Her er ALLE Roskilde Festival-navnene

En røvryster og en rapper er med til at fuldende Roskildes gigantiske musikprogram

Hør musikchefen for Roskilde Festival fortælle om, hvilke overvejelser man har gjort sig i forhold til kunstnerne.

Den gråsprængte evergreen Paul McCartney er som ventet stadig helt i top på den orange plakat, efter offentliggørelsen af dette års samlede Roskilde-musikprogram, hvor der netop er blevet tilføjet flere end 80 nye navne til listen af kunstnere, der i alt tæller cirka 170 kendte og mere eller mindre ukendte kunstnere.

Blandt de unge, frække og poppede R&B-acts finder man rapperen og sangeren Nicki Minaj, der er stort set ligeså kendt for sin imponerende fyldige bagdel som for sine hits.

Se også: Røvryster har kurs mod Roskilde

Ekstra Bladet afslørede allerede i starten af februar, at Nicki Minaj var på vej til Roskilde.

Den amerikanske rapper Kendrick Lamar er desuden blandt 85 nye navne. Han har netop slået verdensrekorden i antallet af streaminger på et døgn, da hans nye album 'To Pimp a Butterfly' blev streamet næsten 10 millioner gange på et enkelt døgn, da det udkom 16. marts.

Se også: Hun er bare røvirriterende

Han får følgeskab af navne som Ryan Adams, Die Antwoord, Einstürzende Neubauten og Father John Misty, mens Africa Express inviterer til musikalsk topmøde mellem verdensdelene med over 100 musikere på scenen.

Nye danske navne tæller Marie Key på Orange Scene samt Lars H.U.G., der ifølge en pressemeddelelse vil 'skabe et helt særligt show udelukkende for Roskilde Festivals gæster'.

Forventer festbrag
Om årets program siger Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén:

- Vi er stolte over at præsentere et program, hvor en ny generation af hovednavne som Kendrick Lamar, Disclosure og Florence + The Machine med garanti kommer til at overrumple og vinde endnu flere fans, samtidig med at ikoner som Paul McCartney, Pharrell Williams og Muse vil levere de helt store festbrag på Orange Scene.

Se også: Pharrell: Defekt fest i Forum

Roskilde Festival er tidligere blevet kritiseret for ikke at have tilstrækkeligt med danske kunstnere på plakaten - og blandt andet Peter A.G. har beklaget at eksempelvis Gnags ikke længere bliver inviteret indenfor. Gnags er igen i år fraværende på plakaten, men til gengæld er 43 ud af kunstnerne på plakaten i år fra Danmark.

Blandt andet får det unge danske band The Minds of 99 den svære opgave med at åbne Orange Scene blot et år efter debuten på Roskilde Festivals talent-scene; 'Roskilde Rising'.

Roskilde Festival forventer at offentliggøre yderligere en håndfuld artister inden festivalen.

Se alle navnene på Roskilde Festivals hjemmeside.

Klokken 12.00 kan du her på ekstrabladet.dk læse vores musikanmelder Thomas Treos vurdering af Roskilde Festival og de øvrige store, danske musikfestivalers programmer.

Roskilde Festivals enorme publikum er ungt, men hende her trak trods alt ned på gennemsnittet i fjor. (Foto: Thomas Borberg) DK MusikNYT - 26. mar. 2015 - kl. 12:00 Roskilde-syge i festivallandet

Klokken 14.00 stiller Thomas Treo op til chat med læserne her på ekstrabladet.dk...

54 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Leonard Cohen: 'Thanks for the Dance' (Columbia-album/Ude 22. november)
2.Martin Lind: 'Metanoia' (Hathor-album/Ude 22. november)
3.The Flaming Lips: 'The Soft Bulletin - Live at Red Rocks' (Bella Union-album/Ude 29. november)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Lucy Dacus: '2019' (Matador-ep/Ude nu)
2.School of X: 'Destiny' (Tambourhinoceros-ep/Ude nu)
3.Vetiver: 'Up on High' (Loose-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere