Annonce:
Annonce:

Jysk knægt giver stjernerne baghjul

21-årige Jacob Dinesen strøg direkte ind på førstepladsen af hitlisten med sit nye album

Jacob Dinesen har ramt pladekøberne. PR Foto
Jacob Dinesen har ramt pladekøberne. PR Foto
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Hov, hvad skete der lige der?

Hvor kom han fra, den 21-årige Tønder-knægt, Jacob Dinesen, ukendt af de fleste, der med sit andet album 'Brace Against the Storm', gav etablerede stjerner som Robbie Williams, Volbeat og Justin Bieber baghjul og i denne uge strøg direkte ind på den danske hitlistes førsteplads?

Og vel og mærke gjorde det ved ikke at give den som hip hopper eller synge smægtende boyband-ballader, men tværtimod præsenterede regulær voksen-musik med tydelige referencer til Springsteen, Van Morrison, Bryan Adams og mange andre.

- Hvordan kan det lade sig gøre?

- Det spørgsmål skal du nok ikke stille til musikeren, for han er som regel den, der er allermest 'in the dark' omkring sådan noget, svarer Jacob Dinesen.

Utroligt: Robbie jordet af ung jyde

21-årig med overskud til at kassere 30 nyskrevne sange. PR Foto
21-årig med overskud til at kassere 30 nyskrevne sange. PR Foto

Annonce:

Kasserede 30 sange
Han debuterede sidste år på selve valgdagen den 18. juni med det selv-finansierede album 'Count the Ways', som han siger ikke er 'til at slå ihjel'. Det sælger stadig, men det forhindrede ikke, at han i november fik ordre på at skrive 30 nye sange til et album nummer to.

- Jeg havde en måned til det, og det lykkedes mig også. Så gik vi i studiet og indspillede den første single, 'Beautiful Sight', og jeg skrev et nyt nummer, 'Torn Price', som vi også indspillede.

Cutfather hitter i udlandet - igen

- Så kiggede jeg på de der 30 sange og kom til den konklusion, at de simpelthen ikke var gode nok. Jeg smed dem i skraldespanden og gik så i gang med at skrive nogle nye, mens vi stadig var i studiet.

Barn af Tønder Festivalen
En driftig, ung mand, må man sige - og evnerne er tilsyneladende til bare sådan at kassere 30 sange.

- Ja, jeg blev presset af min manager og pladeselskabet - og så havnede jeg i sådan en sangskriver-boble, hvor sangene bare sprang frem.

Coveret til 'Brace Against the Storm. PR Foto
Coveret til 'Brace Against the Storm. PR Foto

Bruce Springsteen-hit som børnebog

Jacob Dinesen er et barn af Tønder Festivalen, som han har besøgt med sine forældre fra 'snart sagt, før jeg kunne gå'.

Annonce:

- Jeg har en familie af festival-gængere, og musikken derfra har været en kæmpe inspirations-kilde for mig. Man kan næsten sige, jeg har fået den der americana- og folk-rock-stil ind med modermælken.

- Du har aldrig været fristet af rap- og boyband-musik?

- Næh, jeg synes, jeg har fundet min egen stemme i den musik, jeg er vokset op med. Mange kalder den genre, jeg opererer i, for 'gammelmands'-musik eller 'voksen'-musik, men det passer faktisk ikke. Jeg har et utroligt bredt publikum, både voksne og unge. Jeg mødte min yngste fan for nylig. Han var fire år.

Tæt på arbejdet
Via en omvej over Odense er han nu bosat i Aarhus.

- Jeg er altid kommet meget i Aarhus. Siden barnsben har jeg tilbragt mange ferier i byen hos min faster, så jeg kender den som min egen bukselomme.

-  Men det var også for at komme tættere på mit arbejde. Min manager, studiet og pladeselskabet holder alle til i Aarhus. Der manglede faktisk kun mig, siger den talentfulde ungersvend, der det seneste årstid har levet udelukkende af sin musik.

Annonce:

- Ikke på Porsche-niveau, men jeg kan betale min husleje og få noget godt at spise og drikke. Hvad mere har man brug for, spørger ugens nummer et på hitlisten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: