pludselig ude foran cafeen og vinker til Frederik.

- Jeg spurter selvfølgelig ud til ham, men lader som om, jeg er helt 'chill', fortæller Frederik, der stadig får gåsehud, når han genfortæller historien.

Den irske sanger har været Frederiks helt store inspiration siden teenageårene. Foto: Warner
Den irske sanger har været Frederiks helt store inspiration siden teenageårene. Foto: Warner
 

- Så småsnakker vi lidt, og jeg spørger, om han ryger, selv om jeg egentlig godt ved det. Men bare for ikke at virke for 'stalker-agtig'.

Damien Rice spørger til Frederik og hans musik, og den unge dansker fortæller, at han elsker at spille musik, men ikke er kommet ud over stepperne.

- Til sidst tager jeg mod til mig og siger, at hvis han nogensinde får brug for en at jamme med, skal han vide, at det vil være den største ære i mit liv, forklarer Frederik.

Stjernens svar var ved at slå benene væk under ham:

- Så kigger han på mig og spørger: 'Hvad laver du på lørdag? Jeg spiller i Vega og har ikke booket en opvarmer endnu. Har du lyst til at starte showet for mig'.

Damien Rices PR-team fortæller selv historien om danske Frederik på Facebook.
Damien Rices PR-team fortæller selv historien om danske Frederik på Facebook.
 

- Jeg fatter ikke en skid. Jeg har set alle hans videoer på Youtube, og det har været en drøm i seks år at spille med ham. Det her sker normalt kun på film, siger Frederik om sin reaktion på det vilde tilbud.

Han spurgte, hvordan Damien Rice kunne være sikker på, at han egnede sig til jobbet, når han aldrig havde hørt hans musik.

- Han kiggede på mig og sagde: 'Du kan bare mærke det, når nogen har det. Og det har du', siger Frederik.

Allerede næste morgen lå der en mail i hans inbox fra sangerens folk i New York, som officielt tilbød ham jobbet som opvarmer.

- De har tilbudt mig penge for det, men jeg har takket nej. Det er udelukkende æren, jeg gør det for, fortæller Frederik, som udover sit caféjob har nattevagter på et center for børn med handicaps.

I aften klokken 18 går han derfor på scenen i et udsolgt Lille Vega i København, hvor han på 35 minutter og med fire af sine egne sange skal bevise, at Damien Rices fornemmelse for talent holder stik. 

Hør en af Fred Seuls numre HER.

Damien Rice spiller udover på Lille Vega i aften også på Northside søndag. 

(Foto: AP) Samfund Treos festivalguide: Her er de rigtige hovednavne

44 kommentarer
Vis kommentarer