Annonce:
Annonce:

Infernal: Folk har troet vi var dumme

De har måttet lægge øre til meget gennem årene, men Infernal er klogere, end de lyder, understreger gruppen.

Infernal har været igennem lidt af hvert i deres karriere. Foto: Anthon Unger
Infernal har været igennem lidt af hvert i deres karriere. Foto: Anthon Unger
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

I 20 år har Lina Rafn og Paw Lagermann sparket festen i gang på de danske scener. Med hævet basarm og masser af attitude har de under navnet 'Infernal' adskilt sig fra det typiske P3-hit, og det er ikke gået ubemærket hen.

Kritikerne har stået i kø, og fordomme har der været nok af, fortæller bandet.

- Hold kæft, hvor tog det lang tid, før folk forstod, at jeg havde brikker at flytte med, fordi jeg klædte mig jo som en tøjte. Og jeg vidste godt, at jeg ville komme til at have længere vej til målet, end hvis jeg var mere underspillet og afdæmpet, lidt mere jeans og læderjakke, fortæller Lina Rafn.

Infernalsk duo klar med ny sang efter fire års pause

Lina Rafn: Jeg ser porno

Annonce:

Basarm hele vejen
Duoen har blandt andet storhittet med feststemte numre som 'From Paris to Berlin' og 'I Won't Be Crying', og dance-pop-genren har også til tider været med til at sætte gruppen i et misforstået lys, forklarer Lina Rafn.

- Ja, vi holder basarmen højt, men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke reflekterer, at vi ikke er nuancerede, men det er der eddermame mange, der har troet. Folk tror, at når jeg kan lave musik, der er så entydigt pumpende derudad, så må jeg jo være snotdum, siger den 40-årige sangerinde og sangskriver.

Hun bliver bakket op af kollegaen Paw Lagermann, der forklarer, at der i den danske musikbranche ifølge ham er en tendens til at hylde det mørke og dystre.

- Det er jo ikke samfundskritisk musik, vi har skrevet. Som vi plejer at sige, så redder den ikke verden, men den redder forhåbentlig en lørdag aften, siger han og fortsætter:

Annonce:

- Men der er også mennesker, som på hjemmesiden skriver, at de har lyttet meget til et nummer, mens de var igennem en nedtur, og at det har hjulpet dem vildt meget. Så musikken kan måske lidt mere end en lørdag aften, men det er jo ikke Bob Dylan eller Cohen (Leonard Cohen, red.), hvor vi skal føle smerte, forklarer han.

Infernal holder basarmen høj. Foto: Per Lange / POLFOTO
Infernal holder basarmen høj. Foto: Per Lange / POLFOTO

Masser af fordomme
Flere gange har gruppen også oplevet, at folk har sat spørgsmålstegn ved, om de selv stod bag deres musik.

- Den fordom er der efterhånden ikke mere, men på et tidspunkt var der mange, der troede, at vi ikke selv lavede musikken. Faktisk laver vi mere selv end de fleste, siger Paw Lagermann grinende.

På en musik-workshop for nylig skulle han forklare en gruppe musikere, hvordan han som producer arbejder, og efterfølgende oplevede han, at særligt rockmusikerne var enormt interesserede.

- De var alligevel overraskede over, hvor meget der var i at lave musikken, hvor man er sådan lidt: 'jamen for helvede, hvad havde du regnet med? Vi laver jo ikke bare tingene lynhurtigt'. Det tager bare tid, forklarer Paw Lagermann.

Han understreger, at 20 år i branchen nu har aflivet de fleste fordomme, fordi Infernal efterhånden har bevist, at bandet er levedygtigt.

Annonce:

Og skeptiske smagsdommere, kritikere og branche-snobberi har Infernal for længst også lært at lukke ørerne for.

- Jeg kender mange musikere, producere og artister, som meget kalkuleret fravælger bestemte melodi-stumper i indie-genrens navn. De ved godt, at det ville virke, men de ved også, at de så bliver slagtet på det kommercielle alter, siger Lina Rafn og uddyber:

- Vi har altid stædigt holdt fast i, at det vigtigste er, at musikken virker. Og så må alle smagsdommerne derude hoppe op og falde ned på det, for jeg gider ikke lefle for det.

Infernals nyeste single, Weightless, kommer på gaden 14. april.

5. maj udgiver gruppen singlen 'Holding On', og til efteråret tager bandet på jubilæumsturné.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: