Gnags trækker stikket: Derfor holder de pause

Peter A.G. har masser at lave, og han har netop udsendt musikken fra sit tredje sceneshow

Peter A.G. i aktion for Gnags i sommer. Foto: All Over Press
Peter A.G. i aktion for Gnags i sommer. Foto: All Over Press

... der er jo også dem, der er mere mageligt anlagt end at ville stride sig igennem regn og slud for at se mit show, hedder det fra Gnags-manden Peter A.G. i forbindelse med et nyt album, 'Det er tiden der går' - der er udkommet med musikken fra hans tredje sceneshow med ham selv alene på scenen rundt om i landets koncertsale med sin akustiske guitar og sine talegaver.

Dem, der blev hjemme - og også dem, der var der - kan nu høre musikken i en anderledes indpakning. A.G. er ikke længere alene, men har Antonelli Orchestra med i studiet.

Fra hippie til aktiespekulant: Så meget tjener Peter A.G.

Orkestret lærte han at kende under optagelserne til TV2-programmet 'Toppen af Poppen'.

- Jeg holder ikke pause. Foto: All Over Press
- Jeg holder ikke pause. Foto: All Over Press
 

- For dem var det helt nye sange, mens jeg jo havde sunget dem alene ved massevis af koncerter. Men de er meget dygtige. Pladen blev indspillet i løbet af to dage. Lidt ligesom Beatles i gamle dage. Deres første album blev lavet på én dag, siger Peter A.G. til Ekstra Bladet.

Sceneshowet sluttede i foråret, og det kan forekomme lidt mærkeligt, at pladen med musikken så først kommer nu.

Gnags er tilbage: De milde kaniner

Men sommeren over har A.G. været beskæftiget med Gnags, der spillede koncerter og også udgav albummet 'Nørd'. Så for ikke at 'forplumre billedet' har han bevidst valgt at vente med det nye album.

- Så ser vi, hvad der sker, men jeg har allerede fået god respons på den.

Knald på A.G. og Gnags på Smukfest. Foto: Stine Tidsvilde
Knald på A.G. og Gnags på Smukfest. Foto: Stine Tidsvilde
 

- Så er det vel tid at holde en pause?

- Jeg holder sgu ingen pauser. Jeg har skrevet fire sange til en musical over Susanne Bier-filmen 'Efter brylluppet'. Det skal selvfølgelig følges til dørs.

- Til jul kommer en bog, 'Julekalenderen - en vinterbaders notater fra menneskehavet', der er mine fortællinger, bygget over samtaler jeg har hver dag med alle mulige mennesker, jeg tilfældigt møder og snakker med hver dag. En historie til hver dag i december. Netop som en julekalender. Enten griner du af historierne, eller også græder du.

Peter A.G. amok på Smukfest

- Hvad med Gnags?

- Vi har lukket ned efter en rigtig god sommer. Vi skal lige puste ud. Vi har arbejdet uafbrudt i tre år. Det er ligesom en studenter-esksamen. Nu tager vi et fjolleår.

- Så ikke noget Gnags næste år?

- Nej.