Gaga sætter Lukas Graham på plads

HITLISTENYT: Superstjernens soundtrack topper foran københavnernes album for sjette uge i træk

Lady Gaga har favnen fuld af succes, mens Lukas Forchhammers trio er nummer to. Foto: Mario Anzuoni/ Ritzau Scanpix og Miriam Dalsgaard
Lady Gaga har favnen fuld af succes, mens Lukas Forchhammers trio er nummer to. Foto: Mario Anzuoni/ Ritzau Scanpix og Miriam Dalsgaard

Lukas Graham må efterhånden være godt træt af Lady Gaga.

For sjette uge i træk er sangerindens og Bradley Coopers soundtrack til duoens succesfilm, 'A Star Is Born', nemlig nummer 1 på den danske albumliste, og Lukas Grahams '3 (The Purple Album)' må atter nøjes med andenpladsen.

Lukas Forchhammers trio er enormt populær herhjemme, hvor 77.000 fans oplever deres miniturné med arenashows. 
Foto: Ivan Riordan Boll DK MusikNYT Lukas Grahams brøler går verden rundt

Musikken til 'A Star Is Born' har udover Danmark ligget nummer et i USA, Storbritannien, Australien og mere end 10 andre lande med et samlet salg på over to millioner eksemplarer.  

INTL. MusikNYT Bramfri Lady Gaga: Lars Ulrich er f...

Lady Gaga modtog tre priser for sin præstation i 'A Star Is Born', da den amerikanske Grammy søndag blev uddelt i Los Angeles.

Filmens førstesingle 'Shallow' sikrede hende to af dem. Hittet er for tredje uge i træk øverst på tracklisten herhjemme.

Tre album i Top 20
Lukas Graham kan trøste sig med, at gruppen ret usædvanligt har tre album i Top 20. 'Blue Album' holder tilmed en flot fjerdeplads efter hele 191 uger i Top 40.

'Blue Album' fra 2015 har opnået nidobbelt platin, mens '3 (The Purple Album)', der udkom i oktober, hidtil må tage til takke med en enkelt omgang platin.  

30-årige Lukas Forchhammer i spidsen for sit poporkester, der kun sporadisk fik fat i de 15.000 publikummer i København. Foto: Per Lange Koncert-anm. Tudekiks i Royal Arena: Stop dig selv Lukas!

Københavnernes selvbetitlede debutalbum fra 2012 har tilbragt 164 uger i Top 40 og er i denne uge tilbage i Top 20 med en 17. plads. Forklaringen er formentlig, at gruppens fem danske arenakoncerter for nylig har medført ny interesse for det gamle album.  

Post Malones 'Beerbongs & Bentleys' var det mest populære album i Danmark i 2018, og danskerne er bestemt ikke færdige med rapperens skive, der er på ugens tredjeplads.

25-årige Ariana Grande, som stammer fra Florida, indtager scenen i for længst udsolgte Royal Arena i København 1. oktober. Foto: Universal INTL. Album-anm. Ja tak: Hun holder ugen ud

Ganske exceptionelt er der ikke en eneste nyhed i Top 40, men det kommer der utvivlsomt i næste uge, hvor Ariana Grandes anmelderroste 'Thank U, Next' forventes at brage ind i toppen overalt i verden.

Se den aktuelle danske albumliste og singlechart på hitlisten.dk

Begge lister medregner fysisk og digitalt salg samt streaming.

Ariana Grande har kurs mod toppen af albumlisterne - 1. oktober lander hun i Royal Arena på Amager. Foto: AP
Ariana Grande har kurs mod toppen af albumlisterne - 1. oktober lander hun i Royal Arena på Amager. Foto: AP
 

46 kommentarer
Vis kommentarer