- Jeg drømmer ikke om at blive Medina

Soluna Samay, der vandt Melodi Grand Prix i 2012, går ikke efter mainstream-succes

- Men jeg har simpelthen brug for at lave musik, siger Soluna Samay. Pr-foto
- Men jeg har simpelthen brug for at lave musik, siger Soluna Samay. Pr-foto

Efter to år er den endelig klar. Soluna Samays nye plade, der rammer streamingstjenesterne i dag.

'Golden' hedder samling af de ni nye numre, som med sangerindens egen ord er meget forskellig.

- Det er ikke sådan mainstream-sange. Jeg drømmer ikke om at blive Medina, siger Soluna Samay, der ikke forestiller sig, at 'Golden' kommer til at storsælge i stil med det, som Medina tidligere har kunnet præstere. Det er slet ikke det, der er hendes succeskriterium.

Sådan ser Solunas 'baby' ud. Pr-foto
Sådan ser Solunas 'baby' ud. Pr-foto

- Men jeg har simpelthen brug for at lave musik. Jeg har selv lavet alt på denne her plade, og for mig er det en succes bare at få den udgivet, siger hun stolt.

Selvfølgelig gør det ikke noget, hvis mange kan lide de spritnye sange, som Soluna Samay selv har skrevet, men det er ikke et mål for hende.

- Hvis det kun var derfor, jeg skrev musik, ville det blive overfladisk, synes jeg. Om præcis denne her plade bliver en kæmpe succes er ikke afgørende, for det er bare en af mange kommende plader fra mig, siger Soluna Samay, der har søgt adskillige legater for at finansiere 'Golden'.

Stor pladekontrakt til Soluna

Derfor har processen været meget anderledes end med den plade, som Soluna Samay tidligere har lavet med Remee og Chief 1. Det var også dem, der skrev den sang, som hun vandt Dansk Melodi Grand Prix med i 2012.

Soluna vinder Dansk Melodi Grand Prix

- Når man er på et pladeselskab, tænker man ikke så meget over, hvor meget studietid, man har. Eller på promoveringen. For det er der nogen, der tager sig af. Nu har jeg skullet klare og betale det hele selv, så det har været meget lærerigt, siger hun til Ekstra Bladet.

Soluna Samay repræsenterede Danmark ved Eurovision Song Contest i Baku i maj 2012. Foto: AP
Soluna Samay repræsenterede Danmark ved Eurovision Song Contest i Baku i maj 2012. Foto: AP

Soluna Samay rejser stadig rundt i verden med sin musik, men livet som gademusikant har hun lagt på hylden. I hvert fald lige nu. Tidligere har hun jævnligt stået på blandt andet på Strøget i København med sin bas og hatten til mønter.

Fra gademusikant til Grand Prix-stjerne

- På gaden rammer man bare folk på en anden måde. De er ofte på vej et sted hen, og når de så stopper op og lytter, er det virkelig fedt. Den der umiddelbarhed går lidt tabt på scenen, siger hun.

Senest har Soluna Samay været i Tyskland og skrive musik med andre sangskrivere – og så er Mellemamerika stadig et sted, hvor sangerinden der er født i Guatemala, opholder sig meget. Og det er ikke kun musikkens skyld.

- Min kæreste er mexicaner. Han er godt nok vokset op i London, men vi kan rigtig godt lige at være i Mexico. Han er freelance kameramand og har oftest job derover. Og musikbranchen er virkelig stor og blomstrende i Mexico, så jeg vil rigtig gerne lave noget mere der, siger hun.

Soluna: - Jeg er så taknemmelig

Ud over at udkomme digitalt vil 'Golden' også være at finde i fysisk form, når Soluna Samay tager på turné – formentlig til foråret.

- Jeg er sådan lidt gammeldags, så jeg synes, at det er meget fint at få en plade med hjem fra en koncert. Som en slags souvenir, siger den berejste sangerinde.

Sådan så det ud, da Soluna vandt Dansk Melodi Grand Prix. Foto: Lars E. Andreasen
Sådan så det ud, da Soluna vandt Dansk Melodi Grand Prix. Foto: Lars E. Andreasen
 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag