Annonce:
Annonce:

Live på Ekstra Bladet: Præsenterer nye numre

Lars Lilholt giver koncert live på Ekstra Bladet fredag klokken 20, og han har to helt nye numre med

Den gamle klassisker 'Kald det kærlighed' bliver selvfølgelig også spillet. foto: Ritzau Scanpix
Den gamle klassisker 'Kald det kærlighed' bliver selvfølgelig også spillet. foto: Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Vind billetter til koncerten her!

Fredag klokken 20 kan du se hele Danmarks troubadour, Lars Lilholt, fyre den af live hos Ekstra Bladet.

Han er den første kunstner, der spiller koncert til ’Sommer Live’, som kører hos Ekstra Bladet hver fredag hele sommeren. Og han glæder sig – også selvom det bliver helt uden publikum.

- Det bliver spændende, det er jo lidt anderledes uden et publikum overhovedet.

- Det er en ny disciplin i det at være rejsende musiker, at spille uden publikum for en enkelt linse. Jeg kan sgu meget godt lide det. Så er der ikke nogen, der siger en imod, siger han med et grin.

Første gang
Lars Lilholt har spillet nogle drive-in koncerter, så han har prøvet at spille uden rigtigt publikum.

- Der er ikke nogen form for kommunikation andet end den envejskommunikation, jeg sender ud. Men det gør også, at jeg skal tage mig sammen. Så det er fint. Jeg synes faktisk, det er meget skægt.

Annonce:

- Betyder det, at du faktisk er mere opmærksom på seeroplevelsen?

- Ja, klart. For hvis der nu var fyldt med publikum, så er jeg så vant til, at jeg skal have publikum op at køre. Og så ville det gå ud over kameraet, fordi jeg gerne vil have det til at blive en succes, og jeg vil gerne nedbryde grænsen mellem scene og publikum.

- Det har jeg gjort i årevis, og det er jeg pissegod til. Men nu er det noget nyt. Nu skal jeg nedbryde grænsen mellem orkesteret og publikum gennem en eller to linser. Og det er ligesom at være filmskuespiller, fortæller han.

Godt nyt
Når Lars Lilholt fredag giver koncert, så har han ikke bare én, men to overraskelser med.

- Jeg hører, at du vil spille to nye numre for os?

- Ja, man skal jo lave nogle benspænd nogle gange. Jeg skal nok spille ’Kald det kærlighed’. Det gør jeg hver gang, og det ville være tumpet ikke at gøre det, fordi halvdelen af landet elsker den sang.

Annonce:

- Men for at give os selv lidt nerver på, så sagde jeg til gutterne, ’vi tager lige to nye med’, fordi så er vi nødt til at stramme ballerne, siger han.

Begge sange er med melodi af hans bror, Kristian Lilholt. De har ikke kunnet mødes under coronaen, men Kristian har sendt et par melodier til Lars og spurgt, om han kunne bruge dem.

- Det er jo et gammelt makkerpar, for vi har jo lavet sange som ’Den hvide dværg’ og ’Café Måneskin’. Nu har vi så to mere.

Tæt på
- Den ene hedder – meget apropos – ’om at være tæt på dig’. Det er selvfølgelig en titel, som er født ud af situationen, for det måtte vi ikke, siger Lars Lilholt.

Samtidig er det en sang, som handler om, at al kærlighed bærer sorgen i sig, fortæller han.

- Man er måske godt gift, men en eller anden dag, er der en af dem, der dør. Så bliver kærligheden hjemløs. Men alligevel elsker vi, og i det ligger der et kæmpe håb.

Den anden nye sang er noget helt andet og har fået titlen ’Byens Bedste Morgenmadscafé’.

Annonce:

Betalte med en sang
- Jeg boede i Jerusalem som 20-årige, og sangen handler om en lille café, der hedder Uncle Moustache. Den ligger der faktisk endnu, ikke langt fra Damascus Gate, siger han

Uncle Moustache lever ikke længere, for det er 47 år siden, Lars Lilholt var 20.

- Der kom jeg meget dengang. Det var sådan et sted, hvor alle hippier og de rejsende kom forbi, og så kunne man få morgenmad der for billige penge. Var man lige på røven, så kunne man altså også betale med en sang eller to og få lidt mad.

- Sangen rammer sgu meget godt, hvordan jeg havde det der for 47 år siden, og det har jeg haft tid til at sidde og tænke over. Det er så blevet til en sang, og nu får den urpremiere i Ekstra Bladet, siger Lars Lilholt.

Koncerten med Lars Lilholt kan streames live på ekstrabladet.dk og starter klokken 20. Allerede fra klokken 19 kan du deltage i vores liveblog, som vil blive tilgængelig gratis på vores hjemmeside her. Du kan også tilmelde dig vores Facebook-event her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: