Morten Breum: De danske fans betyder alt

Amerikanerne har efterhånden lært dj-navnet Morten at kende, men de danske fans vil altid have en særlig plads, forsikrer han

Han bliver stadig ekstatisk, når han skal spille shows hjemme i Danmark. (Foto: Sony)
Han bliver stadig ekstatisk, når han skal spille shows hjemme i Danmark. (Foto: Sony)

Lørdag aften gik den danske dj Morten på scenen i Tusindårsskoven i Odense. Men det var ikke alle fans, der kunne deltage i festen. Dj'ens popularitet betød nemlig, at sikkerhedsfolkene var nødt til at lukke for adgangen til den scene, hvor han spillede.

Det er dog ikke kun i Danmark, at Morten med efternavnet Breum er populær. Dj'en er godt i gang med at erobre verden og dens natklubber. Alligevel bliver han stadig ekstatisk, når han skal spille shows hjemme i Danmark, fortæller den erfarne dj til Ritzau Fokus.

For det er noget helt særligt at spille i hjemlandet, og så er der også altid lidt ekstra nerver på.

Fanskaren betyder alt
- I Danmark har jeg min fanskare, som jeg har opbygget over mange år, og den fanskare betyder alt for mig. Her kender folk virkelig min musik, så det er rigtig specielt og jeg bliver meget mere nervøs, siger Morten og fortsætter:

- Jeg bliver mere nervøs, fordi jeg rigtig gerne vil gøre det godt. Jeg kender mange blandt publikum, og jeg kan forestille mig selv stå som 13-årig til en koncert og kigge op på artisterne og tænke, at jeg godt gad stå deroppe, siger han.

Den aarhusianske dj bosatte sig for nogle år siden i Los Angeles, fordi han jagtede nye udfordringer udenfor Danmarks grænser, hvor han allerede havde slået sin status som førende dj fast.

Bliver udfordret i udlandet
- Jeg synes ikke, at man skal læne sig tilbage og tænke, at det var dét. Det er fantastisk at komme tilbage til Danmark og spille de her festivaler, men det er klart i udlandet, jeg bliver udfordret mest lige nu.

- Dermed ikke sagt at jeg er mættet af Danmark, for det bedste, jeg ved, er at spille her, men det hele må gerne være en rejse, og det føler jeg virkelig, at det er i udlandet, siger Morten, der heller ikke ved, om han på et tidspunkt flytter tilbage til hjemlandet.

- Mine mål lige nu er bare at gøre folk glade og få dem til at have en fest, og det føler jeg virkelig, at jeg gør, i hvert fald i Danmark. USA og resten af verden er stadig en rejse, men jeg synes, vi er godt på vej, siger han.

3 kommentarer
Vis kommentarer