- Jeg virker fandeme altid så tyk

Johnny Madsen er fed på fladskærmen i 'Ja for Fanø!', som han dog er for forfængelig til selv at se

Johnny Madsen fyldte 70 sidst i marts - den legendariske sangskriver er fra Thyborøn, men han har boet på Fanø i mange år. Foto: Per Lange
Johnny Madsen fyldte 70 sidst i marts - den legendariske sangskriver er fra Thyborøn, men han har boet på Fanø i mange år. Foto: Per Lange
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Johnny Madsen er et multitalent. Han er professionel rockstjerne, kunstmaler og senest også realitystjerne.

Eneren er det gale sidekick i Jyllands svar på ’The Osbournes’, ’Ja for Fanø!’, hvor omdrejningspunktet, Jeanett Exner, der er Madsens manager, forgæves har forsøgt at holde styr på den ustyrlige anarkist gennem fire sæsoner.

- Vi er jo fandeme udkommet i 24 afsnit ligesom ’Matador’. Og der kommer flere. Det er åbenbart meget populært. Jeg var med, da de viste premieren her på Realen (Fanøs kulturhus, red.), men ellers har jeg ikke set noget af det, for jeg virker fandeme altid så tyk, når jeg er på fjernsyn, siger veteranen og fortsætter:

- Den dag, hvor de opfinder en linse, der gør folk smallere, kan det være, jeg ser lidt med. Hvis jeg får øje på mig selv i fjernsynet, så siger jeg til mig selv: ’Det er ikke mig!’.

Rodet ind i det
Madsen er ikke den eneste, der er overrasket over at se Madsen på fladskærmen. Han trives dog i den noget uvante rolle. Sådan da:

- Oprindeligt var idéen jo, at de ville følge Jeanett og hendes arbejde på Realen. Men så blev jeg rodet ind i det. Og så blev det mere og mere, men de har filmet Jeanett i syv måneder og mig i syv timer. Så mere har jeg ikke ofret på det! forsikrer den garvede ener.

Legenden har været færdig længe

Madsen forklarer, at han i øjeblikket er mest optaget af sin malerkunst. Han producerer årligt 30-40 værker med særegne figurer. De bliver nemt solgt for 40.000 kroner stykket på hans galleri på Fanø.

Tak rock: Fed jyde redder møgfestival

Den folkekære musiker drager traditionen tro på akustisk turné til efteråret, og sidst på året debuterer han som foredragsholder ved en række optrædener landet over.

Desuden spiller Madsen på flere af sommerens festivaler, hvis coronasituationen ellers tillader det.

Johnny Madsen er ikke ligefrem kendt for sin forfængelighed - men vommen er han ikke stolt af. Foto: Per Lange
Johnny Madsen er ikke ligefrem kendt for sin forfængelighed - men vommen er han ikke stolt af. Foto: Per Lange

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind