Love Shop udsender jubilæumsalbum

Jens Unmack og co. markerer de første 25 år som dansk popmusiks kunstneriske flagskib

51-årige Jens Unmack er i dag det eneste medlem af Love Shop, der dog fortsat er et yderst levedygtigt foretagende. (Foto: Sofia Busk/Polfoto)
51-årige Jens Unmack er i dag det eneste medlem af Love Shop, der dog fortsat er et yderst levedygtigt foretagende. (Foto: Sofia Busk/Polfoto)

Det er nærmest ikke til at tro, men i år er det faktisk hele 25 år siden, at Love Shop udsendte drømmen af en førstesingle, 'En nat bliver det sommer', der kort efter blev fulgt op af debutalbummet med den prunkløse titel '1990', hvis højtsvungne melodilinjer og flertydige sangtekster, der var præget af en sjælden poetisk sans for modersmålet, gjorde det ret indlysende, at ambitionsniveauet for hvad man kunne, ville og turde med dansksproget popmusik var blevet hævet markant med ankomsten af sangskriverparret Hilmer Hassig og Jens Unmack.

På trods af at Hilmer Hassig omkom i en tragisk bilulykke i november 2008, og Henrik Hall bukkede under for cancer i 2011, er Love Shop mere aktive end nogensinde før, og sidste års 'Kærlighed og straf' kan snildt måle sig med det bedste i kataloget.

Se også: Jens Unmack: Fem plader der ændrede mit liv

Jubilæet markeres 16. oktober med udsendelsen af opsamlingsalbummet 'Evergreen - Best of Love Shop', der indeholder 15 klassikere (fordelt over alle gruppens indtil videre 10 album) samt to helt nye numre.

Førsteoplaget rummer endvidere en bonus-cd med titlen 'Syng for i morgen!' optaget under de to bevægende koncerter i Store Vega i november 2010, som desværre blev de sidste gange Henrik Hall optrådte med Love Shop. Der er altså noget at komme efter for både nytilkomne som de mange trofaste fans.

Dagen før - altså 15. oktober - spiller bandet et sjældent akustik show på Bremen i København, der også byder på en omgang Q&A, hvor Jens Unmack i selskab med DR's Carsten Holm vil fortælle om gruppens turbulente karriere.

Se også: Drømmen lever

Det er anden gang, at Love Shop udsender et opsamlingsalbum. I 2004 udkom den i dag udgåede  'Sendt fra himlen - 1990-2004', der opsummerede årene med Hassig, men da der som bekendt er sket en del siden da, er der blot otte gengangere fra dengang blandt de 17 numre, der er personligt udvalgt af Jens Unmack.

'Evergreen - The Best of Love Shop' udkommer selvfølgelig også på skinnende vinyl.

1 af 2 Love Shop bestod i årene 1991-1994 af Mikael Dehn, Henrik Hall. Hilmer Hassig og Jens Unmack. (Foto: Jan Hjortshøj/Polfoto)
2 af 2 51-årige Jens Unmack er i dag det eneste medlem af Love Shop, der dog fortsat er et yderst levedygtigt foretagende. (Foto: Sofia Busk/Polfoto)
1 kommentar
Vis kommentarer