Helt godnat: Svensker-fest på steroider

DJ-trioen Swedish House Mafia sendte fynske Tinderbox til tælling med aggressiv nattekoncert

Steve Angello, Sebastian Ingrosso og Axwell bød op til en sidste dans lørdag nat, hvor de tre DJs lukkede Tinderbox. Foto: Per Lange
Steve Angello, Sebastian Ingrosso og Axwell bød op til en sidste dans lørdag nat, hvor de tre DJs lukkede Tinderbox. Foto: Per Lange

Swedish House Mafia var lørdag nat et elektronisk klimaks på Tinderbox.

Den svenske DJ-trio formåede fra klokken et og halvanden time frem at få den allersidste basarm vristet ud af et hårdtprøvet publikum, der havde udsat sig selv for druk og fest næsten uafbrudt tre dage i streg.

Den 46-årige falstring var i sit es på Tinderbox, hvor han imiterede samleje, mens historier fra Ugens Rapport blev læst op. Foto: Per Lange Event & Kultur Samleje på festival: Mick kom med bukser på

Det var ikke en blid godnatsang, men hårde basrytmer og tunge drops gæsterne blev præsenteret for, inden de skulle sendes hjem en sidste gang på dette års festival.

Søvn var ingen garanti.

Den dunkle house virkede som stærke stoffer på festivalgæsterne, der trods udmattelsen stadig kastede med knæklys og dansede, indtil solen atter lyste horisonten op.

Odense Kommune har finansieret Tinderbox med over 11 millioner kroner og købt sponsorater for 12 millioner kroner. Foto: Per Lange DK MusikNYT Støtter festival i skattely: Kommune klapper i

Swedish House Mafia har genfundet melodien efter års adskillelse og havde til besøget i nabolandet stablet et storstilet show på benene.

Svenskernes opsætning fyldte hele scenen i bredden og halvdelen i højden.

Steve Angello, Sebastian Ingrosso og Axwell stod foran hver deres pult stod højt hævet over publikum på en kæmpemæssig kasse beklædt med lysende tv-skærme.

Over de sortklædte herrer svævede tre ufo-lignende lysinstallationer, der sammen med laserlyset skabte en følelse af, at fremtiden mødte nutiden midt om natten i Tusindsårsskoven.

Swedish House Mafia lukker Tinderbox

1 af 10  Foto: Per Lange
2 af 10  Foto: Per Lange
3 af 10  Foto: Per Lange
4 af 10  Foto: Per Lange
5 af 10  Foto: Per Lange
6 af 10  Foto: Per Lange
7 af 10  Foto: Per Lange
8 af 10  Foto: Per Lange
9 af 10  Foto: Per Lange
10 af 10  Foto: Per Lange

Mellem passager med et industrielt og mekanisk lydbillede ofrede Swedish House Mafia lunser til publikum, der hungrede efter de kendte og noget mere discount-agtige hitparader, de har hørt på det lokale provinsdiskotek.

Som det jo er reglen for den suspekte genre, ved man aldrig rigtig, hvad der egentlig foregår bag DJ-pulten, når der bliver drejet og trykket på knapperne.

Ligeledes blev der skamløst hugget fra kollegernes kataloger, men ikke desto mindre blev det sidste krudt fyret af på Tinderbox efter alle kunstens regler.

10 kommentarer
Vis kommentarer