Inden aftenens koncert: Den faldne Madonna

Fans svigter: Popdronningen har ikke længere fingeren på pulsen - hun er blevet forældrenes musik og stødt af tronen af yngre konkurrenter

Madonna hyldede ofrene for terrorangrebet ved sin sidste optræden. Hør hendes hyldest her (video: AP)

Hun er verdens største kvindelige artist med over 300 millioner solgte album. Men mens 85.000 danskere stod på tæer til en koncert på en pløjemark i Horsens i 2006, så har Madonna Louise Ciccone svært ved at melde udsolgt foran 14.500 publikummer i Boxen i Herning i aften til 'Rebel Heart Tour'.

Efter Paris: Øget fokus på Madonna-sikkerhed i Herning

- Årsagen til, hun har svært ved at sælge billetter, er, at hun har lavet dårlige plader. De seneste 11 år har hendes plader skuffet bravt, fortæller Henrik Milling, der er popekspert på programmet 'Fredagsmix på P7'.

Den 57-årige popdronning er ved at blive stødt af tronen af unge artister som Taylor Swift, Nicki Minaj, Katy Perry og Beyoncé, som de unge hellere vil høre end den aldrende sangerinde.

Før aftenens koncert i Danmark: Madonna græd på scenen

Halser bagefter
- Hun har en eller anden idé om, at hun skal holde sig selv current (tidsvarende, red.), og hun skal være ung og med på det nye. Men det er gået fra, at hun skabte en masse nye retninger og var relevant både som kunstner, provokatør og aktivist, til at hun halser bagefter, forklarer Henrik Milling, der ikke er at finde til koncerten i aften.

- Hvis du gav mig en billet, ville jeg ikke gå ind og se hende, og vi har besluttet, at vi ikke gider dække Madonna længere. Vi er ikke interesserede i det, hun laver. Vi er meget interesserede i popmusik, men når man 11 år i træk bliver skuffet, så ryger man ned i kassen, siger musik-værten, der ikke ser en opblomstring for den detroniserede Madonna.

Madonna: Min eksmand nød mit show

Ingen redningsplan
- Jeg har svært ved at se, der er en redningsplan, når man fem plader i træk skuffer så voldsomt. Og ligegyldigt hvad hun kunne finde på, så ændrer det ikke på, at det er en helt ny generation, der sidder derude, som køber plader og har fingeren på pulsen, og for dem er Madonna er noget, som mor og far lyttede til. Kan du forestille dig noget mindre cool! Hun laver plader til de unge, men hun skulle lave plader til et mere modent publikum, og det sætter hende over i en bås, hun simpelt hen ikke vil over i, siger Henrik Milling og slutter:

- Jeg synes, Madonna var det vildeste. Den Madonna, vi har nu, er ikke særlig fed.

Læs Ekstra Bladets reportage fra Herning og anmeldelse på eb.dk i aften.

Lykkelig Madonna: Bedste dag nogensinde  

Middelmådige Madonna
Madonna har været i Danmark og give koncert tre gange tidligere. Se et uddrag af anmeldelserne herunder:

2. juli 2012 - 'MDNA Tour'

Duracell-dronning i Parken: Tre stjerner
Divaen bød 40.000 op til hårdtpumpet dancepop, men danskerne ville kun sjældent danse med popdronningen, og stemningen i den tæt på udsolgte nationalarena var i perioder intens som til en antikmesse. Trods nogle rablende monologer, der faktisk virkede spontane, fremstod Madonna underligt mekanisk og Duracell-agtig i hæle, der var noget højere end underholdningsværdien. Kun i glimt oplevede man popkunstneren Madonna. Som oftest var det mere en optræden af forretningskvinden Madonna, og hun bød på business as usual.

- Nationalarenaen var i perioder intens som til en antikmesse, skrev Thomas Treo om popdronningens seneste besøg i 2012. (Foto: Mogens Flindt)
- Nationalarenaen var i perioder intens som til en antikmesse, skrev Thomas Treo om popdronningens seneste besøg i 2012. (Foto: Mogens Flindt)

Madonna: Duracell-dronning i Parken

11. august 2009 - 'Sticky & Sweet Tour'

Knap så prima donna: Tre stjerner
Den overtrimmede dame, der tilsyneladende (stedse mere desperat) har evig ungdom som tilværelsens højeste mål, arriverer i tronstol og let påklædning, og så går det ellers slag i slag i det velkoreograferede og professionelt afviklede, men ikke synderligt originale show, der mere er et langt remix tilført dans og video end en egentlig koncert, og det er nok tvivlsomt, hvor meget af musikken, der egentlig blev spillet live på scenen. Og når man tænker på, hvor mange erotiske symboler og henvisninger et Madonna-show rummer, så er det slående, hvor usexet det hele egentlig er.

Madonna fik hårde ord med på vejen af Ekstra Bladets anmelder i 2009. (Foto: Mogens Flindt)
Madonna fik hårde ord med på vejen af Ekstra Bladets anmelder i 2009. (Foto: Mogens Flindt)

Knap så prima donna

24. august 2006 - 'Confessions Tour'

Madonna-skandale: En stjerne
Verdensstjernens såkaldte ’koncert’ i Horsens havde absolut intet med musik at gøre. Jeg har egentlig på fornemmelsen, at Madonna leverede et udmærket show – superprofessionelt om end lidt stift og livløst – men det gik fuldstændig hen over hovedet på den enorme forsamling, der mere og mere frustrerede og højlydt snakkende kun kunne gætte sig til, hvad der foregik langt væk blandt de kulørte lamper. På intet tidspunkt lykkedes det mig at komme nærmere end ca. 200 meter fra scenen, og det var kun tilfældet for maksimalt 10-20 pct. af de 85.000 mennesker, der havde betalt over 700 kroner for en aften med giraffen.

85.000 tilskuere var til Madonna-koncert i Horsens i 2006. (Foto: Rasmus Baaner)
85.000 tilskuere var til Madonna-koncert i Horsens i 2006. (Foto: Rasmus Baaner)

Madonna-skandale