Lukas Graham klapper i om fadæse

Fans raser mod popbandet, der ikke vil konkretisere, hvorfor turné i USA er udskudt med kort varsel

Lukas Forchhammer og sangerens poptrio har store problemer med at leve op til deres tidligere succes på det amerikanske marked. Foto: AP
Lukas Forchhammer og sangerens poptrio har store problemer med at leve op til deres tidligere succes på det amerikanske marked. Foto: AP

Lukas Graham er i modvind.

Som beskrevet af Ekstra Bladet torsdag er både danske og udenlandske fans af Lukas Graham brændt inde med flybilletter og hotelværelser, der ikke kan refunderes, efter det danske popband har udskudt en amerikansk turné blot ni dage før premieren.

Se også: Revser Lukas Graham: For dårligt

I en kortfattet meddelelse på sociale medier begrunder Lukas Graham det drastiske skridt med 'konflikter i gruppens planlægning'.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar til udskydelsen, men i en sms fredag aften oplyser en talsmand for bandet, at Lukas Graham ikke ønsker at udtale sig nærmere om baggrunden for miseren.

Se også: Lukas Grahams brøler går verden rundt

Det er almindeligt kendt i musikbranchen, at begrundelser som 'konflikter i gruppens planlægning' ofte dækker over, at en artist ikke har solgt nok billetter.

Der er da heller ikke udsolgt til en eneste af de 12 amerikanske koncerter, der nu finder sted til efteråret i millionbyer som Seattle, Houston og New York.

Stadig billetter
Lukas Graham optræder primært i teatre med plads til mellem 1500 og 2500 fans, hvilket svarer til et spillested som Store Vega i København.

Se også: Gaga sætter Lukas Graham på plads

Ekstra Bladet har været i kontakt med en repræsentant for House of Blues i Boston, der bekræfter, at der ikke er udsolgt til Lukas Grahams besøg.

- Vi har billetter i salg til den nye dato, men jeg kan ikke garantere, at der er flere på koncertdagen, udtaler telefonvagten Isabella.

Hun forklarer, at hun ikke er bekendt med, hvorfor koncerten er udskudt.

Lukas Grahams aktuelle '3 (The Purple Album)' holdt kun en enkelt uge på Top 200 i USA. Den succesfulde forgænger, 'Blue Album', lå på listen i hele 43 uger.

Se også: Tudekiks i Royal Arena: Stop dig selv Lukas!

Det københavnske band fik også skarp kritik, da de i 2016 aflyste en koncert på Tønder Festival på grund af 'unikke internationale muligheder'.

Lukas Graham er i øjeblikket i Los Angeles, hvor de i anledning af valentinsdag har promoveret kærlighedssangen 'Love Someone'.

For tiden modtager de dog ikke så meget kærlighed fra fans med billetter til de udsatte koncerter.

79 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Pan American: 'A Son' (Kranky-album/Ude 8. november)
2.Underworld: 'Drift Series 1' (Caroline-album/Ude 1. november)
3.The Good Ones: 'Rwanda, You Should Be Loved' (Anti-album/Ude 8. november)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Big Thief: 'Two Hands' (4AD-album/Ude nu)
2.Trentemøller: 'Obverse' (In My Room-album/Ude nu)
3.Allah-Las: 'Lahs' (Mexican Summer-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere