Frivillige under AC/DC: Forbandede amatører

Arrangørerne af AC/DC-koncerten Live Nation bliver bombarderet med kritiske bemærkninger fra deres egne frivillige bartendere

Før koncerten var stemningen god blandt koncert-gængerne

55.000 tørstige AC/DC-fans kan ikke få øl hurtigt nok. (Foto: Per Lange) DK MusikNYT Ølkaos truer AC/DC-fest

Der er rigtig mange AC/DC-fans, der har gevaldige tømmermænd i dag efter den store AC/DC-koncert i Roskilde i går, selv om det var langsommeligt at få købt sig nogle øl på grund af de lange køer. Men tømmermændene for arrangørerne af koncerten, Live Nation er af en helt anden karakter. De er nemlig i dag blevet udsat for en regulær 'shit-storm' fra deres egne frivillige bartendere, der - efter deres egen mening - under urimelige forhold knoklede røven ud af bukserne for et grådigt firma, der ikke holdt halvdelen af, hvad de havde lovet.

AC/DC Dyrskuespladseni Roskilde den 15. juli 2015. (Foto: Per Lange) DK MusikNYT Anmeldernes dom: AC/DC-begejstring

I en mail til Ekstra Bladet skriver den frivillige bartender Tobias Mikkelsen:

- Live Nations AC/DC koncert i går var en ren arrangør-katastrofe. Koncerten var god. men det var AC/DC's fortjeneste. Jeg stod som frivillig i en ølbod for Live Nation, og jeg er en garvet ræv i frivilligt koncert-arbejde. Det var det mest pinlige, jeg nogensinde har været med til. Der var slet ikke i nærheden af nok ølhaner, så vi frivillige skulle have lort i hovedet over køer, som de intet kunne gøre noget ved. Der var ingen styr på boderne, ingen kasseapparater. Så det blev til ren hovedregning med priser, som man ikke var blevet gjort bekendt med, før man mødte op. Der var ingen pauser. Vi blev lovet et afterparty samt mad. Men da koncerten var slut, fik vi at vide, at det alligevel ikke blev til noget.

Her på billedet ser man i cirklen den 28-årige mand, der kravlede op i et tårn midt under AC/DC-koncerten. DK MusikNYT 28-årig mand kravlede op i højttalertårn: Her er hans straf

(artiklen fortsætter under billedet)

For nogle var humøret højt i forbindelse med AC/DC-koncerten i Roskilde, selv om det for mange var et helvede at få mad og øl uden at vente i evigheder i lange køer.(Foto:  Per Lange)
For nogle var humøret højt i forbindelse med AC/DC-koncerten i Roskilde, selv om det for mange var et helvede at få mad og øl uden at vente i evigheder i lange køer.(Foto: Per Lange)
 

På Live Nations egen facebook-side vrimler det også med negative kommentarer fra andre frivillige i forbindelse med de mere praktiske sider af koncerten. Og flere publikummer får også luft for deres vrede med kritiske bemærkninger til Live Nation.

Live Nation er nogle grådige sataner
Og her uddyber Tobias Mikkelsen sin kritik i meget skarpe vendinger:

- Kritikken hagler ned over jer i forbandede lusede amatørere. Jeg stod som frivillig for jer. Aldrig igen. Magen til amatører skal man lede længe efter. Og jeg kan se mange andre er enige. Men når man gør jer opmærksom på det, kommer det sølle svar, at man skal skrive en mail.. gu gider jeg da ej. Jeg vil have et svar og en forklaring her. Eller fortælle alle, jeg overhovedet kan komme i nærheden af, hvilke grådige sataner og lusede amatører i er. Jeg har været frivillig til diverse events i 6 år. Og aldrig har jeg oplevet at føle mig så pisset på, som under det her arrangement. Ingen pauser. Ikke nok ølhaner. Så jeres frivillige skal have lort i hovedet, fordi i er for nærige til at sætte de ølhaner op, der skal bruges. Og når man så har knoklet og knoklet og vender tilbage træt og sulten, er der pludselig ikke nogen afterparty eller noget mad. Hvad er i for nogle grådige kyniske svin? Føj. Aldrig Live Nation igen. Fuck jer.

(artiklen fortsætter under billedet)

To djævle-piger hygger sig, selv om det var helvedes svært at komme til øl-boderne.(Foto: Per Lange)
To djævle-piger hygger sig, selv om det var helvedes svært at komme til øl-boderne.(Foto: Per Lange)
 

Alt gik galt
Søren Helmersen viser i en kommentar, at han er fuldstændig enig:

- Jeg vil prøve at liste nogen af problemerne op. Jeg møder ind i en bar som frivillig kl 16.00.

 1. Ingen ansvarlig til stede fra live nation som ellers var en del af kontrakten.

 2. Vi manglede opblanding til vores drinks de første par timer

 3. Når fadølsanlægget strejkede, gik der 45-60 minutter, før en Royal-mand dukkede op.

 4. Ingen kasseapparater?

 5. Ingen klarhed omkring pant, mulighed for at give kunderne en kvittering

 6. Vi løber tør for byttepenge!!

 7. Løb tør for alt andet også.

 8. Stadig ingen ansvarlig fra live nation.

 9. Ingen forplejning til de frivillige, der arbejder 10 timer gratis for jer!

 10. Den lovede natmad 'glemte' i sgu!

 11. En bar løb tør for øl!! What?

- Listen kunne nok runde de 100 punkter men lad os stoppe her så i også kan overskue kritikken.  Én ting er, at ting går galt, så store koncerter kan være uforudsigelige. Men at behandle sine frivillige medarbejdere på den måde er godt nok lavt. Det er sølle og udtryk for 'no fucks given', så længe i laver en god profit. Prøv om i kan stable en Citybois koncert op og se, hvordan det går. Venlig hilsen, en meget frustreret og træt frivillig.

(artiklen fortsætter under billedet)

Musikalsk blev det imidlertid en uforglemmelig aften i Roskilde med god gyngende rock fra AC/DC.(Foto: Per Lange)
Musikalsk blev det imidlertid en uforglemmelig aften i Roskilde med god gyngende rock fra AC/DC.(Foto: Per Lange)
 

Så slog lynet ned. AC/DC rocker lige nu i Roskilde. (Foto: Per Lange) DK MusikNYT Voldsomt lynnedslag i Roskilde: AC/DC buldrede løs  

Manglende sikkerhed
På Live Nations facebook-side er der også flere almindelige koncert-gængere, der er ude med riven efter Live Nation:

En anden facebook-bruger skriver blandt andet:

- I burde ikke få lov til at arrangere koncerter igen. I burde også få en politianmeldelse for manglende sikkerhed. Værst var afviklingen af koncerten. Godt nok var mad/drikke muligheden på så lavt niveau, at det var helt pinligt. Men at i fører 55.000 mennesker gennem samme udgang uden at vejlede om, hvor udgangen rent faktisk er, er jo det mest vanvittige jeg har set. Ved stationen var der kaos, fordi i fortæller folk, at det er umuligt at tage bilen. Og sindssyg dårlig optræden af hjemmeværnet og DSB-personalet, som ikke havde fået info om omstændighederne. Roskilde Festival kan håndtere over 130.000 mennesker, og i har problemer med 55.000. Shuttlebusser ville f.eks ikke være en hel dum ide. Koncerten var god, men det er jo AC/DC' s fortjeneste. Alt andet var så amatøragtigt, at jeg aldrig tager til en koncert, som i arrangerer igen, magen til amatører!!!

Thomas Kyhn Madsen tilføjer klar og kontant i en kommentar:

- I må sige til, hvis i har brug for et tlf. nr til Carlsberg event, så man ikke skal stå i kø i 45 min for at købe noget at drikke. Var til AC/DC d.15-07 i Roskilde, og jeres håndtering i øl boderne var under al kritik. Men jeg sparede en masse penge i kunne have tjent!!!!!!!

Moses Hansen under sin march mod islam på Nørrebro i København i 2002. (Foto: Linda Johansen) DK MusikNYT Moses Hansen: Ugudelige AC/DC!

Live Nation svarer på kritikken
Ekstra Bladet kontaktede Kasper Bjergbæk fra Live Nation, der er en af de ansvarlige for 'de frivillige', for at konfrontere ham med kritikken fra hans egne frivillige medarbejdere.

Kan du svare på, hvorfor der ikke var nogle Live Nation-ansvarlige tilstede i øl-teltene?

- Nej, det kan jeg ikke. Vi har en overordnet ansvarlig person på vores barer, der har en række nøglepersoner, der meget gerne skulle have været i og omkring barerne, forklarer Kasper Bjergbæk og tilføjer, at Live Nation har lavet aftaler med omkring 12 foreninger, der har leveret ca. 600 frivillige.

- Disse foreninger betaler vi et beløb for hver enkelt frivillig, der møder op.

Der er også blevet klaget over manglende kasseapparater samt byttepenge, der også kan have været årsag til de store kø-dannelser. Kan du kommentere det problem?

- Nej, her må jeg henvise til vores overordnede barchef.

De frivillige, der arbejdede 10 timer i træk var også meget sure over, at de var blevet lovet et afterparty samt mad, men at dette arrangement blev aflyst. Hvad var årsagen til denne aflysning?

- Der har aldrig været planlagt et afterparty for de frivillige. Det må være en misforståelse. Og det er ikke noget, som vi har aftalt med de 12 foreninger vi samarbejdede med.

Der var også et øltelt, der løb helt tør for øl. Hvordan kunne det ske?

- Det er jo noget, der kan ske, når så mange folk er så tørstige. Men vi havde heldigvis gode folk, der fulgte øl-tankene op igen. Vi løb ikke tør for øl under koncerten.

Set i lyset af den kritik i har mødt fra jeres egne frivillige. Kan i lære noget af det, når i måske i fremtiden skal lave et lignende arrangement?

- Vi kan altid lære noget. Og vi tager meget gerne imod konstruktiv kritik.

Fuld knald på rocken i Roskilde.(Foto: Per Lange)
Fuld knald på rocken i Roskilde.(Foto: Per Lange)
 

En koncertgæst valgte under koncerten af kravle op på et af scenetårnene. Han kan nu se frem til en bøde fra politiet. (Læservideo)

 

1 af 5 For nogle var humøret højt i forbindelse med AC/DC-koncerten i Roskilde, selv om det for mange var et helvede at få mad og øl uden at vente i evigheder i lange køer.(Foto: Per Lange)
2 af 5 To djævle-piger hygger sig, selv om det var helvedes svært at komme til øl-boderne.(Foto: Per Lange)
3 af 5 Musikalsk blev det imidlertid en uforglemmelig aften i Roskilde med god gyngende rock fra AC/DC.(Foto: Per Lange)
4 af 5 Fuld knald på rocken i Roskilde.(Foto: Per Lange)
5 af 5 55.000 mennesker, der skal spise og drikke sig en lille kæp i øret før koncerten var måske en for stor mundfuld for Live Nation.(Foto: Per Lange)
130 kommentarer
Vis kommentarer