Kim Christiansen, der indtil sidste sommer var medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti, fyldte en del i onsdagens udgave af Natholdet på TV2, hvor den danske rockstjerne Lars Ulrich var medvært via en videoforbindelse fra hjemmet i San Francisco.
I begyndelsen af udsendelsen afspillede Anders Breinholt et klip, hvor Kim Christiansen spiller sin sang 'Tryghed og tillid' i Sifas tv-bingo.
Efter klippet med med Christiansens dansktop-optræden stilles der direkte over til en storgrinende Lars Ulrich, der indleder med at sige:
'Jeg vil snakke med rødderne i Metallica, om der måske er en coverversion i den der,' lyder det (formentlig) ironisk fra Lars Ulrich, der fortsætter:
'Tillid og tryghed. Det lyder godt. Jeg kan snakke med James (Metallicas frontmand James Hetfield, red.) om det lidt senere i dag.
Tillid og tillykke
Kim Christiansens dansktopsang kommer på tale igen til slut i programmet, hvor Lars Ulrich siger:
'Jeg har ikke så meget at lave de næste par uger, andet end at jeg skal begynde at arbejde på vores 'Tillid og tillykke', eller hvad den nu hedder. Vi skal i gang med at øve på den'.
Ulrich om corona: Stolt af Danmark
Den største ære
Da Ekstra Bladet fanger den tidligere trafikordfører over telefonen torsdag morgen, har han endnu ikke nået at se 'Natholdet' med sig selv på dagsordenen.
- Jeg har ikke set det, men det bliver jeg da nødt til. Jeg kan godt regne ud, at det er sagt med ironi og et stort glimt i øjet. Og så kan jeg da svare med samme glimt i øjet og sige, at det ville da være den største ære, man kan opnå, siger Kim Christiansen og tilføjer:
- Han skal da være meget velkommen. Det kan da ikke blive større. Jeg er egentlig ligeglad med, hvad hans bevæggrund er, men hvis han gør alvor af det, så ville jeg da kun kunne se det sjove i det.
Politik og musik
I programmet gør Anders Breinholt sig lystig over, at det lyder, som om Kim Christiansen har sat sig for at sætte musik til Dansk Folkepartis partiprogram.
Breinholts bygger blandt andet sin teori på denne tekstbid fra 'Tillid og tryghed':
'Tryghed og tillid ligesom i gamle dage. Og man kunne sige lige det, som man havde lyst til at sige. Det var der nogle, der ikke kunne li'. Måske skulle de rejse i stedet for at blive.'
At der er drysset lidt Dansk Folkeparti-politik ind i dansktop-universet er ikke tilfældigt.
- Der er måske et sammenfald der. Det kan man da godt sige. Jeg kan godt lide, at der er lidt politisk bid i sangene. Vi har altså ytringsfrihed her i Danmark, men det er ikke alle, der respekterer det. Og det synes jeg godt, man kan berøre i en sang, lyder det fra Kim Christiansen.