Kylet ud af Shu-bi-dua i 1981: I aften gør han comeback

Bosse Hall Christensen solgte sit trommesæt, da Bunden & co. fyrede ham fra nationalorkestret - i aften er han tilbage på den store scene

Bosse Hall Christensen spiller 'guldalder-Shu-bi-dua' i aften i Cirkusbygningen sammen med sit nye band 'Shu-bi or not Shu-bi' (Foto: Tariq Mikkel Khan).
Bosse Hall Christensen spiller 'guldalder-Shu-bi-dua' i aften i Cirkusbygningen sammen med sit nye band 'Shu-bi or not Shu-bi' (Foto: Tariq Mikkel Khan).

Bosse Hall Christensen var med til at danne Shu-bi-dua i 1973 og han sad bag trommerne på bandets første syv plader. I 1981 havde de ledende medlemmer af Shu-bi-dua - primært to gange Michael, Bundesen og Hardinger - fået nok nok af Hall Christensens druk og brok og trommeslageren, der ydermere var særdeles aktiv i skrivningen af Shu-bi-duas kringlede tekstunivers og tilmed tovholder på udviklingen af bandets pladeomslag, blev smidt ud af orkestret.

Shu-bi or not Shu-bi (Foto: Christian Junget-Madsen).

Han solgte sit trommesæt og sad ikke bag tønderne de næste 25 år. Trommespillet blev genoptaget for ti år siden, i mindre sammenhænge og med et par år sammen med sin tidligere Shu-bi-dua-'bøddel' Michael Hardinger. Men sådan rigtig for alvor, det er det først nu, hvor Bosse Hall Christensen sammen med guitarist Claus Asmussen, der forlod Shu-bi-dua i 2005, har dannet 'Shu-bi or not Shu-bi'. De spiller 'guldalder-Shu-bi-dua', hvilket betyder, at repertoiret næsten udelukkende består af numre fra Shu-bi-duas første syv album.

Shu-bi-duas 'A-hold' samlet i september 2015 til premieren på 'Shu-bi-dua - The Musical' på Fredericia Teater (Foto: Anders Brohus). Plus Efter selvmordsforsøg, dødsdruk og fjendskab: Shu-bi-dua-feberen boomer

I aften står 'Shu-bi or not Shu-bi' på scenen i selveste Cirkusbygningen i København. De fleste billetter - det vil sige op mod 800 stk. - er revet væk på forhånd, men sidsteøjebliks-interesserede kan gøre sig forhåbninger om, at der stadig er et par adgangstegn klar i døren fra kl. 17.30 i aften.

- Det er helt fantastisk, at interessen for at høre os spille stadig er så stor, siger Bosse Hall Christensen, der er en smule hemmelighedsfuld om den præcise setliste i aften.

- Vi spiller en masse af det, jeg kalder for 'de hemmelige numre', som Shu-bi-dua ellers aldrig ville spille live, men vi er selvfølgelig ikke så krukkede, at vi undlader at spille klassikere som 'Fed Rock' eller 'Stærk Tobak', lover Bosse Hall Christensen.

Når du ikke at opleve 'Shu-bi or not Shu-bi' i aften, kan du ånde lettet op, for bandet har allerede en del jobs i ordrebogen og flere kommer hele tiden til.

Udover Bosse Hall Christensen og Claus Asmussen består 'Shu-bi or not Shu-bi' af John Sørensen, Karsten Lagermann og Klaus Poulsen.

Bosse besøgte forrige år Ekstra Bladets program 'Dans med de kendte', hvor han taler ud om sit til tider hårde liv. Hør, hvad han sagde her.

12 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Human Impact: 'Human Impact' (Ipecac-album/Ude 13. marts)
2.The Secret Sisters: 'Saturn Return' (New West-album/Ude 28. februar)
3.Honey Harper: 'Starmaker' (ATO-album/Ude 6. marts)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Andy Shauf: 'The Neon Skyline' (Anti-album/Ude nu)
2.The Wood Brothers: 'Kingdom in My Mind' (Honey Jar-album/Ude nu)
3.Wolf Parade: 'Thin Mind' (Sub Pop-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere