Kendt fra Melodi Grand Prix og 'X Factor': Ulla Bjerre er død

Ulla Bjerre, der både var kendt fra Dansk Melodi Grand Prix og 'X Factor', er død

Ulla Bjerre medvirkede i 'X Factor' i 2011. Foto: DR
Ulla Bjerre medvirkede i 'X Factor' i 2011. Foto: DR
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Musikeren Ulla Bjerre, der i 1991 sang 'Med eksprestog til Kina' i Dansk Melodi Grand Prix sammen med Ole Bredahl, er død.

Hun sov stille ind, tre dage efter hun fyldte 65 efter nogen tids sygdom.

Det skriver Her & Nu.

Dødsfaldet bekræftes ligeledes af hendes mand, René Nielsen, i et offentligt opslag på Facebook.

'Min kære hustru, vores kære mor, svigermor og mormor, Ulla Bjerre steg af eksprestoget i mandags d. 5. april 2021 kl. 11:45 efter nogen tids sygdom,' lyder det.

Til Ekstra Bladet fortæller René Nielsen, at Ulla Bjerre, der i 2006 blev blind, var meget syg den sidste tid, men at de aldrig fandt ud af, præcis hvad hun fejlede, før hun døde.

- De sidste tre uger gik det rigtig stærkt, og før det var det også gået rigtig stærkt de sidste tre måneder. Men i alt var hun syg i omkring halvandet år, siger han.

Ulla og René blev gift for ti år siden. Privatfoto
Ulla og René blev gift for ti år siden. Privatfoto
 

Fik ikke diagnose
Ifølge René Nielsen gennemgik Ulla Bjerre i forbindelse med sin sygdom en række undersøgelser. Undersøgelserne udelukkede blandt andet kræft, men der blev aldrig givet en endelig diagnose.

- De nåede ikke at finde ud af, hvad det var, inden hun døde, og vi valgte at sige nej til obduktion, fordi vi ikke ville igennem det. Men inden, det gik ned ad bakke, havde hun døjet med paradentose (betændelse i tandkødet, red.) i overmunden. I den tid, hvor hun havde problemer med det, spiste hun for lidt, og hun blev meget svag.

- Da hun endelig fik det fikset hos en tandtekniker, var skaden sket, og hun kom sig aldrig helt. Helbredet var ikke, hvad det havde været, og balancen havde det ikke godt. Det begyndte at blive farligt for hende at lave mad, som hun elskede, men hun blev ved til det sidste og tog en stol med ud i køkkenet. Det sidste, hun lavede, var tomatsuppe, for det kunne hun overskue.

Her ses Ulla på 'X Factor'-scenen i 2011. Foto: Mie Brinkmann/Ritzau Scanpix
Her ses Ulla på 'X Factor'-scenen i 2011. Foto: Mie Brinkmann/Ritzau Scanpix

René Nielsen fortæller, at Ulla Bjerre blev enormt påvirket i kølvandet på sygdommen.

- Det blev sådan, at hun ikke turde gå på gaden uden at have en anden person med. Det var ikke længere nok med førerhunden, og jeg måtte til sidst bære hende rundt, når hun skulle have hjælp til bad og toiletbesøg, siger han og fortsætter:

- Til sidst gik det ikke mere, for to blinde sammen, hvor den ene slæber rundt på den anden, går ikke. Så vi fik noget hjælp til hende, og til sidst kom hun på sygehuset, hvor hun døde.

Vil savne musikken

Ulla Bjerres død har efterladt et stort tomrum hos René Nielsen, der dog trøster sig med alle de gode minder, de har haft sammen igennem deres ti år som ægtefolk og tro følgesvende både i livet og på den musikalske scene.

- Jeg vil mest af alt huske hende positive sind, som hun havde 24-7. Det var hende, der lærte mig at sige hurra i situationer, som ikke var så sjove - at finde noget andet at være glad for, selvom man står i en mindre god situation. Hun var altid positiv, lyder det fra René Nielsen.

- Og selvom hun var den her meget glade pige, så var hun også en meget blød person inde bagved. Hun kunne for eksempel blive meget ked af det, hvis der var en, der meldte afbud, når hun havde inviteret på mad, men når de store ulykker kom, var det hende, man kunne læne sig op ad. Hun var min klippe.

René Nielsen vil savne de mange musikalske oplevelser, de to havde sammen.

- Vi var gift i mange år, og der er et stort tomrum. Jeg må også indrømme, at det sker flere gange, at jeg må stoppe op og finde en serviet, for jeg er meget ked af det, men selvom hun er væk, fylder hun stadig.

- For lige nu er jeg nødt til at lave en masse forandringer. Jeg er pludselig blevet alene-blind, og jeg er nødt til at lave en masse praktiske ændringer i mit liv. Hver ting, jeg laver om, diskuterer jeg med hende, selvom jeg godt ved, at hun ikke svarer. Jeg spørger hende alligevel, for jeg ved, at hun ville have haft sin egen mening om det.

- Forleden satte jeg også vores grej op, og så spillede jeg med hende, som jeg normalt ville have gjort, hvor jeg sang min del, og så hørte jeg Ullas del inde i mit hoved. Det var meget godt for mig, siger René Nielsen.

Han og Ulla har spillet og lavet musik sammen i alle de år, de har kendt hinanden.

- Det kommer jeg til at savne meget, men jeg fortsætter med at spille musik.

- Og så vil jeg tænke tilbage på Ullas viljestyrke. Hun elskede at lave mad og at synge, og hun fortsatte med alle de her ting, selvom hun var blind. Hun var meget opmærksom på, at det ikke skulle sætte en stopper for hende.

Ulla Bjerre bliver bisat lørdag 17. april fra Finderup Kirke i Høng. Begivenheden vil kun være for indbudte, da der er et begrænset antal pladser til rådighed grundet corona.

Ulla Bjerre, der blev helt blind i 2006, efter hun i flere år havde kæmpet med svagt syn,  er mest kendt for sin medvirken i Dansk Melodi Grand Prix.

I 2011 gjorde hun dog sin entré i 'X Factor', hvor hun tog dommerne og seerne med storm. Især Thomas Blachman var imponeret af Ulla Bjerre.

Ulla nåede hele vejen til bootcamps.

Siden sin medvirken i Dansk Melodi Grand Prix har Ulla Bjerre givet koncerter og udgivet en række cd'er.

Ulla efterlader sig sin mand, børn og børnebørn.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind