Jeg kan leve højt på mine dygtige børn

Superguitaristen Mikkel Nordsø fejrer 30 år med sit eget band med et nyt album

Sneakers med Sanne Salomonsen tog en ny tur i manegen, da Mikkel Nordsø i 2012 blev tildelt Ken Gudam-prisen. (Foto: Per Lange)
Sneakers med Sanne Salomonsen tog en ny tur i manegen, da Mikkel Nordsø i 2012 blev tildelt Ken Gudam-prisen. (Foto: Per Lange)

Det er 30 år med Mikkel Nordsø Band, der fejres med et nyt album, 'Driving in Space for 3 Decades', men for den just fyldte 60-årige super-guitarist er der et langt større karriere-spænd at tænke tilbage på.

- Ja, jeg kan knapt nok regne det ud, men det er i hvert fald 45 år, siger Mikkel Nordsø med en fortid i bl.a. Sneakers med Sanne Salomonsen ved mikrofonen.

For at være helt nøjagtig er det 46 år siden, han debuterede i 1969 som 14-15-årig i Riel/Mikkelborg V8. Riel er den vel-estimerede trommeslager Alex Riel, og Mikkelborg heddder Palle til fornavn og er ikke mindre anerkendt trompetist.

Thomas Helmig har haft et godt år økonomisk i forhold til 2013, som bød på et stort millionunderskud. (Foto: Mogens Flindt, Per Lange og Simon Fals, collage: Ekstra Bladet) DK MusikNYT Det tjener de danske musikstjerner

- Kasper Winding var også med, og han var ligeså ung som mig. Det var nærmest sindssygt så unge, vi var.

46 år i dansk rock. (Foto: Henrik Hildebrandt)
46 år i dansk rock. (Foto: Henrik Hildebrandt)
 

Lærte hurtigt
- Det stod nærmest skrevet i stjernerne, at det skulle være musikken for dig?

- Ja, jeg havde dårligt lært at spille på det tidspunkt, jeg kom med i gruppen. Så var det bare med at lære det hurtigt. Luksus-måden, så at sige, griner Nordsø, der i 2012 blev tildelt Ken Gudman-Prisen for sit kvalitetsstempel på dansk rockmusik igennem årene.

Den legendariske bassist med det rød-grå lange skæg har en godt 50 år lang karriere som professionel musiker bag sig og har medvirket på over 1000 plader. (Foto: Per Lange) DK MusikNYT Danske musikere hylder Hugo

En stor del af 70'erne var han med i funk-gruppen Buki Yamaz (også med Kasper Winding), indtil Sneakers blev dannet i årtiets slutning og plade-debuterede i 1980.

Sneakers var i første halvdel af 80'erne toppen af dansk rock. Det er Mikkkel Nordsø øverst til venstre. (Foto: Jesper Stormly)
Sneakers var i første halvdel af 80'erne toppen af dansk rock. Det er Mikkkel Nordsø øverst til venstre. (Foto: Jesper Stormly)
 

Santana-mand med
Fem år efter var det populære band opløst, og istedet dannede han Mikkel Nordsø Band, der hovedsageligt har spillet instrumental-musik, men på den nye plade dog også har vokal på i skikkelse af sangerinden Carolina Franceska, som gør det sublimt.

Men stadigvæk er det en blanding af salsa, rock, blues og jazz med lange guitar-soli og masser af percussion, hvor Santana-percussionisten Raul Rekow i seks-syv år spillede med bandet, når der var tid til det for arbejdet med Carlos Santana.

Thomkas Helmig scorede absolut fra øverste lækkerheds-hylden med Renée Toft Simonsen. (Foto: Mikkel Tariq Khan) Danske kendte Jeg går altid efter de lækreste piger

Han er dog ikke med på den nye plade. Rekow døde desværre for en måneds tid siden af cancer.

Mikkel Nordsø fejrer 30 års jubilæum med sit eget band. (Foto: Marius Nyhjem)
Mikkel Nordsø fejrer 30 års jubilæum med sit eget band. (Foto: Marius Nyhjem)
 

Dygtige børn
- Men bandet har holdt den kørende i alle 30 år?

- Det er jo total niche-musik, så telefonen ringer ikke hele tiden. Vi spiller måske fem-ti jobs om året, men det er så måske grunden til, at vi ikke er blevet trætte af det. Det kan jo godt køre en i sænk at soille det samme igen og igen.

- Hvad lever du så af?

- Jeg spiller også i alle mulige andre bands. Hvis de så også har fem-ti jobs om året, bliver det til noget i den sidste ende.

Mikkel Nordsø har sit eget studie, hvor han kan regne med hjælp fra sine to producer-børn, Frederik og Fridolin, som står bag noget af det mest populære popmusik nu om stunder, bl.a. Christopher og Shaka Loveless.

- De er sgu så dygtige og efterspurgte. Meget populære i branchen. Jeg kan leve højt på at være deres far, siger Mikkel Nordsø - og griner.

0 kommentarer
Vis kommentarer