Lars Ulrich afslører: Syg James Hetfield hastet til læge

Allerede fredag aften var Metallica millimeter fra at aflyse åbningskoncerten af Royal Arena. Nu afslører Lars Ulrich nye detaljer til Ekstra Bladet

Foto: Per Lange
Foto: Per Lange

Foran knap 16.000 mennesker gik Metallica fredag aften på scenen og spillede åbningskoncerten i Danmarks nye milliard-arena.

Men hvad publikum ikke vidste var, at Metallica-forsanger James Hetfield koncerten igennem kæmpede med overhovedet at gennemføre.

Forsangerens hals og stemme voldte ham så store problemer, at han efter koncertens 7. nummer midt i det hele tog kontakt til den danske trommeslager i bandet.

- Han kom over til mig og sagde, at han ikke kunne mere. At han havde dårlig samvittighed over ikke at kunne give publikum den fulde Metallica-oplevelse, fortæller Lars Ulrich til Ekstra Bladet få timer efter bandet lørdag aften offentliggjorde at de på grund af Hetfields dårlige hals må udskyde søndagens koncert til september.

- Jeg spurgte, om jeg skulle undskylde for publikum på dansk eller om han selv ville gøre det. Vi gik sammen op til mikrofonen, men da jeg skulle til undskylde, overtog James showet. Han fik så meget energi fra de fremmødte fans, at han alligevel besluttede at spille videre. Det var vildt overvældende. Derfra tog vi et nummer af gangen og endte med at spille 16 ud af vores planlagte 18 numre, forklarer Lars Ulrich.

Men James Hetfields kamp for at gennemføre koncerten, var tilsyneladende ikke uden omkostninger.

Lige da bandet var gået af scenen fortsatte Metallica-forsangeren ud i en ventende bil, hvorefter han blev hastet til en lægelig specialklink.

- Lægerne har givet ham forbud mod at tale og synge. Han kommunikerer via sin kone. Jeg har spillet næsten 2.000 koncerter med ham i de 36 år, vi har eksisteret. Det der skete fredag aften var første gang, vi har oplevet sådan noget. Vi har selvfølgeligt været syge før, men vi har aldrig været så langt ude og hans stemme har aldrig været sådan før, siger Lars Ulrich, der samtidig forklarer, at han under koncerten godt kunne høre på James stemme, at den var helt gal.

Han forklarer, at bandet er vildt kede af de fans de må skuffe, men som Lars Ulrich siger:

- Det er jo livet. Det køre videre og det kan vi ikke gøre noget ved. Men Metallica aflyser aldrig. Vi udskyder. Vi kommer tilbage og gør det færdige, som vi har startet. Vi har glædet os til den her uge i Danmark i halvandet år.

- Hvordan ser det ud for de tusindvis af fans, der har købt billetter til tirsdag og torsdag?

- Det kan jeg ikke svare på nu. Det kender jeg ikke situationen godt nok til. Min erfaring - ikke kun med James - men også med andre i branchen er, at det hurtigt kan vende. Lige nu er tirsdag en life time away, slutter Lars Ulrich interviewet med Ekstra Bladet

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

1 af 2 Foto: Polfoto
2 af 2 Foto: Per Lange
19 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Chris Robinson Brotherhood: 'Servants of the Sun' (Silver Arrow-album/Ude 14. juni)
2.Halshug: 'Drøm' (Southern Lord-album/Ude 19. juli)
3.Ian Noe: 'Between the Country' (National Treasury-album/Ude 31. maj)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Tue Track: 'It Crawled Outta My Hand, Honest!' (72 Voksenmusik-ep/Ude nu)
2.Drugdealer: 'Raw Honey' (Kemado-album/Ude nu)
3.The Tallest Man On Earth: 'I Love You. It's a Fever Dream' (Birds-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere