Gjorde vildt fund ved Orange Scene

Lasse og Tina, som arbejder med opsætning af Orange Scene, fandt flere år gamle Metallica-plektre, da de gravede rødder op før festivalen

Har du også gjort et vildt fund på Roskilde, så hører vi gerne fra dig. Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Mange har nok tænkt tanken: Hvad mon der gemmer sig rundt omkring på festivalpladsen i Roskilde efter 45 år med den populære festival.

Det havde Lasse og Tina fra Canopy Crewet (det hold, der blandt andet bygger Orange Scene) i hvert fald - og under arbejdet før årets festival fik de en del af svaret.

- Vi fik til opgave at grave nogle rødder op ved siden af Orange Scene, og mens vi var i gang, fandt Lasse pludselig et Metallica-plekter fra deres Roskilde-koncert for to år siden, fortæller Tina, der er med Canopy Crewet for 4. gang.

DK MusikNYT Her er vinderne af årets nøgenløb

- Det synes jeg var pænt snyd, så jeg begyndte at lede videre - og pludselig finder jeg et bass-plekter fra samme koncert. Og så er det, vi nedlægger arbejdet for at se, hvad vi ellers kan finde af guld i jorden, fortæller hun.

De to scenearbejdere fandt først et halvt plekter mere og derefter endnu et, ligesom et enkelt Volbeat-plekter også dukkede op. De spillede ligesom Metallica på Orange Scene for to år siden.

De to crew-medlemmer var vildt begejstrede over fundet af tre Metallica-plektre. (Foto: Jonas Olufson)
De to crew-medlemmer var vildt begejstrede over fundet af tre Metallica-plektre. (Foto: Jonas Olufson)
 

- Det var virkelig sjovt, for der gik lidt guldfeber i den. Nogle af de andre begyndte også at grave i jorden, og vi kunne nærmest ikke arbejde videre, før vi var sikre på, at der ikke var mere at komme efter, siger Lasse, der er med Canopy Crewet for 8. gang.

Det blev dog kun til de i alt fire plektre, før arbejdet blev genoptaget.

- Nu gemmer vi dem og hygger os over, at vi har en god historie at fortælle. Måske tager vi dem med og viser dem frem igen næste år, siger Lasse.

Se hele interviewet med Tina og Lasse øverst i artiklen

At holdet, der bygger Orange Scene, hedder Canopy Crew er i øvrigt langt fra tilfældigt. Det var nemlig scenens navn i årene 1980-1986. I årene før det hed scenen ganske enkelt 'Store Scene'.

Det orange telt blev købt i England i 1978 og har en ganske interessant fortid. Tidligere er det tidligere blevet benyttet af Rolling Stones på deres Europaturné i 1976, og også Queen har tidligere brugt teltet som koncertramme.

DK MusikNYT TV: Score-Kaj gør festivalgæster fugtige

1 af 2 Lasse og Tina gjorde noget af et fund, da de gravede rødder op ved siden af Orange. (Foto: Jonas Olufson)
2 af 2 Lasse og Tina gjorde noget af et fund, da de gravede rødder op ved siden af Orange. (Foto: Jonas Olufson)
54 kommentarer
Vis kommentarer