Legender: 36 år med had, druk og død

Kerry King fra Slayer fyrer op under Copenhell, inden metalmestrene hærger Refshaleøen

Slayer anno 2017 - fra venstre: Gary Holt, Tom Araya, Kerry King og Paul Bostaph. Foto: Nuclear Blast
Slayer anno 2017 - fra venstre: Gary Holt, Tom Araya, Kerry King og Paul Bostaph. Foto: Nuclear Blast

BRUXELLES (Ekstra Bladet): De fleste kunstnere lader sig inspirere af andre mennesker. Det gør Kerry King fra Slayer også.

- Mennesker giver mig uendelig motivation til at skrive hadefulde sange. Jeg skal bare gå en tur ned ad gaden… Planetens værste sygdom er mennesker. Vi bliver vores eget endeligt. Det er bare et spørgsmål om tid, fnyser guitaristen i et af historiens mest legendariske metalbands.

Kerry King sidder backstage i Bruxelles et par timer før Slayer, der er hovednavn på de kommende dages Copenhell, destruerer koncertstedet Ancienne Belgique tilsat sønderlemmende rituel urkraft. 

På vej i Helvede: De ødelægger ALT

Den 53-årige veteran fra Los Angeles er iklædt solbriller, sort T-shirt samt cirka 666 tatoveringer. Han ligner en satanisk biker, der spiser spædbørn til morgenmad, men manden, hvis hobby er at opdrætte slanger, er såmænd ganske gemytlig.   

Siden begyndelsen af 1980’erne har Slayer spredt rædsel med sange om død, krig og alskens lemlæstelse. Ikke desto mindre afslører Kerry King, at han aldrig har været oppe at slås: 

- Nej, men jeg har stoppet slagsmål med ord flere gange. Jeg siger de mest absurde ting, når jeg kommer til det punkt, hvor jeg kan mærke, at nu får jeg snart en på skallen. Vanvid vinder altid. Jeg har fået hele forsamlinger til at holde kæft! ler musikeren.

Drak sig ihjel
Copenhell kan bryste sig af, at der i festivalens syvårige historie aldrig har været behov for politi på pladsen. Men den antivoldelige indstilling er bestemt ikke det eneste, Kerry King har tilfælles med Refshaleøens heavyhoveder.

Under Copenhell drikkes der alkohol, som var det Valhalla, og Slayers skaldede pitbull er også tørstig:   

- Jeg drikker de fleste dage, men jeg drikker mig ikke i hegnet hver dag som førhen. Du vil typisk se mig slingre hjem fra en Hard Rock efter en stribe tequilashots.

Jeff Hanneman og Kerry King på Gentofte Stadion i 2005. Foto: Jesper Stormly Hansen
Jeff Hanneman og Kerry King på Gentofte Stadion i 2005. Foto: Jesper Stormly Hansen

I 2013 mistede Slayer deres anden guitarist og primære sangskriver, Jeff Hanneman, hvis lever kapitulerede på grund af ejermandens forkærlighed for Heineken, men det har ikke fået kollegaen til at ændre sine vaner:  

- Jeff drak fra han stod op. Det gen har jeg ikke. Når jeg vågner, så skal jeg have en kold sodavand, og jeg drikker aldrig før, jeg skal på scenen. Det holdt jeg op med for mange år siden. Det gælder om at være skarp. Publikum betaler mange penge for at se Slayer, og så fortjener de fandeme også, at jeg leverer det bedste, jeg kan.

Yes! Sådan smadrer man Roskilde

Under Slayers triumf af et show i Bruxelles er gulvet et frådende kaos af svedige mandekroppe, og det er ret åbenlyst, at kvartetten stadig dyrkes med intens passion. Men ingen er vist større fan af Slayer end Kerry King:

- Forleden var der en, der spurgte mig, hvilken slags musik, jeg ville lave, hvis Slayer ikke fandtes længere. Jeg sagde til ham, at jeg ville lave det samme. Det ville ikke blive kaldt Slayer, men det ville være nøjagtigt det samme. Der er ikke noget, jeg hellere vil lave.

Copenhell er udsolgt og får besøg af 23.000, hvilket er rekord for festivalen, der finder sted i dag, fredag og lørdag, hvor Slayer lukker hovedscenen efter midnat.

Man er vel fan - en entusiast da Slayer besøgte Copenhell i 2012. Foto: Jesper Mortensen
Man er vel fan - en entusiast da Slayer besøgte Copenhell i 2012. Foto: Jesper Mortensen
 

Det er fuldstændig hat og brille

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.