Hovednavn møder ikke fuldtalligt op på NorthSide

Hvis man skal tro Wu-Tang Clan selv, så dukker alle medlemmer ikke op i Aarhus

Rapgruppen fra Staten Island i New York har en stor fanskare i Danmark. (Foto: AP)
Rapgruppen fra Staten Island i New York har en stor fanskare i Danmark. (Foto: AP)
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Det ser sort ud, hvis man håber på, at alle fuldgyldige medlemmer af Wu-Tang Clan møder op på NorthSide Festival i Aarhus i aften. I hvert fald hvis man skal tro de sociale- og udenlandske medier.

Method Man har eksempelvis skrevet på sin Twitter-profil, at han ikke dukker op.

Se hans tweet her...

Rapgruppen fra Staten Island i New York er booket som et af hovednavnene på festivalen og har på trods af, at deres storhedstid var i 90'erne, en stor fanskare i Danmark.

Og rygterne og tvivlen har især i den sidste uge svirret på de sociale medier. For hvor mange medlemmer dukker egentligt op?

Grunden til, at der bliver sået tvivl om rapgruppen, er, at de før har brændt deres danske fans af. Da gruppen i 1997 var på toppen af deres karriere skulle de spille som et af hovednavnene på Roskilde Festival. Men rapperne mødte aldrig op.

Jysk festival scorer legender

Forklaringen gik på, at de var kommet op at slås i lufthavnen i New York og derfor ikke måtte komme med på flyet til Danmark.

Og for blot to år siden optrådte gruppen fuldtalligt på den nyere hiphop-festival Vanguard, der bliver afholdt i Søndermarken i København.

Og der er tilsyneladende en begrundet frygt for, at flere end Method Man ikke dukker op i Aarhus. På Facebook skriver en fan på NorthSides profil, at hverken Method Man, Raekwon eller RZA var med, da gruppen spillede i London sidste uge.

En anden fan skriver følgende:

'(...) Kan i bekræfte om det er hele Wu Tang der kommer på fredag? (...) Og når i siger at i ikke har fået en liste over hvem der kommer, så ved i vel godt at der er en del der har købt billet fordi at i annoncerede at Wu Tang Clan kom, og ikke nogle af dem fra Wu tang, ikke? Kunne være rart med en afklaring på dette, da der er andre end mig der interesserer sig for det. For hvis i ved (jvf jeres andre svar omkring en liste på medlemmer) at der er en mulighed for at de ikke kommer, som en hel gruppe, burde i lige sige det for alles skyld, ikke?'

Raplende: 28 mill. for hiphop-album

Ifølge NME.com sagde Raekwon allerede tilbage i marts måned, at han ikke ville turnere med gruppen dette år.

- Jeg kommer ikke med på turné med Wu-Tang i år. Og nu vil fans tro, at der er en 'beef' i gruppen, men det her handler om management, sagde han til mediet og fortsatte:

- Jeg vidste ikke en skid om den turné. De gik bare ud fra, at jeg kunne være med og arrangerede det hele, men jeg har forpligtelser. En fucking kalender. Det er frustrerende, for jeg ville elske at være der.

Ekstra Bladet har talt med talsmanden John Fogde fra NorthSide Festival, og han slår koldt vand i blodet.

- Hele den der Wu-Tang-historie om, at de ikke dukker op til deres koncerter er jo noget, der stammer helt tilbage til slutningen af 90'erne. Og de er på en turne lige i øjeblikket, hvor de spiller koncerter hver aften. De har også spillet i Danmark inden for de sidste fem år, så nej, det er ikke noget, vi bekymrer os særlig meget om, siger John Fogde til Ekstra Bladet.

Det raplede for ham

- Men det forlyder jo, at de ikke er fuldtallige på den her turné indtil videre. Er det noget, I ved noget om?

- Det har vi også hørt, og vi har en linje ude til deres agent for at få en afklaring på, hvad der rent faktisk sker. Det er noget, vi kigger på, men jeg har ikke en endelig melding endnu, siger han.

Russell Jones, kendt som Ol' Dirty Bastard (ODB). (Foto: AP)
Russell Jones, kendt som Ol' Dirty Bastard (ODB). (Foto: AP)

Rapikon hylder Paul Walker med sang

- Hvor mange medlemmer skal møde op, før I er tilfredse?

- Det er jo et godt spørgsmål. ODB er jo død, så allerede der er vi lidt kede af det, siger John Fogde og referer til det populære døde medlem Ol' Dirty Bastard, der døde af en overdosis i et studie to dage før sin fødselsdag i 2004.

- Men ud over det skal de jo gerne møde op alle sammen. Det er da klart, vi så da gerne, at de alle dukker op.

Wu-Tang Clan spiller på Green Stage i aften klokken 23.15.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+