Annonce:
Annonce:

Greb knoglen - så tog ministeren telefonen

Kulturminister Joy Mogensen håber, hun snart kan overbringe en god nyhed til trængte festivalarrangører

Få overblikket over genåbningsaftalen her
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Kulturminister Joy Mogensen (S) åbner nu en lille dør på klem for de festivaler, der blev kørt over i den nye genåbningsplan, som blev færdigforhandlet natten til torsdag i sidste uge.

Planen betyder nemlig, at der fra 1.-14. august kun må lukkes 2000 gæster ind til udendørs festivaler mod tidligere 5000. En udmelding der sendte chokbølger igennem flere festival-arrangører, som nu risikerer at skulle flytte eller helt aflyse planlagte august-arrangementer.

Nye retningslinjer for festivaler

14. juni:

Maksimalt 2000 deltagere i sektioner à 500

1. juli:

Maksimalt 2000 deltagere i sektioner à 1000

15. august

Maksimalt 10.000 deltagere i sektioner à 2500

Kilde: Aftale om yderligere udfasning af restriktioner mv. fra den 11. juni 2021

Riffi Haddaoui fra Vi elsker 90'erne mente, der måtte være tale om 'en kæmpe fejl', mens den presseansvarlige hos Kalundborg Rock'er var sikker på, der måtte være tale om en joke, og direktøren for den københavnske festival ØreSound udnævnte torsdag i sidste uge til 'en sorgens dag'.

Riffi Haddaoui fra Vi elsker 90'erne måtte ringe til P1 for at få kulturministeren i tale. Foto: Jonas Olufson
Riffi Haddaoui fra Vi elsker 90'erne måtte ringe til P1 for at få kulturministeren i tale. Foto: Jonas Olufson
 

Annonce:

I genåbningsplanen kan man i en fodnote læse, at partierne bag den vil drøfte med branchen, om det er 'hensigtsmæssigt at løfte det maksimale deltagerantal til 5000' allerede fra 1. juli. Men ingen i branchen har hørt noget.

- Det er åbenbart os selv, der skal tage teten, men når man forsøger at ringe rundt, så bliver man kastet rundt mellem ministerierne. Og ingen kan sige mere, end der står i aftalen, siger Johnny Elmelund fra Kalundborg Rock'er til Ekstra Bladet.

Har var mandag forgæves i kontakt med Erhvervsministeriet, Erhvervsstyrelsen og Kulturministeriet.

Ringede til P1
Til gengæld havde Riffi Haddaoui fra Vi elsker 90'erne mere held med at ringe ind til P1-programmet Ring til regeringen, der mandag havde besøg af kulturminister Joy Mogensen.

Her fremlagde han branchens bekymring over genåbningsplanen for ministeren, og de hårdt pressede festival-arrangører kommer vel ikke nærmere godt nyt uden egentlig at få det.

- Vi er fuld opmærksom på problemstillingen. Det er min klare opfattelse, at der politisk ikke har været ønske om at rulle tilbage.

Annonce:

- Vi er ret overbeviste om, at det er en fejl, men vi skal lige have det tjekket hele vejen igennem ... og så snart vi har, så håber jeg, jeg kan give dig en rigtig god nyhed, sagde Joy Mogensen og sendte i øvrigt stafetten videre til Justitsministeriet og Sundhedsministeriet, som sidder inde med 'den konkrete viden tæt inde på forhandlingerne'.

Alt står stille
I Kalundborg håber Johnny Elmelund, at der snart kommer en stålfast udmelding.

- Vores billetsalg står jo stille. Ingen vil købe, hvis det bliver aflyst, og vi har jo heller ikke lyst til at sælge, hvis vi alligevel skal sende pengene retur. Og nu går folk snart på ferie, så tænker de nok ikke på køb af festivalbilletter.

Johnny Elmelund, presseansvarlig for Kalundborg Rock'er, håber, der snart kommer en stålfast udmelding om antal gæster til festivaler i genåbningsfasen. Pr-foto
Johnny Elmelund, presseansvarlig for Kalundborg Rock'er, håber, der snart kommer en stålfast udmelding om antal gæster til festivaler i genåbningsfasen. Pr-foto
 

Ekstra Bladet forsøger at indhente en kommentar fra Justitsministeriet.

Hvis festivalen ikke aflyses, kommer Basshunter forbi ØreSound med sit monsterhit 'Boten Anna'. Men den svenske hitmager har så langt fra kun oplevet opture. Få historien her (+)

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: