Lars Ulrich om Volbeat i Parken: Genialt!

Metallicas danske trommeslager overvejer, om han og gutterne skal spille på parkeringspladsen

Lars Ulrich og Metallica turnerer massivt i kølvandet på udgivelsen af deres første regulære album i otte år. Foto: All Over
Lars Ulrich og Metallica turnerer massivt i kølvandet på udgivelsen af deres første regulære album i otte år. Foto: All Over

Michael Poulsen i spidsen for Volbeat i London tidligere på måneden - i august samler de 45.000 i København. Foto: All Over DK MusikNYT Enestående: Volbeat fylder Parken!

Lars Ulrich i London i sidste uge, hvor Metallica promoverede deres tiende album. Foto: AP INTL. MusikNYT Metallica: Vi er nummer 1 overalt!

Metallicas utrættelige indpisker Lars Ulrich er voldsomt imponeret over sine danske kollegaer i Volbeat, der helt ekstraordinært indtager nationalstadionet 26. august næste år.

Gasolin' og Shu-bi-dua gav godt nok begge koncert i Idrætsparken, men efter stadionet skiftede navn til Parken i 1992, har ingen danske bands eller solister været hovednavn i nationalarenaen. 

Lars Ulrich får et travlt 2017 med Metallica, hvor bandet blandt andet skal spille tre stadionkoncerter i Mexico City for i alt 180.000 fans. Foto: All Over
Lars Ulrich får et travlt 2017 med Metallica, hvor bandet blandt andet skal spille tre stadionkoncerter i Mexico City for i alt 180.000 fans. Foto: All Over
 

Musikhistorie
Til Ekstra Bladet afslører Ulrich, at han trods 35 år i USA stadig kan sin danske musikhistorie på fingerspidserne.

- Volbeat i Parken? Genialt! Wow, hvor er det cool! Godt gået og tillykke. Var Shu-bi-dua ikke de sidste?, siger Lars Ulrich, der selv spillede med Metallica i Parken i 2004.

Havde du set det komme?

- Vi kender dem jo rigtig godt. Vi har samme management. De varmede op for os i USA i august, og de har spillet sammen med os mange gange efterhånden. Vi har snakket sammen om, at vi måske skulle spille nogle koncerter sammen i 2017 rundt omkring i verden, siger Lars Ulrich, der med et glimt i øjet ikke vil udelukke, at Metallica vil være på pletten når Volbeat til sommer fyrer de helt store rock-kanoner af på Østerbro.

- Det kan da være, vi skal komme og åbne for dem i Parken. Måske skal vi bytte det lidt rundt for en gangs skyld. Så kan vi spille ude på parkeringspladsen om eftermiddagen før koncerten til en barbecue-fest, siger Lars Ulrich, der dog i første omgang er fuldt fokuseret på Metallicas fire februar-koncerter i den københavnske Royal Arena.

Hvorfor gør I ikke bare det samme som jeres venner i Volbeat og får det overstået på en enkelt aften i stedet for at spille fire 'små' koncerter for 15.000 fans ad gangen?

- Det fedeste for os, det er netop, at vi har mulighed for spille forskellige steder hele tiden. Det er ekstremt vigtigt med variation - både for os og for fansene, så det aldrig bliver rutine. Når vi får en chance for at kunne være med til noget nyt og anderledes som åbningen af en spritny arena, siger vi 'ja tak', pointerer Lars Ulrich.

Lars Ulrich glæder sig til at skulle tilbringe 14 dage i København i begyndelsen af det nye år. Foto: All Over
Lars Ulrich glæder sig til at skulle tilbringe 14 dage i København i begyndelsen af det nye år. Foto: All Over
 

Lang turné
Han understreger, at han og resten af Metallica er stolte over at få lov til at klippe båndet over og spille i den nye arena som de første, og tilføjer at man ikke skal fortvivle, hvis man ikke nåede at få billet til det hårdtarbejdende bands danske februar-koncerter.

- Vi kommer sandsynligvis tilbage til Danmark og spiller igen i forbindelse med den her plade. Vi har tænkt os at turnere i hvert fald i tre år - måske fire. Næste gang bliver det måske Herning, Parken eller Copenhell - eller Roskilde igen, hvem ved? Der er mange muligheder for os i forhold til at komme tilbage, forsikrer Lars Ulrich.

Danske Lars Ulrich i forgrunden for amerikanske Metallica, der markerede udgivelsen af deres nye album. Arkivfoto: Blackened Koncert-anm. Yes! Metallica smadrede London

5 kommentarer
Vis kommentarer