Helt godnat med Rasmus Seebach

Idolets usædvanligt sene spilletidspunkt på Jelling Musikfestival i nat møder kritik

Rasmus Seebach - den storsælgende københavner har tusindvis af beundrere i alle aldersgrupper. (Foto: Mogens Flindt)
Rasmus Seebach - den storsælgende københavner har tusindvis af beundrere i alle aldersgrupper. (Foto: Mogens Flindt)

Alt er, som det plejer, forud for den 28. udgave af Jelling Musikfestival.

Næsten i hvert fald.

Nik & Jay, Christopher, Lars Lilholt Band, Gnags og Johnny Madsen Band vender vanen tro tilbage til de idylliske græsmarker i Sydjylland, hvor festivalsæsonen traditionen tro begynder sådan for alvor i eftermiddag.

Natteravnen Rasmus Seebach kom, så og sejrede. Og bukkede. (Foto: Per Lange) Koncert-anm. Tronskifte! Seebach slog Larsen

Og Rasmus Seebach og Kim Larsen & Kjukken kommer naturligvis også.

Til forskel fra tidligere år så optræder både Seebach og Larsen dog først ved midnatstid henholdsvis i aften og i morgen.

Navnlig for Seebachs beundrere, der populært sagt er mellem 0 og 100 år, kræver det noget af en middagslur, hvis man skal holde sig vågen til klokken 1.15, når popstjernen går af scenen.

Ikke en børnefestival
Flere af Jellings besøgende har brokket sig over spilletidspunktet på sociale medier, men kritikken preller af på festivalboss Lars 'Charlie' Mortensen.   

- Det var sådan, det kunne gå op i en højere enhed i år. Nogen skal jo starte, og nogen skal jo slutte. De har selvfølgelig et stort bredt publikum, men hvis det er fordi, man vil have sine børn med på festival… Jelling Musikfestival er altså ikke en børnefestival, udtaler den erfarne arrangør til Ekstra Bladet.

Facebook forsvarer festivalen sig med, at Seebach selv har ønsket at spille så sent.

Det afvises dog af Seebachs manager, Nicolaj Bundesen:

- Det har aldrig været vores direkte ønske at gå på scenen ved midnatstid. Det kan jeg afkræfte. Vi indgår altid i en dialog med den lokale arrangør omkring spilletidspunkt. Oftest læner vi os op ad anbefalingen fra den respektive arrangør, da de kender deres festival og det puslespil, der jo skal gå op.

Rasmus Seebach - den danske popverden skal ikke vente længere på 'Verden ka' vente'. (Foto: Privatfoto) DK Album-anm. Kikset Seebach: Mere sex og ih åh uh

Bundesen henviser til, at Seebach på grund af sine mange helt unge fans giver flere familievenlige eftermiddagskoncerter rundt om i landet.

Queen lukker festen
De 25.000 partoutbilletter til Jelling Musikfestival har været udsolgt i ugevis, og inklusive frivillige, endagsgæster og gratister forventes op mod 38.000 mennesker at betræde festivalens ombyggede plads henover weekenden.

Brian May og Adam Lambert i front for Queen, der leverede yderst ujævn rocknostalgi. (Foto: Claus Bonnerup) Koncert-anm. Slambert stjal Queens show

Legendariske Queen, der har Adam Lambert med i stedet for afdøde Freddie Mercury, lukker festen søndag aften:

- Det er nok det største navn, vi nogensinde har haft, og de kommer med en kæmpe produktion. De knalder det helt store show af, lover Lars 'Charlie' Mortensen.

DMI lover noget helt andet - nemlig en del sol, lidt regn og dagtemperaturer mellem 15 og 20 grader i Jelling de kommende dage. 

Adam Lambert og Brian May fra Queen, da de optrådte i Herning i fjor. (Foto: Claus Bonnerup)
Adam Lambert og Brian May fra Queen, da de optrådte i Herning i fjor. (Foto: Claus Bonnerup)