Larsen ramt af kræft: Her er hans cool reaktion

Kim Larsen er følelsesmæssigt hårdt ramt af sin kræftdiagnose, men han er klar til at kæmpe, fortæller hans manager

Det kom som et chok for Kim Larsen og hans familie, at den 72-årige sanger i december fik konstateret kræft.

20. december meddelte Kim Larsens manager, Jørn Jeppesen, på Facebook, at nationalskjalden var blevet indlagt, og onsdag morgen kom så den triste besked om, at Larsen er blevet ramt af prostatakræft.

- Han blev udskrevet efter et par dage og var hjemme til jul...eller jul og jul. Den var der vist ikke så meget af, siger Jørn Jeppesen til Ekstra Bladet.

Kræftsyg Larsen: - Han har det følelsesmæssigt ad helvede til

Han lægger ikke skjul på, at kræftdiagnosen har slået den ellers så hårdhudede Kim Larsen ud.

- Men han er sgu også sej! Selvom humøret har svinget, er han cool og sej. Hans reaktion var, at 'de skal ikke få mig endnu', siger manageren.

Hvis nogen var i tvivl, er Kim Larsen en fighter. Og hans mål er klart. Larsen vil tilbage på scenen.

- På baggrund af det, lægerne siger, er både Kim og os omkring ham optimistiske. Han ligner sig selv. Han ser pisse godt ud. Han regner med at få sit liv helt igen, siger Jørn Jeppesen.

Kim Larsen er allerede i gang med den behandling, han skal have mod kræften.

Kim Larsen har kræft

- Han har en god energi i forløbet. Det er hårdt lige nu. Kroppen bliver udsat for de vildeste ting i sådan et kræftforløb, siger Jørn Jeppesen.

Præcis hvilken form for behandling Kim Larsen modtager, vil manageren ikke fortælle, men han siger dog, at der ikke er planer om, at Larsen skal indlægges igen.

- Behandlingen foregår ambulant, siger han.

Fakta: Sådan bliver man behandlet for prostatakræft

Prostatakræft er den kræftform, som oftest rammer danske mænd. Den rammer omkring 4.365 mænd hvert år.

Det er ikke al prostatakræft, det er nødvendigt at behandle. Prostatakræft er hyppig hos ældre mænd, og sygdommen vil ofte udvikle sig langsomt. Hos mellem 30-50 pct. af de mænd, der får konstateret prostatakræft, er sygdommen ikke livstruende.

Hvis man får konstateret en lille og relativ godartet prostatakræft, er det almindeligt ikke at blive behandlet. Dette skyldes, at både helbredende og lindrende behandling har bivirkninger, som kan give flere problemer end sygdommen i sig selv.

I stedet bliver man tilbudt regelmæssig opfølgning med kontrol og undersøgelse af prostata. Hvis sygdommen udvikler sig, får man tilbud om behandling. Mange mænd med kræft i prostata får aldrig symptomer på sygdommen.

Behandling af prostatakræft består som regel af operation, strålebehandling og medicinsk behandling. Ofte styres behandlingen både af urinvejskirurger (urologer) og kræftlæger (onkologer), der står for strålebehandling og kemoterapi.

Ved valg af behandling er det afgørende, om kræften er begrænset til prostata eller har spredt sig. Hvis kræften ikke har spredt sig uden for prostata, er det oftest muligt at få tilbudt helbredende behandling

Kilde: Kræftens Bekæmpelse / cancer.dk

Kim Larsen har de seneste år døjet med alvorlige rygsmerter, men det har ikke holdt den 72-årige sanger fra scenen. Han har gennemført sine oftest udsolgte koncerter siddende.

Kim Larsen er indlagt

Prostatakræften har dog tvunget den spillelystne musiker til at aflyse 24 koncerter de kommende måneder.

Både Larsen selv og lægerne er heldigvis så optimistiske, at det ifølge manageren er realistisk, at Kim Larsen & Kjukken kan komme ud at spille som planlagt til sommer.

Larsen ramt af kræft: Her er hans cool reaktion