Ikonisk dansk hitduo vender tilbage

'Sunshine Reggae'-drengene i Laid Back er på banen med deres første originale komposition siden 2013

Laid Back anno 2018 er klar med ny musik. Foto: Rasmus Weng Carlsen
Laid Back anno 2018 er klar med ny musik. Foto: Rasmus Weng Carlsen

69-årige John Guldberg og 66 årige Tim Stahl, der til sammen udgør Laid Back, tager deres bandnavn ret bogstaveligt og tager det meget stille og roligt i forhold til at spytte albums og singler på gaden.

Siden dobbeltalbummet ’Uptimistic Music’ fra 2013 har de ikke udgivet ny, hjemmelavet musik.

I marts måned udgav de en coverversion af det klassiske hit ‘House of The Rising Sun’, men i dag har de netop udgivet deres nye sang ‘Enjoy The Vibes’, der er forløber for et kommende album.

- Inspirationen til nummeret opstod efter en tur til Mexico, hvor jeg hørte mange glade trompeter. Teksten fokuserer på øjeblikket. Vi må ikke glemme at nyde rejsen og mærke nuet, som var det den sidste dag på jorden, fortæller John Guldberg. 

Laid Back er en elektronisk popduo, der har spillet sammen siden 1979. De er især kendt for numrene ’Sunshine Reggae’, ’White Horse’ og ’Bakerman’.

 

I alle årene har Laid Back holdt til i deres studie på Vesterbro i København. I 1983 brød de igennem med sommerhittet ’Sunshine Reggae’, der gik nummer ét i 22 lande og er solgt i over otte millioner eksemplarer.

Nummeret ’White Horse’ blev også et stort hit i USA og er siden blevet samplet på adskillige numre med verdensstjerner som Snoop Dogg, Justin Timberlake og Pharrell Williams.

Samtidig med singleudgivelsen offentliggør Laid Back en række sommerkoncerter.

Laid Back Live 2018:

26.5: Sommer festival på Maderia

9.6: Hammel Open

16.6: Herning Outdoor Event

22.6: Show i Kokkedal, Lysfest

23.6: Strøm Festival Sankt Hans, Karensminde Kulturhus, Sydhavnen 

11.8: Alive Festival, Thy

4.9: Show under Langebro, Solnedgang

Siden rapgruppen MC Einar gik i opløsning, har frontmand Einar Enemark levet en omtumlet tilværelse. Foto: Anthon Unger Kendte MC Einar: Jeg overlever stadig på 'Jul det' cool'

3 kommentarer
Vis kommentarer