Kandis' store Dansktop-aften

Johny Hansen & Co. vandt to store priser ved de første Dansktop-uddelinger lørdag aften i Herning

Johnny Hansen kunne gå tilfreds hjem. (Foto: Andreas Szlavik)
Johnny Hansen kunne gå tilfreds hjem. (Foto: Andreas Szlavik)

Mens mange andre musik-stilarter i årevis har forstået at hylde sig selv med festivaler og pris-uddelinger i hobe-tal, har de danske schlager-udøvere beskedent – og måske en smule beklemt – holdt sig fra alt det nymodens pjank med kåre det bedste indenfor branchen.

Det blev der sat en stopper for i aftes i Jyske Bank Boxen i Herning, hvor Familie Journalen i samarbejde med tv-stationen DK4 uddelte Dannsktop-priser inden for fem bestemte kategorier, årets gruppe, årets album, årets kvindelige og mandlige solist samt årets Dansktop-hit.

Og det blev den forventede store aften for tidens populæreste Dansktop-navn, Kandis, med Johnny Hansen i spidsen.

Gruppen vandt både gruppe-kategorien (foran Fede Finn & Funny Boyz og Neighbours) og årets album med ’Kandis 16’, der slog Lotte Riiholts ’Det’ Lige Mig’ og Bjørn & Okay med ’Fra Den Rigtige Vinkel’.

- Jeg kan godt forstå, at Kandis vandt de to kategorier. Det er det største navn i genren og har været det i ganske mange år. Et band, der som nogen af de få, stadig sælger tusindvis af cd’er og kan samle tusindvis af mennesker, når de er ude at spille. Det kan helt hamle op med de største rockkoncerter. Man drømmer ikke om det, men sådan er det, siger Mylius.

Se også: Hjorting fejres med Bond-tema  

Keld Heick (her med datteren Annette) har være trofast mod schlager-musikken i en menneskealder. (Foto: Jonas Olufson)
Keld Heick (her med datteren Annette) har være trofast mod schlager-musikken i en menneskealder. (Foto: Jonas Olufson)
 

Schlager-kongen og dronningen
Udover de nævnte kategorier blev der uddelt en læserpris (til Kisser og Søren), en talentpris og ikke mindst en ærespris, der gik til schlager-kongen, Keld Heick.

- Selvfølgelig skulle Keld Heick have den første ærespris. Han har været den mest trofaste overfor genren af alle. For at citere et af hans største hits så har han gået hånd i hånd med schlager-musikken i en menneskealder, siger radio-veteranen Jørgen de Mylius, der var i Herning for at overrække Keld Heick netop den pris.

Birthe Kjær - schlager-dronningen. (Foto: Henning Hjorth)
Birthe Kjær - schlager-dronningen. (Foto: Henning Hjorth)

Se også: Birthe Kjær: Har opgivet at få kærester  

Nogenlunde med samme argumentation kan man også bedømme vinderen af årets kvindelige solist-pris. Den gik til Birthe Kjær i konkurrence med Ann-Mette Elten og Lotte Riiholt.

- Det giver næsten sig selv, at Birthe skulle have den pris. Hun er dronningen af Dansktop-musik, tro mod genren og respekteret i alle kredse. Jeg tror såmænd, at både rock- og jazz-musikere ville stille op med hende uden at rynke på næsen. Når man starter sådan en uddeling, skal hun da selvfølgelig have den første, siger Jørgen de Mylius.

Johnny Hansen tjener godt på at være musiker. Pengene investerer han i ejendomme i sin hjemby, Hurup Thy. (Foto: All Over) Kendte Stort dansktop-tema: Sådan bruger Kandis-Johnny millionerne  

Han har sammen sangeren og producenten Søren Bundgaard, pladeselskabs-folkene Thomas Hemdorf og Henrik Sørensen og Dansktop-eksperten Carsten Michael Laursen har stået for indstillingerne til de forskellige kategorier. Men de har ikke haft indflydelse på, hvem der vandt.

Peter Vesth har rekorden med Dansktop-hits. (Foto: Linda Johansen)
Peter Vesth har rekorden med Dansktop-hits. (Foto: Linda Johansen)
 

Rekord mange hits
Årets mandlige solist blev Peter Vesth overfor Kim Schwartz og Richard Ragnwald.

Ifølge Jørgen de Mylius en fortjent hyldest til en mand, der har rekorden over antal hits i det hele taget på Dansktoppen og er så flittig, at det næsten trodser enhver beskrivelse.

- Jeg kender ingen som ham, der skriver og udsender cd’er, dobbelt-cd’er og boxe i en lind strøm. Han forstår at kombinere tre forskellige genrer, viser, country og dansktop, i et enkelt nummer. Det er ret unikt, og så rendyrker han forholdet til sine fans, de såkaldte Vesths Venner, inviterer dem med til USA - de skal dog selv betale - når han skal derover og indspille plader. Det er en verden, man slet ikke drømmer om.

Se også: Fejde i Fede Finn og Funny Boyz: De gik bag om ryggen på mig  

Lotte Riiholt havde årets Dansktop-hit. (PR Foto)
Lotte Riiholt havde årets Dansktop-hit. (PR Foto)
 

Sidste af de faste kategorier, årets Dansktop-hit, blev vundet af Lotte Riiholdt’ med ’Det var Mer’ End En Sommerflirt’. Peter Vesth med ’Musik Er Guld’ og Fede Finn & Funny Boyz’ ’Når Jeg Har Tabt 25 Kilo’ var de andre nominerede.

Talentprisen blev en kamp mellem Louise, ElsborgMarino, Lars Love Louise, Camilla Mortensen, Benjamin Lundberg og Dansvingerne.

35 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.RVG: 'Feral' (Fire-album/Ude 24. april)
2.Lucifer: 'Lucifer III' (Century Media-album/Ude 20. marts)
3.Flat Worms: 'Antarctica' (Drag City-album/Ude 10. april)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Andy Shauf: 'The Neon Skyline' (Anti-album/Ude nu)
2.The Wood Brothers: 'Kingdom in My Mind' (Honey Jar-album/Ude nu)
3.Wolf Parade: 'Thin Mind' (Sub Pop-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere