Lukas Graham truer Kim Larsen

HITLISTENYT: 'Blue Album' topper for 21. gang og nærmer sig nu 'Midt om natten'

Lukas Grahams 'Blue Album' er tæt på at tangere de 23 uger som Kim Larsens 'Midt om natten' lå nummer 1. (Foto: Polfoto)
Lukas Grahams 'Blue Album' er tæt på at tangere de 23 uger som Kim Larsens 'Midt om natten' lå nummer 1. (Foto: Polfoto)

Lukas Graham har opnået historisk succes i udlandet, men den forgangne uge begyndte popbandets nedtur på de store internationale hitlister.

Herhjemme er Lukas Graham imidlertid ganske suveræn på toppen af albumlisten med 'Blue Album', der efter hele 44 uger i Top 40 tilbringer sin 21. uge som nummer 1.

Se også: Tronskifte: Danmarks nye popkonge

Dermed er 'Blue Album' tæt på Kim Larsens gamle rekord med 'Midt om natten', der i 1983/84 lå 23 uger i spidsen af salgsbarometeret.

Rasmus Seebach overgik Larsens bedrift med sin selvbetitlede debut fra 2009, som tilbragte 25 uger på 1. pladsen og nu har ligget utrolige 324 uger i Top 100.

'Midt om natten' blev udsendt på et tidspunkt, hvor pladesalget toppede, og med over 500.000 eksemplarer er skiven stadig den meste solgte i Danmark nogensinde.

Se også: Unaturlig sex med Christopher

Lukas Graham får svært ved at forlænge sin tid på 1. pladsen de kommende uger, for næste onsdag forventes Christophers 'Closer' at gå direkte ind som nummer 1, mens drønpopulære Dizzy Mizz Lizzy udsender længe ventet comeback-album 29. april.

Rosendahl i frit fald
I denne uge er der ingen nyheder i Top 10 og kun en enkelt i Top 40 - Bustum går ind på 15. pladsen med 'Ude af kontrol'.

Pernille Rosendahls solodebut, 'Dark Bird', fik en skuffende start som nummer 33 i sidste uge, men den tidligere dommer i 'X Factor' gør det endnu værre i anden uge, hvor pladen dumper ned på 58. pladsen med en salgsscore på 143. 

Se også: Nøgen debut: Rosendahl blotter sig

Lukas Graham solgte yderligere 2727 eksemplarer af 'Blue Album', der udkom herhjemme i juni, men først 1. april i lande som USA, Storbritannien og Australien.

The Lumineers' andet album, 'Cleopatra', debuterer på 1. pladsen i både USA og Storbritannien. I Danmark er pladen dog kun nummer 44.

Se den danske Top 10 forneden og Top 40 her

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Musik
Mest læste i Musik
Hent flere

Skamhører

Thomas Treo skamhører

1.Imperial State Electric: 'Anywhere Loud' (Psychout-album/Ude 16. februar)
2.Tyler Childers: 'Purgatory' (Hickman Holler-album/Ude 5. januar)
3.Joan As Police Woman: 'Damned Devotion' (PIAS-album/Ude 9. februar)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.New Order: 'NOMC 15 - Live' (Mute-album/Ude nu)
2.Wilco: 'A.M. - Special Edition' (Sire-album/Ude nu)
3.Whitney: 'Light Upon the Lake - Demo Recordings' (Secretly Canadian-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen