Manden bag dansk kæmpehit er død

Manden bag Jimi og Renés store hit 'Stegt flæsk med persillesovs', Tonny Aabo, er død

Tonny Aabo er gået bort. Han blev 64 år. Foto: PR Foto
Tonny Aabo er gået bort. Han blev 64 år. Foto: PR Foto

Mange husker nok det fængende hit 'Stegt flæsk med persillesovs' af Jimi og René fra 1988. Nu er hovedmanden bag kæmpe-hittet, Tonny Aabo, død i en alder af 64 år.

Familiemedlemmer skriver på hans Facebook-profil, at han gik bort 8. maj.

'Kære alle.
Vores alle sammens elskede far, svigerfar og morfar er sovet fredsfyldt ind tirsdag d. 08.05.2018. 
Efter fars ønske vil der blive holdt en privat bisættelse kun for nærmeste familie. Da far er elsket af mange har han ønsket at offentligegøre sit gravsted her på siden efter d. 01.06.2018. Herefter er der således mulighed for venner og bekendte at komme og tage afsked og vise sin sidste respekt'.


'Denne side vil efter fars ønske blive lavet om til en mindeside, hvor vi kan dele minder om hans dejlige personlighed sammen. 
Selvom det er med sorg i hjerte, at vi måtte sige farvel, så er far et bedre sted nu, hvor han har fået fred. Han vil blive savnet hvert sekund for hans helt igennem fantastiske person og varme hjerte', skriver de på Tonny Aabos Facebook-profil.

En slider i dansktop-miljøet
Dansktop-ekspert Henrik Smith-Sivertsen mener, at Tonny Aabo var en fast del af dansktop-miljøet uden at være den mest iøjnefaldende.

- Tonny Aabo tilhørte den her jyske dansktop-musik i 1980'erne og 1990'erne, der slog igennem i lokalradioerne, og i den periode kom 'Stegt med persillesovs' også. Tonny Aabo var en fast del af dansktop-miljøet med blandt andet Richard Ragnvald og Jodle Birge, men han var aldrig den fremtrædende.

- Han var en af sliderne. Senere i karrieren var han også med til at hjælpe de unge frem, siger Henrik Smith-Sivertsen til Ekstra Bladet.

Tonny Aabo stod også bag hits af Kandis, Lis & Per, Bjørn & Okay og Claus & Servants.

Cathy Godbold blev kendt for sin rolle som den attraktive journalist Deborah Hale i tv-serien 'Saddle Club'. Foto: All over press Intl. kendte Kendt skuespiller død: Blev kun 43 år

Big T alias Terence Prejean - den rutinerede rapper og sanger fra Houston gjorde sig fortjent til kælenavnet 'Million Dollar Hook Man'. Foto: PR INTL. MusikNYT Blev 52: Stor rapper pludseligt død