Idioti i Odense: Plørefulde og pinlige

På Tinderbox var promillerne noget højere end kvalitetsniveauet, konkluderer Ekstra Bladets anmelder

Musikken stod i skyggen af solen og festen, mens Tinderbox samlede op mod 45.000 tørstige mennesker i Tusindårsskoven. Foto: Per Lange
Musikken stod i skyggen af solen og festen, mens Tinderbox samlede op mod 45.000 tørstige mennesker i Tusindårsskoven. Foto: Per Lange

Tinderbox 2018

TINDERBOX lider af vokseværk. Den fynske festivals blot fjerde udgave er ved at være slut, og begivenheden udfordrer allerede Smukfest som landets næststørste musikfest efter Roskilde. Kvalitetsmæssigt er der langt til toppen.

Ny festival: Vi banker Smukfest  

SPØRGSMÅLET er bare, om gæsterne egentlig er interesseret i kvalitet? Svaret er vist nej. Eksempelvis trak ligegyldige Carpark North masserne til Rød Scene, mens fremmødet til legendariske Iggy Pop på Blå Scene næsten kunne klemmes ind på spillestedet Posten inde i Odense. Det var pinligt, uværdigt og idiotisk.

Plagiat på Tinderbox: Tro kopi af verdensnavne  

DEPECHE MODE, Alanis Morissette og Jack White stod også med store bogstaver på plakaten. Men publikums hovednavne var solen, telefonen og alkoholen. De huskede så sandelig at drikke i varmen og var plakatfulde på polterabendniveau. Måske for at fortrænge Tinderbox’ horde af debilt dunkende dj’s.

Fælt hovednavn: 33 millioner tog fejl  

ARRANGØRERS sans for størrelse er troværdig som lystfiskeres, men det virkede faktisk ikke ret overdrevet, når Tinderbox meldte ud, at der alt i alt var 45.000 på pladsen dagligt. Det var dog for mange. Arealet er indbydende og veltilrettelagt, men der skal altså fældes nogle træer i Tusindårsskoven, eller skæres ned på festaberne i fremtiden.

Vanvid på Tinderbox: Band gad ikke  

UDBUDDET af mad var endnu mere middelmådigt end musikken, der til gengæld lød godt, hvilket svarer til at spise en trist burger med sølvbestik. Danmark har definitivt fået endnu en vitaminfattig festival. Den er blevet stor. Men det var ikke stort.

Tinderbox har fyldt tomrummet efter Midtfyns, og kun Roskilde er nu markant større herhjemme. Foto: Per Lange
Tinderbox har fyldt tomrummet efter Midtfyns, og kun Roskilde er nu markant større herhjemme. Foto: Per Lange
 

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.