Giver gratis livekoncert kun på Ekstra Bladet: - Jeg er pissebange for at miste

Annika Aakjær giver livekoncert på ekstrabladet.dk fredag aften klokken 20:00

Til Zulu Comedy Galla i 2019 gik Annika Aakjær viralt. Bagefter fik hun en masse kærlighed med på vejen. Video: Jonas Olufson
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Annika Aakjær er fredag aften klokken 20:00 klar til at give Ekstra Bladets læsere noget at glæde sig over, når hun giver en gratis livekoncert.

Den 37-årige entertainer skulle have været rundt i Danmark på en næsten udsolgt turné, hvor hun skulle have underholdt med sange og sjove anekdoter, men coronavirussens nedlukning af Danmark har sat en stopper for det.

Det er noget, der i den grad ærgrer Annika Aakjær, som følte, at hun for alvor havde fået sit gennembrud i løbet af de seneste år.

- Jeg var jo nået til et sted i min karriere, hvor jeg følte, at jeg efter 12 års arbejde endelig kunne sælge en stor turné ud. Det har været meget skelsættende for mig, og jeg havde måske aldrig forestillet mig, at det skulle ske. Så det føles lidt som om, at det meget pludseligt er blevet taget fra mig igen.

- Når jeg får ting, så er jeg af natur sådan, at jeg er pissebange for at miste det igen. Og nu skete det så på en eller anden måde. Men jeg håber, at det ikke er helt tabt, når vi kommer på den anden side af det her. Og mon ikke det går, hvis jeg stadig lever og ikke dør af corona, siger den sjove sangerinde.

Popbrag med Jung: Overvejede at sige undskyld undervejs

Interessen eksploderede
Annika Aakjær medvirkede i 2018-udgaven af 'Toppen af poppen' på TV2, men det var hendes optræden til Zulu Comedy Galla året efter, hvor hun for alvor brød igennem.

Her fik hun stående applaus for sin anekdote og sang om menstruation, som hun havde optrådt med i sit one-woman-show, 'Enebarn'. Efterfølgende gik hun viralt, og interessen for hende eksploderede.

- Jeg har lavet en DR-dokumentar, 'Annika Aakjær med humor og håb', og den forklarer meget godt min oplevelse af det hele, for det har været enormt overvældende. Til Zulu Comedy Galla gjorde jeg jo egentlig bare det, jeg altid har gjort, når jeg har optrådt, og for mange var det nyt i forhold til deres syn på mig, og hvordan de troede, jeg var.

- De folk, der har fulgt mig siden min første plade i 2008, har jo godt vidst, hvordan jeg var. Og på en eller anden måde har det været stort, at jeg har holdt fast i det, og lige pludselig fik jeg chancen for at vise det på tv, siger Annika Aakjær, der beskriver oplevelsen som en stor sejr.

Aura erkender ærligt: - Jeg stener og spiser flere kager

Der er normalt både musik og sjove anekdoter, når Annika Aakjær går på scenen. Foto: Per Lange
Der er normalt både musik og sjove anekdoter, når Annika Aakjær går på scenen. Foto: Per Lange
 

Hårdt ramt økonomisk
Ligesom for de fleste andre danske kunstnere er coronakrisen en, der koster dyrt på den økonomiske front for Annika Aakjær.

- Jeg mister næsten al indtjening i år, og hvis ingen koncerter kan gennemføres, så mister jeg rigtig mange penge. Det er selvfølgelig ikke penge, der bliver taget fra mig, men det er penge, som jeg ikke får lov til at tjene. Der er naturligvis en forskel, men den er mest af alt psykologisk, siger hun.

En stor del af årets indtjening skulle være kommet fra de udsolgte optrædener, hun skulle have været landet rundet med.

Der kommer stadig lidt penge ind - for eksempel når fans hører hendes musik på diverse streamingtjenester - og Annika Aakjær fortæller, at hun kan få dagligdagen til at hænge sammen, og at hun kan både betale husleje og få mad på bordet.

- Men jeg kan for eksempel ikke spare op til min pension i år. Og de penge, som jeg skulle have tjent, skulle jeg blandt andet have indspillet et album for. De penge skal jeg finde et andet sted. Jeg ved ikke hvordan, men jeg skal nok finde dem.

Ærlig Mads Langer: - Det var et kæmpe chok

Det har taget hårdt på entertaineren, at hun nu har været nødt til at lukke ned for en stund.

- I de seneste år har jeg tjent rigtig meget i forhold til det, som jeg plejede, og det har betydet, at jeg har følt mig rigtig godt tilpas økonomisk. Jeg har haft en tryghed, og jeg kunne investere i min fremtid som kunstner og finde fodfæste. Det mister jeg nu - i hvert fald for en stund. Men det gør alle, siger hun.

- Jeg er rimelig ramt af det, og det har taget en del tid for mig at acceptere. Det er ligesom at få punkteret en ballon, man har brugt 12 år på at puste op.

Fredag aften får Annika Aakjær dog igen lov til at optræde, når hun klokken 20:00 går på scenen for Ekstra Bladets læsere.

Under koncerten kan du som seer dele din begejstring, din interesse og dine spørgsmål med andre seere i vores liveblog. Samtidig kan du sende dine spørgsmål ind til Annika Aakjær, som de vil svare på hurtigst muligt efter koncerten.

Annika Aakjær har forud for koncerten udgivet sangen 'Gå selv', der er tilgængelig på alle streamingtjenester. Mon ikke det er én af de sange, vi kommer til at høre fredag aften.

Koncerten med Annika Aakjær kan streames live på ekstrabladet.dk og starter klokken 20. Den kan streames her. Du kan også tilmelde dig vores Facebook-event her.

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+