Kato: Jeg er blevet såret

Der bliver åbnet op for en mere personlig side af den festglade dj på ny single

- For mig har det næsten haft en selvterapeutisk virkning at skrive sangen, siger Kato om 'Show You Love'. (Foto: Linda Johansen)
- For mig har det næsten haft en selvterapeutisk virkning at skrive sangen, siger Kato om 'Show You Love'. (Foto: Linda Johansen)

Han er kendt for hits som 'Sjus', 'Hey Shorty' og 'Turn the Lights Off', der weekend efter weekend sætter gang i dansegulvene på klubber landet over.

Men nu er 33-årige Kato, der går under det borgerlige navn Thomas Kato Vittrup, klar til at vise en ny musikalsk side frem med singlen 'Show You Love'.

- Kort fortalt handler sangen om, at hvis man er blevet såret rigtig meget i et tidligere forhold, kan det være meget svært at turde erklære sin kærlighed til et nyt menneske, og det er lidt en personlighed historie for mig, siger han.

Den nye og slankere Kato på den røde løber til DMA. (Arkivfoto: Mogens Flindt). Kendte Kato spiste sig ud af sin lidelse

Arbejdet med den nye single har da også haft en positiv effekt hos den populære dj.

- For mig har det næsten haft en selvterapeutisk virkning at skrive sangen, fordi jeg i et tidligere forhold blev rigtig såret. Nu er jeg så i et nyt forhold, og det har været en udfordring for mig at turde erklære min kærlighed til min kæreste, fordi jeg har nogle ting med i bagagen, siger Kato, der godt tør være åben omkring sine udfordringer.

- Jeg er ikke god til at give mig hundrede procent hen og turde give slip overfor et andet menneske. Jeg er ekstrem kontrolfreak, så det har mere været mit problem end at sige til hende, at jeg gode kan lide hende, fortæller Kato.

En kærlighedserklæring
Han understreger dog, at den nye single har flere lag og også er en kærlighedserklæring til hans mange fans.

Se også: Musiker efter vægttab: Folk tror jeg er syg

- Ligesom jeg har haft udfordringer på den private front, så har min karriere også været en rejse, hvor jeg har skullet lære at håndtere at få, hvad der føles som kærlighed, fra folk foran scenen, siger musikeren.

Han fortæller, at singlen er en smagsprøve på et album, der kommer med dybere tekster, men som stadig bibeholder dj'ens genkendelige positive vibrationer.

- Jeg ser ikke mig selv om digter eller lyriker, jeg skriver bare det, jeg føler. Men overordnet har jeg brugt meget tid på at dreje min sangskrivning indad, og det er også gennemgående på den plade, der kommer, siger Kato.

Se også: Kato-strofal muzak til husmorstrip

Singlen 'Show You Love' har den danske dj lavet i samarbejde med den britiske sangerinde Grace Tither og produceren Bruce Sigala.

Musikvideoen til singlen udkommer i dag 13. marts, og singlen er den første til Katos fjerde album, der udkommer 1. maj.

Se også: Nu vil Kato erobre Tyskland

3 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Bonnie 'Prince' Billy: 'I Made a Place' (Domino-album/Ude 15. november)
2.DJ Shadow: 'Our Pathetic Age' (Mass Appeal-album/Ude 15. november)
3.Six Organs of Admittance: 'Companion Rises' (Drag City-album/Ude 21. februar)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.White Denim: 'In Person' (Radio Milk-album/Ude nu)
2.Michael Kiwanuka: 'Kiwanuka' (Polydor-album/Ude nu)
3.Vetiver: 'Up on High' (Loose-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere