Gasolin'-legende efterlyser Larsens stjålne guitar

Arrangør af Kim Larsens mindeoptog leder efter musikerens elektriske guitar på vegne af Wili Jønsson

Kim Larsen spillede på Wili Jønssons guitar i en årrække i Gasolin'-tiden, men også sammen med Bellami og Kjukken. Foto: Carsten Andreasen
Kim Larsen spillede på Wili Jønssons guitar i en årrække i Gasolin'-tiden, men også sammen med Bellami og Kjukken. Foto: Carsten Andreasen

Den har været forsvundet i mere end 25 år, men nu skal Kim Larsens stjålne Fender Telecaster findes.

Jeppe Bjørnberg Hansen, der også arrangerede mindeoptoget i København til ære for Kim Larsen, har på Facebook efterlyst guitaren på vegne af Wili Jønsson og hans kone, Katrine Jensenius.

Se også: Kim Larsen-bog på vej: Her er forsiden

Wili Jønsson ejede guitaren, der er fra årgang 1966-1967, men lånte den ud til Kim Larsen i Gasolin'-tiden.

Siden holdt Larsen et fast greb om instrumentet, indtil det blev stjålet i Sverige sammen med hans og Bellamis tourbus i 1993.

- Jeg synes, at den guitar, han selv har udtalt, er den bedste og smukkeste, er værd at slå et slag for, siger Jeppe Bjørnberg Hansen.

Wili Jønsson har ikke haft tid til at tale med Ekstra Bladet i dag, men Katrine Jensenius understreger, at han ville prise sig lykkelig over at se guitaren igen.

- Han har ikke den store forhåbning om, at det sker, men det ville være fint, hvis Jeppe kan finde den, siger hun.

Kim Larsen spillede på Fender Telecasteren på Privatteatret ved musicalen 'Kielgasten', der også er titlen på et af Kim Larsen & Bellamis album. Foto: Claus Grønkjær Christensen
Kim Larsen spillede på Fender Telecasteren på Privatteatret ved musicalen 'Kielgasten', der også er titlen på et af Kim Larsen & Bellamis album. Foto: Claus Grønkjær Christensen

Mange rygter
I musikermiljøet går der mange rygter om, hvad der er hændt guitaren.

Jeppe Bjørnberg Hansen har også fået en del ledetråde at forfølge, efter han slog efterlysningen op på Facebook tidligere i oktober.

For eksempel skriver en, at pågældende i tiden efter tyveriet så en salgsannonce med guitaren i Den Blå Avis.

Kim Larsen får en bid et eller andet på stamværtshuset Søhesten inden sin afgang til USA med drømmen om for alvor at slå igennem på den internationale scene. Foto: Asger Sessingø Kendte MEGA-galleri: Her er Kim Larsens vilde liv i billeder

Ifølge Jeppe Bjørnberg Hansen, der arbejder som guitarbygger i Copenhagen Guitars, er Kim Larsens guitar omkring 50.000 kroner værd.

- Men den er jo svær at omsætte, fordi så mange i miljøet kender Telecasteren og historien bag, siger Jeppe Bjørnberg Hansen.

Selvom Kim Larsen-entusiasten er afklaret med, at guitaren formentlig ikke dukker op, har han allerede gjort sig tanker om, hvad der skal ske, hvis den bliver returneret.

- Det er selvfølgelig op til Wili, men jeg synes, at den skal videre til en højtstående dansk musiker eller på rockmuseet i Roskilde, siger han.

45 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Pan American: 'A Son' (Kranky-album/Ude 8. november)
2.Underworld: 'Drift Series 1' (Caroline-album/Ude 1. november)
3.The Good Ones: 'Rwanda, You Should Be Loved' (Anti-album/Ude 8. november)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Big Thief: 'Two Hands' (4AD-album/Ude nu)
2.Trentemøller: 'Obverse' (In My Room-album/Ude nu)
3.Allah-Las: 'Lahs' (Mexican Summer-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere