Hit og skidt i USA fra Medina til Gasolin'

Aqua er det eneste danske navn, der er slået helt igennem på verdens største plademarked

Medina - aarhusianeren knokler for at få succes i forjættede USA. (Foto: Anthon Unger)
Medina - aarhusianeren knokler for at få succes i forjættede USA. (Foto: Anthon Unger)

Medina har skabt nærmest hysteriske tilstande i dansk showbusiness, efter 'Addiction' er gået til tops på Billboards hitliste over ugens mest spillede dance-skæringer på udvalgte radiostationer i USA.

MEDINA OM FØRSTEPLADSEN I USA: YEAAARH!

Singlen har været ude derovre i over en måned, men den er i øjeblikket ikke engang i Top 100 på salgslisten, og først de kommende uger og måneder vil det vise sig, om Medina vitterligt kan slå igennem i det lukrative land med popindustriens hårdeste konkurrence.

I tidens løb er mange danskere vendt slukørede hjem fra Staterne, men ser man bort fra Lars Ulrich, så har forsvindende få - faktisk kun Aqua - haft massiv amerikansk succes. Og popgruppen nåede ikke engang helt op på hitlistetinden, selv om der er en fjeldabe med i bandet...

DE HITTEDE I USA:

1. Aqua
Både albummet ’Aquarium’ og singlen ’Barbie Girl’ toppede som nummer 7 i 1997. ’Aquarium’ er solgt mere end 3 millioner gange i USA. Danmarks ubetinget største succes på verdens største plademarked.

2. Bent Fabricius-Bjerre
Opnåede en 7. plads på singlehitlisten med ’Alley Cat’ i 1962. Året efter vandt instrumentalnummeret en amerikansk Grammy for ’Bedste rock’n’roll-indspilning’.

3. Laid Back
Kultklassikeren ’White Horse’ lå tre uger helt i top på amerikanernes ’Dance/Disco Chart’ i 1983. Men duoen kom ikke højere end en noget mere beskeden 26. plads på den ’rigtige’ hitliste.

4. Medina
Netop nu nummer 1 med ’Addiction’ på ’Hot Dance Airplay’-listen, hvilket betyder, at aarhusianeren er i heftig rotation på indflydelsesrige radiostationer. Det kan hun dog reelt være uden at sælge en eneste plade.

5. Whigfield
’Saturday Night’ var et megahit i Storbritannien, men blondinen måtte nøjes med en 19. plads på den knap så prestigefyldte ’Hot Dance Club Play’-liste i USA.

DE FLOPPEDE I USA:

1. Gasolin’/Kim Larsen
Drømmen om USA blev et mareridt for Gasolin’, der gik i opløsning kort efter amerikanerne nægtede at udgive bandets andet USA-album i 1977. Kim Larsen forsøgte også forgæves at erobre det forjættede land.

2. D-A-D
Under stor ståhej fik drengerøvene i 1989 kæmpekontrakt med mægtige Warner Brothers, men de berømte brødres forretningsmoral og dansk humor førte ikke til noget, som parterne kunne grine af.

3. Oh Land
Sony satsede på københavneren, der fik masser af medieopmærksomhed, men albummet ’Oh Land’ gik for nyligt blot ind som nummer 184 på salgsbarometeret.

4. The Raveonettes
Scorede millionkontrakt med Sony i 2002, men efter to album, der ikke nåede ind i Top 100, opgav pladegiganten samarbejdet med den danske duo.

5. Junior Senior
’Move Your Feet’ flyttede fødder i 2002, men skæringen solgte ikke. Nummer 45 på ’Hot Dance Club Songs’-listen, der rangerer de mest spillede numre på klubberne.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.