Lukas Graham klapper i om fadæse

Fans raser mod popbandet, der ikke vil konkretisere, hvorfor turné i USA er udskudt med kort varsel

Lukas Forchhammer og sangerens poptrio har store problemer med at leve op til deres tidligere succes på det amerikanske marked. Foto: AP
Lukas Forchhammer og sangerens poptrio har store problemer med at leve op til deres tidligere succes på det amerikanske marked. Foto: AP

Lukas Graham er i modvind.

Som beskrevet af Ekstra Bladet torsdag er både danske og udenlandske fans af Lukas Graham brændt inde med flybilletter og hotelværelser, der ikke kan refunderes, efter det danske popband har udskudt en amerikansk turné blot ni dage før premieren.

Lukas Graham havde ikke problemer med at sælge billetter i Danmark. Flere aftener i træk fyldte bandet for nyligt Royal Arena og Boxen. Foto: Per Lange DK MusikNYT Revser Lukas Graham: For dårligt

I en kortfattet meddelelse på sociale medier begrunder Lukas Graham det drastiske skridt med 'konflikter i gruppens planlægning'.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar til udskydelsen, men i en sms fredag aften oplyser en talsmand for bandet, at Lukas Graham ikke ønsker at udtale sig nærmere om baggrunden for miseren.

Lukas Forchhammers trio er enormt populær herhjemme, hvor 77.000 fans oplever deres miniturné med arenashows. 
Foto: Ivan Riordan Boll DK MusikNYT Lukas Grahams brøler går verden rundt

Det er almindeligt kendt i musikbranchen, at begrundelser som 'konflikter i gruppens planlægning' ofte dækker over, at en artist ikke har solgt nok billetter.

Der er da heller ikke udsolgt til en eneste af de 12 amerikanske koncerter, der nu finder sted til efteråret i millionbyer som Seattle, Houston og New York.

Stadig billetter
Lukas Graham optræder primært i teatre med plads til mellem 1500 og 2500 fans, hvilket svarer til et spillested som Store Vega i København.

Lady Gaga har favnen fuld af succes, mens Lukas Forchhammers trio er nummer to. Foto: Mario Anzuoni/ Ritzau Scanpix og Miriam Dalsgaard DK MusikNYT Gaga sætter Lukas Graham på plads

Ekstra Bladet har været i kontakt med en repræsentant for House of Blues i Boston, der bekræfter, at der ikke er udsolgt til Lukas Grahams besøg.

- Vi har billetter i salg til den nye dato, men jeg kan ikke garantere, at der er flere på koncertdagen, udtaler telefonvagten Isabella.

Hun forklarer, at hun ikke er bekendt med, hvorfor koncerten er udskudt.

Lukas Grahams aktuelle '3 (The Purple Album)' holdt kun en enkelt uge på Top 200 i USA. Den succesfulde forgænger, 'Blue Album', lå på listen i hele 43 uger.

30-årige Lukas Forchhammer i spidsen for sit poporkester, der kun sporadisk fik fat i de 15.000 publikummer i København. Foto: Per Lange Koncert-anm. Tudekiks i Royal Arena: Stop dig selv Lukas!

Det københavnske band fik også skarp kritik, da de i 2016 aflyste en koncert på Tønder Festival på grund af 'unikke internationale muligheder'.

Lukas Graham er i øjeblikket i Los Angeles, hvor de i anledning af valentinsdag har promoveret kærlighedssangen 'Love Someone'.

For tiden modtager de dog ikke så meget kærlighed fra fans med billetter til de udsatte koncerter.

79 kommentarer
Vis kommentarer