Larsen-koncert i mudderpøl: Tivoli svarer på kritik

Veteranen tiltrak så mange mennesker, at Tivoli var nødt til at lukke haven ti minutter før, han gik på scenen

Sådan så plænen ud, da de mange koncertgæster havde forladt haven. Læserfoto
Sådan så plænen ud, da de mange koncertgæster havde forladt haven. Læserfoto
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Hvordan oplevede du forholdene ved koncerten? Tip os på 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)

Over 30.000 danskere havde fredag aften valgt at tage et smut ind forbi Kim Larsens koncert i Tivoli, og samtidig havde vejrguderne bestemt, at det var en god aften til at lade regnen skylle ind over København.

Og med 30.000 mennesker dansende i regnen på Tivoli ellers velholdte græsplæne, kunne man forestille sig, at lørdagens gæster ville møde et kedeligt syn. Men det problem har Tivolis gartnere allerede taget hånd om.

- Der bliver lagt ny græsplæne på i dag. Det gør vi jo løbende hen over sæsonen - især hvis det har været vådt, fortæller Simon Verheij, kommunikationskonsulent i Tivoli, til Ekstra Bladet.

Lukkede indgangen
Kim Larsen er et af hoved-navnene til årets mange fredags-koncerter, og derfor troppede mange forventningsfulde gæster også op foran Tivolis indgang. Desværre var det langt fra alle, der fik lov til at komme ind.

Tivoli lukker dørene til Kim Larsen-koncert

Tivoli var nemlig nødt til at lukke dørene bare ti minutter, før koncerten gik i gang, da der var alt for mange mennesker i haven. Der er fastsat et maks-antal gæster i Tivoli i samarbejde med politiet, og i går nået de næsten maksimum kapacitet på 33.000 gæster, så de af sikkerhedsmæssige årsager måtte sige stop.

- Hvordan kan I være sikre på, at de fleste ikke er gået ud igen?

- Det kan vi, fordi vi har nogle elektroniske bomme, der sidder over indgangene. Derfor kan vi fuldstændigt tælle, hvor mange der går ud, siger Simon Verheij.

- Så der var reelt over 30.000 gæster i går?

- Vi var lige under det punkt, hvor vi plejer at sige, at vi lukker haven. Vi plejer at sige, at der må være 33.000 i hele haven, og så stopper vi der. Det handler også om at se på, hvor flowet er, men i går kunne vi se, at der var stort pres på hovedindgangen, og så lukkede vi den først, uddyber Simon Verheij.

- Men hvor mange af de personer var reelt til koncerten?

- Det er meget svært at måle, for der sidder også mange på restauranterne. Jeg er sikker på, at vores sikkerhedschefer og politiet, som også var her i går, har et bud på, hvor mange der var. Det er selvfølgelig også lidt svært at tælle, når der står så mange folk med paraplyer, lyder det fra Tivolis kommunikationskonsulent.

Folks eget ansvar
Dørlukningen skabte opsigt på Tivolis Facebook-side, hvor flere gæster brokkede sig.

- Trist, man ikke fik det at vide, før man havde betalt flere timers parkering! skriver en eksempelvis.

Men ifølge Simon Verheij havde Tivoli opfordret gæsterne til at komme i god tid, så de kunne være sikre på at overvære koncerten.

- Kan folk se frem til at få en erstatning?

- De folk, der har købt en web-billet, kan jo altid ombytte den til en anden dag hen over sæsonen. Men det er jo en gratis koncert, og langt de fleste, der kommer til fredags-koncerterne, har et årskort. En af de store drivers for, at folk køber et årskort er, at de kigger på programmet og finder de koncerter, de skal se, og så er årskortet jo nærmest betalt ind.

- Så det er er folks eget ansvar?

- Ja, det er svært at komme fem minutter i ti og tro, at man kan komme ind til en så stor koncert.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+