Lars H.U.G.: Fem plader der ændrede mit liv

Den populære, tv-aktuelle sanger om en håndfuld plader, der gjorde en afgørende forskel

62-årige Lars H.U.G. kan grundlovsdag ses på DR K i filmen 'Hugland', der skildret tilblivelsen af comeback-pladen 'Ti sekunders stilhed'. (Foto: Tobias Nørgaard Petersen)
62-årige Lars H.U.G. kan grundlovsdag ses på DR K i filmen 'Hugland', der skildret tilblivelsen af comeback-pladen 'Ti sekunders stilhed'. (Foto: Tobias Nørgaard Petersen)
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

’Dokland’ på DR K viser søndag 5. juni klokken 21.00 Andreas Haaning Christiansens nærgående portræt af musikeren Lars H.U.G.'s comeback. Filmen 'Hugland’ er med helt inde i maskinrummet i den udmagrende og kaotiske slutspurt for at færdiggøre H.U.G.'s første danske plade i 22 år ’Ti sekunders stilhed’. En hudløs og humoristisk skildring af det tætte og opslidende parløb mellem musikeren Lars H.U.G. og hans (meget tålmodige) arrangør og producer Povl Kristian.

Vi har i den anledning bedt Lars om at vælge fem plader, der har haft en helt særlig betydning for ham.

1. John Lennon/Plastic Ono Band: 'John Lennon/Plastic Ono Band' (1970)

 -  Det mest betydnings band fra min ungdom var for mig Beatles. Men den sang der fik mest betydning for mig personligt og for min musikalske løbebane  blev John Lennons sang 'God' fra hans første soloalbum. Et manifest af en  sang,  hvor han så klarsynet tager afsked med Beatles! Hans eget band! Måske verdens største i sin tid ! Med ordene 'I dont believe in Beatles... I just believe In me... The dream is over'. Her efterlader Lennon sine fans alene -på egen hånd- overladt til sig selv! Jeg vågnede op og indså, at kunst og idoler meget vel kan vise sig at være en illusion. Og at du er nød til at skabe og forme din egen vej uanset hvor ondt du har af dig selv!

En af hans sidste sange inden han blir skudt videre fører opgøret med hans egen myte og behovet for selvforglemmelse fra livet som rock stjerne. 'Watching The Wheels'. Tjek ud!

 

2. Pink Floyd: 'The Piper at The Gates of Dawn'  (1967)

 - Der med Syd Barrett bragte sig langt foran i den psykedeliske musiks hærgen, som sendte en hel generation på syretrip uden at behøve selv at ta' LSD!

Katinka: Fem plader der ændrede mit liv

 

3. The Beach Boys: 'Pet Sounds' (1966)

 - Beach Boys med Brian i front der med deres overdrevne vokalharmonier bragte englene ned på jorden! Lyt til 'God only Knows'.

 

4. The Jimi Hendrix Experience: 'Electric Ladyland' (1968)

 - En musiker i helt sin egen liga En musikalsk shaman. 'Voodoo Chile' der med fuld adgang til det oversanselige kastede en musikalsk redningskrans ud til et søgende publikum.

Niklas Schneidermann: Fem plader der ændrede mit liv

 

5. Ella Fitzgerald: 'Mack the Knife - Ella in Berlin' (1960)

 - Ella Fitzgerald ( og Louis Armstrong) var baggrundstapet lige fra min gyngende vugge. Hun lærte mig nødvendigheden af at turde udfordre dine forudindtagede forestillinger om hvad der er pinligt rigtigt eller forkert! Den bedste anmeldelse jeg har fået lyder: 'Lars H.U.G s vokal er ikke andet end syg knækopera'. Lyt og bliv snydt! Tjek Ella Fitzgerald med 'Ella in Berlin'  'How High The Moon' , hvor hun synger og summer og scatter  sig ind i dine øre som blandt andet en brumbasse. Keep swinging!

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind