Her er ALLE Roskilde Festival-navnene

En røvryster og en rapper er med til at fuldende Roskildes gigantiske musikprogram

Hør musikchefen for Roskilde Festival fortælle om, hvilke overvejelser man har gjort sig i forhold til kunstnerne.

Den gråsprængte evergreen Paul McCartney er som ventet stadig helt i top på den orange plakat, efter offentliggørelsen af dette års samlede Roskilde-musikprogram, hvor der netop er blevet tilføjet flere end 80 nye navne til listen af kunstnere, der i alt tæller cirka 170 kendte og mere eller mindre ukendte kunstnere.

Blandt de unge, frække og poppede R&B-acts finder man rapperen og sangeren Nicki Minaj, der er stort set ligeså kendt for sin imponerende fyldige bagdel som for sine hits.

Nicki Minaj er født Onika Tanya Maraj i Trinidad og Tobago, men hun er opvokset i New York. (Foto: AP) DK MusikNYT Røvryster har kurs mod Roskilde

Ekstra Bladet afslørede allerede i starten af februar, at Nicki Minaj var på vej til Roskilde.

Den amerikanske rapper Kendrick Lamar er desuden blandt 85 nye navne. Han har netop slået verdensrekorden i antallet af streaminger på et døgn, da hans nye album 'To Pimp a Butterfly' blev streamet næsten 10 millioner gange på et enkelt døgn, da det udkom 16. marts.

Coveret til Nicki Minajs tredje album, 'The Pinkprint', der i standardudgaven varer 64 minutter. INTL. Album-anm. Hun er bare røvirriterende

Han får følgeskab af navne som Ryan Adams, Die Antwoord, Einstürzende Neubauten og Father John Misty, mens Africa Express inviterer til musikalsk topmøde mellem verdensdelene med over 100 musikere på scenen.

Nye danske navne tæller Marie Key på Orange Scene samt Lars H.U.G., der ifølge en pressemeddelelse vil 'skabe et helt særligt show udelukkende for Roskilde Festivals gæster'.

Forventer festbrag
Om årets program siger Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén:

- Vi er stolte over at præsentere et program, hvor en ny generation af hovednavne som Kendrick Lamar, Disclosure og Florence + The Machine med garanti kommer til at overrumple og vinde endnu flere fans, samtidig med at ikoner som Paul McCartney, Pharrell Williams og Muse vil levere de helt store festbrag på Orange Scene.

Pharrell Williams dansede ikke meget - det havde multitalentet folk til. (Foto: Miriam Dalsgaard) Koncert-anm. Pharrell: Defekt fest i Forum

Roskilde Festival er tidligere blevet kritiseret for ikke at have tilstrækkeligt med danske kunstnere på plakaten - og blandt andet Peter A.G. har beklaget at eksempelvis Gnags ikke længere bliver inviteret indenfor. Gnags er igen i år fraværende på plakaten, men til gengæld er 43 ud af kunstnerne på plakaten i år fra Danmark.

Blandt andet får det unge danske band The Minds of 99 den svære opgave med at åbne Orange Scene blot et år efter debuten på Roskilde Festivals talent-scene; 'Roskilde Rising'.

Roskilde Festival forventer at offentliggøre yderligere en håndfuld artister inden festivalen.

Se alle navnene på Roskilde Festivals hjemmeside.

Klokken 12.00 kan du her på ekstrabladet.dk læse vores musikanmelder Thomas Treos vurdering af Roskilde Festival og de øvrige store, danske musikfestivalers programmer.

Roskilde Festivals enorme publikum er ungt, men hende her trak trods alt ned på gennemsnittet i fjor. (Foto: Thomas Borberg) DK MusikNYT Roskilde-syge i festivallandet

Klokken 14.00 stiller Thomas Treo op til chat med læserne her på ekstrabladet.dk...

54 kommentarer
Vis kommentarer