Annonce:
Annonce:

Nedskalerer: Derfor gør de det

The Minds of 99 spillede for 50.000 i Parken og toppede op med udsolgte arena-koncerter på deres Infinity Action-turne. Nu vender de retur til de mindre spillesteder

The Minds of 99 med Niels Brandt i spidsen er klar til at indtage Norge og Sverige. Foto: Per Lange
The Minds of 99 med Niels Brandt i spidsen er klar til at indtage Norge og Sverige. Foto: Per Lange
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

For de fleste ville det måske virke logisk at malke den succes, der har omkranset The Minds of 99, siden de i oktober 2021 lagde Parken ned med en udsolgt og euforisk genåbningskoncert.

Siden drog bandet på danmarksturné og spillede udsolgte arena-koncerter landet over, så man skulle tro, at kun stjernerne ville kunne stoppe dem.

Men nu vender de tilbage til de helt små spillesteder, når de i foråret drager på klubturné i både Norge, Sverige og Danmark. På dansk grund giver de således to koncerter på spillestedet Loppen for blot 400 publikumer, og det er der en ganske særlig grund til.

- Når vi alligevel skulle på klubturne i Norge og Sverige, så havde vi også lyst til at spille Loppen. Vi er kommet meget på Loppen, og det var en oplevelse, vi gerne ville have, siger forsanger Niels Brandt og fortsætter:

Annonce:

- Jeg tror, det er for vores egen skyld faktisk. Vi savnede at spille på nogle små steder, og det kan vi deroppe (i Norge og Sverige, red), for der er vi ikke noget, siger Niels Brandt.

7. april 2022 indledte The Minds of 99 deres danmarksturné i Royal Arena i København. Foto: Per Lange
7. april 2022 indledte The Minds of 99 deres danmarksturné i Royal Arena i København. Foto: Per Lange
 

Store forventninger
The Minds of 99 spillede i 2022 for første gang koncerter i både Oslo og Stockholm, og forventningerne er efter den oplevelse store.

- Det er at starte forfra i et nyt land. De forstår ikke nødvendigvis teksterne, og de har måske intet forhåndskendskab til os, selvom der er solgt flere billetter end til de første koncerter deroppe, siger trommeslager Louis Clausen og fortsætter:

- Vi glæder os helt sindssygt til det, for det er jo en helt anden ting at stå med folk helt oppe i smasken. Nu er det jo ikke alt, man gør i jagten på en større eller vildere karriere. Vi elsker, når det bliver rowdy, og det gør det, når man står under et tag med plads til 200 mennesker.

- Vi elsker også det andet (større koncerter, red.), men vi vil ikke undvære det, vi skal ud og gøre nu, for det er lang tid siden, vi har spillet så små steder, siger trommeslager Louis Clausen. Foto: Per Lange
- Vi elsker også det andet (større koncerter, red.), men vi vil ikke undvære det, vi skal ud og gøre nu, for det er lang tid siden, vi har spillet så små steder, siger trommeslager Louis Clausen. Foto: Per Lange
 

The Minds of 99

Barndomsvenner

Sanger og sangskriver Niels Brandt, Jacob (synth), Mikkel (keys) og Asger (bas) har kendt hinanden siden børnehaveklassen på Lindevangskolen på Frederiksberg. Resten af bandet stødte til i begyndelsen af teenageårene. I april 2012 besluttede de at danne et band.

Bandnavnet

Gruppens navn er inspireret af, at Niels Brandt havde lyttet til The KLF's nummer 'Justified and Ancient', hvor der undervejs bliver rappet 'Make mine a 99', hvilket han fejlhørte som Minds of 99.

Det første hit

I sommeren 2012 tog bandet i sommerhus på Fanø og indspillede flere af de sange, som endte på deres debutalbum. Blandt de første indspilninger var 'Det er Knud som er død' om polarforskeren Knud Rasmussen. Sangen blev Ugens Uundgåelige på P3.

Karrierekanonen

Sidst i 2012 meldte Asger bandet til DR-konkurrencen KarriereKanonen. Efter koncerter på Spot Festival og Smukfest blev The Minds of 99 den 6. august 2013 kåret som en af de tre vindere.

Åbnede Orange

I juli 2015 åbnede The Minds of 99 Orange Scene på Roskilde Festival med en koncert, der blev kaldt for den bedste åbning af Orange Scene i mange år og en af de mest mindeværdige åbningskoncerter på Orange Scene i årevis.

 

- Er det et forsøg fra jeres side på at gå 'back to basics', fordi I savner energien fra dengang, I kun spillede små koncerter?

Annonce:

- Jeg har det mere som om, at det er at kigge fremad. Det skal ikke lyde som et nostalgi-trip, for det er det ikke. Men det er en del af vores DNA, den der stemning. Det er sgu mere utroligt, at vi havnede i Parken. Hvis man ser på, hvor fucking smalt vores musik var på de første plader, så har vi ikke gjort noget for at jage det der, siger Louis Clausen og slår fast med et grin:

- Der er ikke nogen i Norge eller Sverige, der har bedt os om at komme. Det er lidt denne der viking-mentalitet - vi kommer, om de er klar eller ej.

Fredag udgav The Minds of 99 albummet 'Live fra Parken'. Læs anmeldelsen her. Læs om bandets tanker bag albummet her.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

I onsdags havde Reality Awards 10 års jubilæum. Det gik ikke stille for sig, hør årets mandlige deltager fortælle om festen i podcasten 'Der er brev!'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: