Annonce:
Annonce:

Lukas Grahams hitliste-sensation

De danske popdrenges hårde arbejde i USA skaber nu for alvor resultater på den prestigefulde Billboard-hitliste

Bandet Lukas Graham med Lukas Graham Forchhammer i front har de seneste måneder været på charmeoffensiv i de forenede stater, hvor de blandt andet har besøgt talkshowet 'Conan'.
Bandet Lukas Graham med Lukas Graham Forchhammer i front har de seneste måneder været på charmeoffensiv i de forenede stater, hvor de blandt andet har besøgt talkshowet 'Conan'.
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Lukas Graham imponerer igen på tv i USA

Hvad har Keith Urban, Missy Elliot, David Guetta og Drake til fælles?

Svar: De ligger alle dårligere placeret på 'Billboards Hot 100'-hitliste end danske Lukas Graham, der i kølvandet på et par opsigtsvækkende talkshow-besøg er stormet frem på den toneangivende, amerikanske hitliste.

I sidste uge kom Lukas Graham for første gang ind på listen. Det skete på en beskeden plads nummer 96, men i denne uge er der sket lidt af et pophistorisk mirakel, i det at Graham og co. med sangen '7 Years' er spurtet hele 39 pladser frem til plads nummer 57, hvilket er uhørt for en dansk kunstner.

Annonce:

- Nu begynder det at give pote. Den helt store nyhed i det her er, at han springer næsten 40 pladser frem i ét hug. Det viser, at han netop nu har 'momentum'. Nu sker der for alvor noget. Vi ved jo ikke, hvad der kommer til at ske, men så stort er spring, det er virkelig interessant, siger DR-radiovært og musikekspert Henrik Milling til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Nu kan hans pladeselskab med ro i sindet konstatere, at der er energi og muligheder i det. Nu kan de roligt kaste resurser efter det, og det er det allervigtigste. Skal man have en chance, er det vigtigt, at bagmændene lugter, at nu er 'trip, trap' hjemme - og det kan være, der også er mulighed for 'træsko'. Nu skal det tages rigtig seriøst.

 

Betydningen af at være kommet halvvejs op ad verdens vigtigste hitliste er svær at undervurdere.

- Næsten enhver spade kan med lidt held komme til at ligge nummer et på eksempelvis dance-hitlisten, men 'Billboard Hot 100', det er den 'onde' liste. Det er ikke en liste, hvor der på nogen som helst måde bliver givet ved dørene. Vi skal næsten tilbage til Aqua-dagene for at se noget lignende, vurderer Henrik Milling.

Annonce:

Sangen '7 Years' har desuden opnået flere end 100 millioner afspilninger via Spotify og er strøget helt til top på den engelske og irske iTunes-hitliste.

Hverken Lukas Graham eller hans danske management har på nuværende tidspunkt ønsket at udtale sig.

Lukas Graham i nyt stort USA-talkshow

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: