Fruen udgiver Buttenschøns sange

Thomas Buttenschøn overraskede sin kone med et helt album tilegnet hende på deres fem års bryllupsdag, og det kom meget bag på hende

- Hvad er det, du skal i studiet? Kan du ikke gøre det senere?

Sådan lød det - til tider en smule irriteret - fra sangeren Thomas Buttenschøns kone, Cana, i ugerne op til parrets bryllupsfest i oktober i år. For bryllupsstress og en fraværende mand er ikke altid den bedste kombination.

Det viste sig, at der var en helt særlig grund til, at den 30-årige sanger havde brugt så meget tid sammen med musikvennerne. Det blev klart under parrets store bryllupsfest, som de holdt på deres fem års bryllupsdag.

Thomas Buttenschøn har nu Sønderjylland som  udgangspunkt. (Foto: Universal) DK MusikNYT Hitmager: Derfor forlod jeg København

Da de i sin tid sagde ja til hinanden, var Cana nemlig gravid, og de lovede derfor at holde en ordentlig fest senere. Det blev præcis fem år efter, og her præsenterede Thomas Buttenschøn et helt nyt album, som han havde skrevet til og om sin kone.

Det album er på gaden i dag!

- Jeg fik en smule røde ører, da det så gik op for mig, hvorfor han havde været så meget væk. Det er jo helt vildt. Der tog han røven på mig. Det er jo den største kærlighedserklæring, man kan få. Det er så smukt, siger Cana Buttenschøn.

Thomas Buttenschøn har referencer til både Bob Dylan og Morten Korch på sit nye album. (Billede fra videoen) DK MusikNYT Thomas Buttenschøn i fængsel

Selv om det kan virke oplagt, at Thomas Buttenschøn ville overraske sin kone med ny musik, så var det ikke planen til at starte med. Sangeren, der fik sit gennembrud med sangen 'Fantastiske mandag', havde først besluttet sig for, at han bare ville holde en tale. En sang ville være en kliché. Men han kunne ikke lade være.

- Jeg tænkte, at nu gør jeg det sgu alligevel. Det er jo det, jeg elsker. Så skrev jeg en sang, men jeg blev simpelthen nødt til at skrive endnu en, for hun er jo meget mere end bare den ene sang. Pludselig var der til et helt album, griner han.

Sangene handler om parrets første møde, kærlighedens glæder, og om når tingene til tider bliver hårde og kærligheden og parforholdet udfordres. Og det er helt bevidst.

Thomas Buttenschøn og hans da højgravide kone, Cana. (Privatfoto) Danske kendte HIV-smittet musiker far igen

- Sådan er kærlighed, tror jeg på. Kærlighed er op og ned, og det viser sangene. Sådan har det også været for os. Jeg er blevet meget mere forelsket i hende, mens jeg har skrevet de her sange. Jeg kom hele tiden til at tænke på alle de gode ting, og hvor dejlig hun er. Hun er jo bare vildt dejligt, siger Thomas Buttenschøn og smiler til sin kone, der hurtigt supplerer ham:

- Jeg tror ikke, at lykkelig kærlighed findes. Ikke igennem et helt liv i hvert fald. Den afspejler hele vores forhold og handler om, at vi hænger sammen, og det bliver vi ved med at gøre, siger hun.

Thomas Buttenschøn blev født med hiv - en arv fra sin zambiske mor og danske far (foto: Henning Hjort) Danske kendte Buttenschøn: Nyder det så længe jeg kan

Cana Buttenschøn fik rettighederne til sangene, og hun har valgt at udgive albummet. Det var dog ikke helt uden betænkeligheder, at hun tog den beslutning.

- Min umiddelbare tanke var, at den skulle udgives. Da vi kom hjem, blev jeg lidt i tvivl. Jeg synes jo, at det er det fineste album nogensinde og tænk nu, hvis der ikke var nogen, der kunne lide det. Så ville jeg blive enormt ked af det. Jeg spurgte mine læsere på min blog, hvad de synes, og der var stående bifald for at det skulle udgives. Jeg tror, at rigtig mange vil kunne sætte sig ind i de følelser, der er på albummet, siger Cana Buttenschøn, der driver bloggen mortilto.dk.

Det kan være svært at køre flere blogs på en gang, hvis de ikke holder sig indenfor samme hovedemne., siger en ekspert. (Modelfoto: Colourbox) Forbrug Sådan tjener du penge på at blogge på nettet

Albummet 'Cana's album' udkommer den 11. december.

I december sidste år hjalp Thomas Buttenscøn en fan med at fri til sin kæreste. Se det romantiske frieri her.

3 kommentarer
Vis kommentarer