Halvtom festival-fødsel på Fyn

Tinderbox har netop åbnet op for første gang, men regner med underskud

Svenske Paul-Louis var første mand gennem porten på den første udgave af Tinderbox i Tusindårsskoven i Odense. (Foto: Anthon Unger)
Svenske Paul-Louis var første mand gennem porten på den første udgave af Tinderbox i Tusindårsskoven i Odense. (Foto: Anthon Unger)

Klokken 12 skete det.

Danmark fik en lille ny - en splinterny festival, som over de næste tre dage skal få fynboerne til at rocke igennem, når navne som Faith No More, Mø og Robbie Williams går på scenen i Tusindårsskoven.

Navnet har været fastlagt længe inden fødslen og som alt andet, der har forbindelse til Odense, er festivalen naturligvis opkaldt efter et af H.C. Andersens eventyr.

Festivalens navn, Tinderbox, betyder på engelsk fyrtøj, som naturligvis henviser til digterens eventyr af samme navn fra 1835.

Se også: Håbløs start på Tinderbox

25.000 billetter har været sat til salg, men op til festivalstart var der fortsat både partout- og endagsbilletter til salg. Indtil videre er der ifølge arrangørerne solgt 22.000 billetter.

Festivalen håber dog stadig på at få solgt de sidste billetter.

- Vi regner stadigvæk med de 25.000, siger Tinderbox-talsmand Ole Dreyer til Ekstra Bladet.

Se også: Tinderbox åbner i dag: Millionaftale undersøges stadig

Da Tinderbox åbnede portene stod i omegnen af 100 mennesker klar med billetten i hånden.

Blandt gæsterne var blandt andet en gruppe på syv svenskere, der havde taget turen til Fyn for at se DJ'en Calvin Harris, der spiller i nat klokken 01.

- Vi har kun købt til i dag, så vi kommer desværre ikke tilbage i morgen, sagde gruppen fra nabolandet.

Se også: Tinderbox giver pludselig rabat

En gruppe svenskere var blandt de ventende, da Tinderbox klokken 12 åbnede for den første udgave af festivalen. (Foto: Anthon Unger)
En gruppe svenskere var blandt de ventende, da Tinderbox klokken 12 åbnede for den første udgave af festivalen. (Foto: Anthon Unger)

For nogle måneder siden håbede folkene bag festivalen at gå i nul rent økonomisk, sådan at de hverken ville tjene eller tabe noget på arrangementet. I første omgang var planen blot, at festivalen skulle stables på benene og først i de kommende år begynde at tjene penge.

Nu tror talsmanden dog nærmere, at festivalen kommer ud med røde tal på bundlinjen - og det på trods af et milliontilskud fra Odense Kommune på 23.450.000 kroner fordelt over 10 år.

- Det lyder som om, at det går fint med billetsalget, men I regner alligevel med underskud?

- Ja, det giver røde tal alligevel. Det gør det. 25.000 er jo fantastisk første år for en festival, men man regner altid med røde tal de første par år.

Se også: Mø kryptisk om Major Lazor-besøg

- Kan der ikke komme positive overraskelser. Folk bruger jo også penge på pladsen?

- Et eller andet negativt bliver det. Det gør det. Det er en investering, og der er jo også investeret i massivt store musiknavne.

Tinderbox har valgt at satse på at sælge 25.000 billetter, selvom Tusindårsskoven kan bære flere gæster. Til august fylder Volbeat eksempelvis skoven med 40.000 publikummer.

- Er der plads til flere end 25.000, hvis der næste år er flere interesserede?

- Ja, men så skal vi udvide pladsen.

Tinderbox varer til og med søndag aften. I løbet af dagene vil der være musik på fire scener. Blandt andre Mø, D-A-D, Marie Key, Kent, Major Lazer, The Prodigy, Calvin Harris, Rasmus Walter, Emeli Sandé, Faithless, Lars H.U.G., De Eneste To, The Gaslight Anthem og Robbie Williams kigger forbi.

Se også: Tinderbox-ejer truer med retssag

14 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Six Organs of Admittance: 'Companion Rises' (Drag City-album/Ude 21. februar)
2.Jonathan Wilson: 'Dixie Blur' (Bella Union-album/Ude 6. marts)
3.Jackie Lynn: 'Jacqueline' (Drag City-album/Ude 10. april)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.American Football: 'Year One Demos' (Polyvinyl-ep/Ude nu)
2.Sondre Lerche: 'Britney' (PLZ-ep/Ude nu)
3.Beck: 'Hyperspace' (Capitol-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere