Annonce:
Annonce:

Lars Ulrich: Jeg flytter hjem hvis...

Sejr til Trump kan få stjernen til København, hvor Metallica åbner multiarena i 2017

Lars Ulrich i San Francisco - verdensstjernen flyttede til Californien i begyndelsen af 1980'erne. Foto: Anthon Unger
Lars Ulrich i San Francisco - verdensstjernen flyttede til Californien i begyndelsen af 1980'erne. Foto: Anthon Unger
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Lars Ulrich er født veloplagt.

Når det 166 centimeter lille energibundt speedsnakker på sit pudsige Brigitte Stallone-dansk i telefonen fra New York, så kan det sagtens undre, at der er gået mere end otte år uden, Metallica har udgivet et reelt album.

Men ’Hardwired… to Self-Destruct’ udkommer omsider 18. november, og den 52-årige københavner bag metallegendernes trommer lyder stadig entusiastisk som en teenager, der slipper sin debut.

Historisk: Megaband åbner Royal Arena

Danmarks i særklasse største musikstjerne virker også oprigtig begejstret ved tanken om at præsentere de nye numre live på sin hjemmebane, når Metallica åbner milliardbyggeriet Royal Arena i Ørestad med koncerter 3. og 5. februar.

Dybt forhold til Danmark
- Når man har oplevet alt det, du har oplevet med Metallica, kan man så hidse sig op over at indvie en arena i København?

Annonce:

- Ja, det kan man bestemt. Vi går rundt som små spændte børn op til jul. Vi sagde ja med det samme, da vi blev spurgt. Som band har vi gennem årene haft et genialt og dybt forhold til København og resten af Danmark.

- Vi har optrådt i K.B. Hallen, Forum, Falconer Salen og Saga og indspillet to plader i København. På et tidspunkt i 1990’erne var Danmark det land i verden, hvor vi solgte flest plader per indbygger. I over 30 år har Metallica og Danmark været tæt ’connected’.

Københavns nye Colosseum

- Har du fulgt med i byggeriet af arenaen?

- Jeg har set det på vej til lufthavnen de senere år, når jeg har været i København, og jeg har set tegninger af arenaen. Det ser meget imponerende ud.

- I spillede fem koncerter i Forum i 2009. Vi trænger til en ny arena, synes du ikke?

Annonce:

- Der er lidt lavt til loftet derinde, og det blev lidt problematisk med sceneopsætningen. Men det var intimt, og der var en speciel ’vibe’ derinde. Det østlige Danmark har bare savnet en arena i verdensklasse. De har jo nye arenaer i både Malmø, Stockholm, Oslo, Hamburg og Herning. Det er i øvrigt fedt, at Royal Arena er relativt tæt på bykernen.

Lars Ulrich i aktion for Metallica under Global Citizen Festival i New York i lørdags. Foto: AP
Lars Ulrich i aktion for Metallica under Global Citizen Festival i New York i lørdags. Foto: AP

- Det bliver fantastisk at åbne den. For nyligt åbnede vi faktisk også et stadion i Minneapolis, og i fjor var vi første band på scenen i en arena i Quebec. Så hvis der er nogen, der har et eller andet bygningsværk, der skal indvies, så skal de bare ringe til os!

- Jeg kender en, der lige er blevet færdig med et kolonihavehus…

- Ok, jamen så spiller vi i baghaven. Bare der er pølser på grillen! Cool nok.

Man kan vrikke med hofterne
- I spiller en fredag og søndag i arenaen. Er det for hårdt at spille to dage i træk, når man har rundet de 50?

- Jeg vil nok vende den om og sige, at der i hvert fald kommer bedre koncerter ud af det. Vi skal spille i Mellemamerika de kommende måneder, og vi har faktisk bedt vores managers om, at vi spiller ’en i træk’ i stedet for to i træk, som vi ellers plejer. Nu tager vi lige en fridag, inden det går løs igen.

Annonce:

- Vi spiller jo stadig to til to en halv time. Det bliver ikke lettere med alderen, for der er jo stadig fart på. En ting er at kunne spille ’Fight Fire with Fire’ eller ’Master of Puppets’, når man er 70, men en anden ting er at kunne spille dem, som de skal spilles. Der skal jo være nerve og tyngde i det. Og det er krævende.

Heavyhygge med Metallica

- Hvordan vil du beskrive jeres nye album med tre ord?

- Øh, ny Metallica-musik! Det er svært. Pladen blev færdig for få dage siden, så jeg kan ikke rigtig se den udefra endnu. Men det lyder helt sikkert som Metallica. Og jeg er sikker på, at der er fart på. Hvis man skal blive mere specifik, så vil jeg mene, det er mere groove-orienteret. Den seneste var mere progressiv. Den nye er mere afslappet og ’straight’. Og man kan sgu vrikke med hofterne til den, ha ha!  

Megaflop af Metallica

- Der var et år mellem jeres første to plader. Der er gået over otte år denne gang. Hvad sker der?

Annonce:

- Ja, The Beatles udgav faktisk alle deres plader på kortere tid! Men det er simpelt hen en anden verden nu. Og vi har jo spillet en masse koncerter, vi lavede en plade med Lou Reed, og så brugte vi to år på vores film. Vi sidder altså ikke bare og piller næse i San Francisco.

Vender hjem hvis det ramler
- Kan du egentlig stemme til det amerikanske valg?

- Nej, jeg er hundrede procent dansk statsborger. Jeg er faktisk stemmeløs. Det er lidt halvkomisk. Jeg betaler skat i USA, men jeg kan ikke stemme.  

- Flytter du hjem, hvis Trump vinder valget?

- Ja, det går jeg da i hvert fald og tænker på indimellem. Jeg holder fast i mit danske pas i tilfælde af, at der sker et eller andet uberegneligt herovre. Hvis det hele ramler, så kommer jeg nok til at stå ude i lufthavnen og spørge, om jeg må komme ind igen.

Metallica - kvartetten har solgt mere end 110 millioner plader på verdensplan. Foto: Universal
Metallica - kvartetten har solgt mere end 110 millioner plader på verdensplan. Foto: Universal

- Hvordan går det indbyrdes i Metallica for tiden? Kan I holde hinanden ud?

- Ja, vi har det rigtig godt. Vi har lavet en god plade og er klar til at dele musikken med verden. Vi har lært, hvor meget vi kan skubbe til hinanden, og når vi ikke skal skubbe mere. Vi er blevet gode til at lytte til hinanden. Der er ingen ko på isen.

Lars Ulrich knust over legendes død

Annonce:

- I er nærmest blevet jeres egen genre. Opfatter du det også sådan?

- Ja, det må jeg sige. Sådan har vi faktisk altid haft det. Måske ikke ligefrem vores egen genre, men vi har altid følt os meget uafhængige. Vi har levet i vores egen verden. I vores eget univers.

- Vi var aldrig en del af det, der foregik i LA. Vi var ikke en del af det, der foregik i Seattle. Så kom Korn og Limp Bizkit. Det var vi heller ikke en del af. Vi har jo også en økonomisk uafhængighed, der gør, at vi ikke behøver at spille ’the game’. Vi kan gøre, som det passer os.

Tolder forveksler Red Hot med Metallica

- Hvor mange plader har I tilbage i jer?

- Hvis der kun kommer en hver ottende år, så bliver det jo ikke til mange! Men jeg tror, at vi i hvert fald har et par til. Men vi tager det stille og roligt. Og nu har vi jo to-tre års koncerter foran os. Hvis armene, knæene og nakkerne holder, så er der forhåbentlig en hel del år tilbage.

Lars Ulrich med sin amerikanske hustru, Jessica Miller, til Grammy-showet i 2014. Foto: AP
Lars Ulrich med sin amerikanske hustru, Jessica Miller, til Grammy-showet i 2014. Foto: AP
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: