Kaos før Roskilde Festival: I fjerner os ikke, røvhuller

Hundredvis af unge, der har ligget i kø siden mandag, er blevet fjernet fra deres pladser. I indslaget kan du se det øjeblik, hvor Roskilde Festival meddeler de unge, de skal fjerne sig

Traditionen tro har hundredvis af unge festivalgæster placeret sig uden for pladsen, så de er klar til at vælte hegnet, når Roskilde Festival for alvor bliver skudt i gang.

De hurtigste gæster har siddet klar siden søndag aften. Her har de siddet og spillet 'røvhul', drukket bajere og spist tun fra dåse.

Men af ukendte årsager er de her til aften alle sammen blevet smidt væk.

- De har lige fortalt os, at vi alle sammen skal gå væk fra pladserne og ned til den bagerste kø. Det er noget lort. De truer med politiet, hvis vi ikke går, fortæller Maja Nielsen til Ekstra Bladet.

Kaotisk situation
Hele situationen bliver hurtig ret kaotisk. Et medlem af Roskilde Festivals bestyrelse kommer op til de unge campister og fortæller dem, at de skal pakke tasken og gå væk.

Festivalgæsterne er berusede og ophidsede. De reagerer utroligt voldsomt og nogle går endda så langt, at de nægter at fjerne sig fra pladserne.

- I fjerner os ikke, røvhuller, råber en festivalgæst.

En anden forsøger samtidig, truende, at råbe ad bestyrelsesmedlemmet.

Stor dansk festival melder udsolgt

De hundredvis af festivalgæster bliver til sidst tvunget væk fra deres attraktive køpladser og spurter ned til den bagerste kø.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Roskilde Festival, men det har endnu ikke været muligt. Vagterne ude på pladserne er kommet med mange blandede svar på forklaringen bag omrokeringen. Nogle af vagterne informerede os om, at det var en beslutning fra bestyrelsens side. Mens andre sagde, at det var en ordre fra politiet og brandvæsnet.

I indslaget for oven kan du se det øjeblik, hvor Roskilde Festival meddelte de unge, at de skulle fjerne sig fra pladserne. De unge festivalgæster reagerede voldsomt.

Selv #metoo-entusiastiske kvinder må medgive

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.