Mø: Derfor spiller jeg i Israel

Den danske sangerinde håber på, at hendes koncert kan være med til at skabe dialog

Mø under en koncert på Roskilde Festival - til sommer besøger hun igen flere danske festivaler. (Foto: Sofia Busk)
Mø under en koncert på Roskilde Festival - til sommer besøger hun igen flere danske festivaler. (Foto: Sofia Busk)

Siden den succesfulde danske sangerinde Mø annoncerede, at hun i maj måned skal spille koncert i Tel Aviv, har kritikken haglet ned over hende.

Både trofast fans af den 26-årige sangerinde fra Fyn og flere politiske organisationer har i skarpe vendinger kritiseret, at den ellers politisk bevidste solist kan finde på at optræde i et land, som mange andre kunstnere tidligere har boykottet på grund af konflikten med palæstinenserne.

Se også: Mø i nyt internationalt supersamarbejde

Nu forklarer Mø sin beslutning på Facebook:

'Jeg har de senest uger fået kritik for min beslutning om at give koncert i Israel til maj. Jeg vil gerne forklare min baggrund for den beslutning. Ikke for at undskylde, men fordi kritikken selvfølgelig påvirker mig.

For langt de fleste mennesker er konflikten mellem Israel og Palæstina meget kompleks og ulykkelig. Det er den også for mig. Jeg støtter både palæstinensere og israelere. Jeg støtter deres ret til at leve i frihed. Jeg mener, at alle mennesker har ret til et vær...digt liv. Alle. Jeg ved at konflikten er fastlåst, og jeg tager afstand fra alle nationer der undertrykker. Jeg har dyb forståelse og respekt for hvordan konflikten påvirker begge folk. For hvordan den gør hverdagen svær. Særligt for de palæstinensere, der lever under undertrykkelse,'  skriver hun blandt andet.

Se også: Skarp kritik af Mø før Israel-koncert

Mø understreger, at hun ikke ingen måde sympatiserer med den israelske stats metoder, fordi hun spiller en koncert i Tel Aviv.

'Min beslutning om at optræde for et israelsk publikum, er ikke en blåstempling af den israelske stats handlinger. At jeg spiller en koncert i Israel betyder ikke, at jeg lukker øjnene for virkeligheden. Jeg spiller i Tel Aviv den 8. maj fordi jeg mener, dialog er vejen frem.

Jeg har valgt at donere hele overskuddet fra min koncert i Israel til Heartbeat FM. De er en israelsk-palæstinensisk sammenslutning af unge kunstnere, der gennem musikken samarbejder for at styrke dialog. Sammen gør Heartbeat’s unge musikere en stor indsats for at bygge broer på tværs af nationale og kulturelle grænser. De kæmper imod intolerance og racisme. Det er vigtigt. Mennesker er mennesker. One Love. MØ', skriver hun.

Sangerindens opdateringen på Facebook deler vandene. Nogle kalder hendes beslutning om at gennemføre koncerten trods kritik for 'sej', mens andre skriver, at hendes argumentation ikke holder og opfordrer hende til at blive hjemme.

1 af 2 Mø håber, at hendes koncert kan være med til at skabe dialog. (Foto: Per Lange)
2 af 2 Mø under en koncert på Roskilde Festival - til sommer besøger hun igen flere danske festivaler. (Foto: Sofia Busk)
38 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Leonard Cohen: 'Thanks for the Dance' (Columbia-album/Ude 22. november)
2.Martin Lind: 'Metanoia' (Hathor-album/Ude 22. november)
3.The Flaming Lips: 'The Soft Bulletin - Live at Red Rocks' (Bella Union-album/Ude 29. november)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Lucy Dacus: '2019' (Matador-ep/Ude nu)
2.School of X: 'Destiny' (Tambourhinoceros-ep/Ude nu)
3.Vetiver: 'Up on High' (Loose-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere