Annonce:
Annonce:

Kritiserer Seebachs ærespris: - Det er fattigt

Rasmus Seebach bliver hædret ved DMA efter kun 12 år som solist, og det kritiseres af Ekstra Bladets kulturanmelder. Næste år bliver det vel Tessa, siger han. Også Treo undrer sig

- Jeg skriver bare sange fra hjertet, fortæller Rasmus Seebach - vinderen af DMA Æresprisen 2021. Foto: Linda Johansen
- Jeg skriver bare sange fra hjertet, fortæller Rasmus Seebach - vinderen af DMA Æresprisen 2021. Foto: Linda Johansen
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Tidligere har navne som Shu-bi-dua, The Savage Rose, Sort Sol, Gnags, Anne Linnet, Sanne Salomonsen, Gasolin', C.V. Jørgensen, Love Shop og Lis Sørensen modtaget statuetten, der har været uddelt siden år 2000.

Men i nyere tid er det blevet 'in' ofte at give den eftertragtede 'Danish Music Awards Æresprisen' til yngre kunstnere, der ikke på samme måde som flere af de nævnte har domineret dansk musik gennem mange årtier, og som ikke kan karakteriseres som legender i ordets klassiske forstand.

Medina er det seneste eksempel, og i år bliver ikke anderledes.

Når DMA i aften lidt særpræget løber af stablen i et af filmstudierne på den nedlagte Flyvestation Værløse, er det således 41-årige Rasmus Seebach, der modtager årets ærespris.

Annonce:

Fattig dansk musikkultur
Ekstra Bladets kulturanmelder Søren Baastrup er ikke udpræget begejstret for den tendens, man ser, hvor det ikke altid er legendariske skikkelser, som vinder en så ærefuld pris.

- Dette er et glimrende eksempel på, hvor fattig dansk musikkultur er i forhold til eksempelvis den svenske. At man skal have været aktiv færre og færre år for at komme i betragtning. Det bliver vel Tessa eller Gulddreng, der får den næste år, hvis man fortsætter stilen, siger han.

Kulturkommentator på Ekstra Bladet Søren Baastrup forventer, at den næste modtager af DMA Æresprisen bliver Tessa eller Gulddreng. Foto: Henning Hjorth
Kulturkommentator på Ekstra Bladet Søren Baastrup forventer, at den næste modtager af DMA Æresprisen bliver Tessa eller Gulddreng. Foto: Henning Hjorth
 

Også Ekstra Bladets anmelder og musikekspert Thomas Treo har naturligvis en holdning.

- Det er lidt usædvanligt, at man vinder æresprisen efter så få år som kunstner – man kan jo lave en kobling til for eksempel amerikanske Rock’n’Roll Hall of Fame, hvor man skal have været kendt indenfor musikken i mindst 25 år for at komme i betragtning, siger han.

Læs flere kommentarer fra Treo i boksen herunder.

Artiklen fortsætter under boksen ...

Treo: - Andre er mere nærliggende

Ekstra Bladets anmelder og musikekspert Thomas Treo mener, at der er mange grupper eller solister, som burde modtage æresprisen før Rasmus Seebach.

- Det er jo musikbranchens fest – et udstillingsvindue – og det er deres mulighed for at optimere de kunstnere, der er aktuelle nu. Branchen er jo glade for Rasmus Seebach, som har hjulpet den, og det er jo ikke nogen hemmelighed at hans pladesalg og streams har en nedadgående kurve. Det her kan være en måde at booste ham på.

- Hvem burde have fået den i stedet, hvis du kunne vælge?

- Jeg synes, det ville være mere nærliggende at give den til for eksempel afdøde Kim Larsen, der ikke har fået prisen som solist. Der er også en mand som Johnny Madsen, der har masser af kunstnerisk pondus. Mercyful Fate, Hanne Boel, Allan Olsen, Malk de Koijn, Lars Liilholt, Steppeulvene og Povl Dissing burde også stå før Seebach i køen, hvis det handler om betydning rent kunstnerisk, lyder det fra Treo.

Ekstra Bladets musikekspert og anmelder Thomas Treo kan nævne mange, der burde få DMA Æresprisen før Seebach. Foto: Per Lange
Ekstra Bladets musikekspert og anmelder Thomas Treo kan nævne mange, der burde få DMA Æresprisen før Seebach. Foto: Per Lange
 

Annonce:

Har vidst det længe
At Rasmus Seebach skal hædres, blev allerede afsløret igår, da TV 2's Simi Jan i et særprogram som optakt til DMA besøgte 'en paf' Rasmus Seebach i hans sommerhus, selv om han har vidst i over en måned, at han bliver modtageren af æresprisen anno 2021.

Der bliver med andre ord ingen impulsive jubelbrøl fra hverken publikum eller Seebach selv, når han i aften først præsenteres og umiddelbart efter får overrakt statuetten fra scenen.

- Det er vildt at tænke tilbage på de sidste 12 år. Det har godt nok været en vild tur. (...) Det er en kæmpe ære. Det overgår mine drømme og føles fuldstændigt vanvittigt. Det er jo noget, som mine store idoler har fået, så det er lidt vildt at være en del af den klub, siger Rasmus Seebach.

Danish Music Awards foregår som før nævnt i aften, lørdag, men det sendes først på TV 2 søndag aften klokken 21 og vises dermed ikke live.

Vindere af Danish Music Awards Ærespris gennem årene

2021: Rasmus Seebach

2020: The Savage Rose

2019: Lis Sørensen

2018: Ingen vinder (showet blev aflyst)

2017: Sort Sol

2016: Medina

2015: Tim Christensen

2014: D-A-D

2013: Shu-bi-dua

2012: Thomas Helmig

2011: Nik & Jay

2010: Cæcilie Norby

2009: Love Shop

2008: Anne Linnet

2007: Røde Mor

2006: tv-2

2005: Sanne Salomonsen

2004: Sebastian

2003: Peter Belli

2002: C.V. Jørgensen

2001: Gasolin'

2000: Gnags

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: