L.O.C.: Far lærte mig at være en gentleman

På EP'en 'Grand Cru' rapper Liam O'Connor om et træk, han mener, han har arvet fra sin far

L.O.C's far var lastbilschauffør og var kun hjemme halvanden dag om ugen. (Foto: Martin Lyngstad Slottemo)
L.O.C's far var lastbilschauffør og var kun hjemme halvanden dag om ugen. (Foto: Martin Lyngstad Slottemo)

'Hendes opgivende blik siger det hele, de der drengerøve er bare ikke gode til det. Så hvor er alle gentlemen'ne henne? Dem, der behandler kvinder, som man burde.'

Ordene stammer fra Liam O'Connor i sangen 'Gentlemen', der er et af fem numre på rapperens nye EP 'Grand Cru'.

- 'Gentlemen' går ud på at fremhæve værdien i at være en gentleman, siger Liam O'Connor, der godt ved, at kønsrolledebatten kan være farlig grund at bevæge sig ud på. Sangen er da heller ikke et indspark i den snak, men simpelthen en ytring af rapperens personlige holdning.

- Man kan ikke tale om at være en gentleman uden, at der er nogen der mener, at man objektiviserer kvinder, erkender han.

- Jeg prøver at lade være med at tænke så meget over hvad folk forventer af mig musikalsk. Men det er forbandelsen ved at være etableret, siger musikeren. (Foto: Rasmus Baaner) DK MusikNYT L.O.C.: Man må jo godt fejre livet lidt

- Men jeg synes, at en gentleman er en, der behandler en kvinde på en måde, som får hende til at føle sig feminin.

- For eksempel at tage en kvindes hånd og føre hende ned ad en trappe, så hun kan føle sig elegant, mens hun går ned ad den, ikke? De kønsroller synes jeg godt må bestå, siger rapperen.

Ikke traditionelle hiphop-tekster
Når han i et rapnummer synger om, at han gerne vil lade kvinder være kvinder, ved han godt, at det ikke helt matcher det, der traditionelt set bliver hyldet i hiphop.

- I rapmusikken synger de fleste om, at de gerne have en kvinde, der har de nyeste Air Jordans, ryger fed og spiller Playstation. Det lyder jo i virkeligheden som om det, de gerne vil have, er en fyr.

- Men jeg synes, man skal hylde det feminine for hvad, det er og det maskuline for hvad, det er, siger Liam O'Connor.

Christiane Schaumburg-Müller. (Foto: Mogens Flindt). Danske kendte Christiane og L.O.Cs romantiske bryllupsdag

Artiklen fortsætter under billedet...

L.O.C var i 2012 dommer i underholdningsprogrammet 'Voice - Danmarks største stemme' på TV2. Her vandt han. (Peter Hauerbach)
L.O.C var i 2012 dommer i underholdningsprogrammet 'Voice - Danmarks største stemme' på TV2. Her vandt han. (Peter Hauerbach)
 

Det er noget, han har fået med hjemmefra, og han mener, at hans opvækst har været med til at gøre ham til en gentleman.

- Jeg tror, at min far og de mandlige forbilleder, jeg har haft i mit liv, har installeret nogle værdier i mig, der gør, at jeg er det.

- Men jeg synes jo, at det at være en gentleman er meget mere end at holde døren, trække stolen ud og tage regningen. Det er noget, jeg synes, man skal gøre per automatik. Det følger med at være mand. Der er jeg jo nok lidt gammeldags, indrømmer rapperen.

Video Underholdning TV: L.O.C. skal smadre Hitlers yndlingsværk

Far var meget væk
At være galant er nemlig kun en brøkdel af at være gentleman. Det handler mere om, hvordan man udfylder sin rolle, mener rapperen.

- Min far var lastbilschauffør og hjemme halvanden dag om ugen. Nogle ville tænke tilbage på hans fravær. Jeg har lært, hvad det betyder at være forsørger, siger Liam O'Connor og uddyber:

- Min far gjorde det jo ikke, fordi han syntes, at det var fedt at være væk hjemmefra og sidde på motorvejen. Han har gjort det for, at vi kunne få noget at spise. Og det er et træk, som jeg er meget opmærksom på at have fået af ham, og det er måske halvvejs det, der gør en til en gentleman.

- Den anden halvdel er så, om man kan finde ud af at hilse ordentligt på hinanden og være anstændig over for folk generelt, siger rapperen.

'Grand Cru' og nummeret 'Gentlemen' udkommer den 31. december.

L.O.C. vil have sine æbleskiver straight. (Foto: Rasmus Baaner) Danske kendte L.O.C. overrasker med husmortip

1 af 2 L.O.C har optrådt i mange år. Han startede som rapper i Århus V i gruppen BANGERS med Johnson og U$O og slog for alvor i gennem med hittet 'Undskyld So'. (Foto: Henning Hjorth)
2 af 2 L.O.C's far var lastbilschauffør og var kun hjemme halvanden dag om ugen. (Foto: Martin Lyngstad Slottemo)
0 kommentarer
Vis kommentarer