Annonce:
Annonce:

Ny sanger i Danser med Drenge: Var i tvivl

Danser med Drenges seneste medlem, Ida Ambrose, taler ud om processen for at blive bandets forsanger og det forventningspres, som ligger bag

Danser med Drenge taler ud om, hvordan det har været at få en ny forsanger

Efter mere end to årtier med samme forsanger har bandet Danser med Drenge måtte finde sig en ny vokal grundet sidste års turbulente drama. Video: Jonathan Damslund.
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

- Det har været en udfordring og rigtig sjovt, men også spændende og nervepirrende at komme ind som den nye forsanger (…) jeg har skulle lære en ny måde at synge på.

Sådan fortæller Danser med Drenges nye forsanger, Ida Ambrose, da Ekstra Bladet er ude og besøge hende og bandets formand, Klaus Kjellerup, i hans hjemmestudie i forbindelse med udgivelsen af deres nye album.

Hun afløser således Rie Rasmussen, der ellers har ageret som bandets forsanger fra 1994 til 2022 - altså en periode på 28 år. Et stort skift som også tog en måned for begge parter at indstille sig på.

- Først var vi begge to i tvivl, siger Ida.

- Ja, det var vi, fortæller en smilende Klaus Kjellerup.

- Jeg var i tvivl, om jeg kunne leve op til opgaven, fortæller Ida.

- Og jeg var i tvivl, om hun kunne løse den, supplerer Klaus.

Annonce:

Ida Ambrose var da heller ikke bandets første valg, da det kom til beslutningen om en ny forsanger. Til at starte med var det faktisk hendes veninde, som var til audition hos Klaus Kjellerup. Veninden var dog ikke et match, og foreslog i stedet Ida som alternativ, da hun tænkte, at hun ville passe godt ind med hendes baggrund som pop- og reggae sanger.

Ida var dog selv ikke helt sikker på, om hun kunne løfte opgaven.

- Jeg skulle lige finde ud af, om jeg også var klar. Når du er en kunster, der har dannet sig sit eget jeg inden for musikken og har en stil, du har kørt i mange år. Og så lige pludselig kommer der noget, hvor du skal udfordres på ny. Det skulle jeg finde ud af, om jeg var klar til. Altså at blive rettet og kritiseret for den gode musik.

Læs også: Dansk band totalt på skideren

Store sko at fylde ud
- Er det ikke kæmpestort pres for dig at skulle udfylde tomrum, som Rie har efterladt sig?

- Jo, og det var også noget af det, som jeg skulle overveje. Hun var Danser med Drenge. Og så kommer man som ny, efter en der har været der i så mange år, og også skal gøre det godt. Det er virkelig nervepirrende og udfordrende.

Annonce:

Dog har nervøsiteten fået lov til at lægge sig en smule for sangerinden, efter at hun har fået lov til at indspille sine egne sange med bandet, der efter hendes egne ord ’også bærer præg af hende selv.’

- Det er måske mere de ældre sange, som jeg er nervøs for at komme ud og synge, og om folk stadig synes det er gode, når jeg synger dem. De er vant til at høre Rie. Hun er jo en fantastisk sanger, fortæller hun og indrømmer, at det er store sko for hende at udfylde.  

Læs også: Efter shitstorm: Turde ikke gå uden for sin dør

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: