Overfald og ulykker på Smukfest: Vi har styr på sikkerheden

Voldeligt overfald, overfyldte koncerter og alvorlige arbejdsulykker på Smukfest. Talsmand mener, festivalen er 'sikker og rolig'

Overfaldet på sangeren Shaka Loveless bag Bøgescenerne på Smukfest fredag aften har trukket overskrifter i flere danske medier. Spektakulært fordi det foregik helt inde ved scenen, hvor kun få personer har fået adgang, fordi en festivalgæst med tilknytning til optrædende musikere måtte stoppe knytnæveslagene, fordi vagterne ifølge vidner reagerede for langsomt, og ikke mindst fordi, overfaldsmanden i forvejen har et tilhold mod Medina.

Overfaldet blev kulminationen på flere episoder og situationer på den populære østjyske festival, der nærved var blevet til ulykker, og hvor man kan sætte spørgsmålstegn ved, om sikkerheden på festivalen er helt i top.

Se også: Smukfest-medarbejder kvast af gaffeltruck: Brækkede begge ben

Kørt over af truck
Det startede allerede før festivalen, hvor en medarbejder kvæstede begge fødder, da en tung genstand blev tabt over vedkommendes fødder.

Torsdag aften opstod der så panikscener ved Kim Larsen-koncerten, som festivalledelsen for sent begrænsede tilstrømningen til. To besvimede.

Fredag aften brækkede en medarbejder begge ben, da en stor teleskop-truck kørte over ham. Og fredag nat blev en kvinde voldtaget uden for festivalens område.

Trods overfaldet formåede Shaka Loveless at levere en fuld koncert. (Foto: Philip Davali) DK MusikNYT - 8. aug. 2015 - kl. 19:20 Mand sigtet for overfald på Shaka Loveless

DK MusikNYT - 9. aug. 2015 - kl. 10:42 Fulde ældre mænd krænker teenagepiger på Smukfest

Ekstra Bladet har spurgt Poul Martin Bonde, der er talsmand for Smukfest, om der overhovedet er styr på sikkerheden?

- Ja, men især episoden med Shaka Loveless er spektakulær og bringer overskrifter, siger han og fortsætter:

- De to arbejdsulykker er meget kedelige og skulle selvfølgelig aldrig være sket, men ellers må jeg fastholde, at her generelt er sikkert og roligt, når man tager i betragtning, at her er lige så mange mennesker som i Roskilde by, hvor der en fredag aften formentlig er mere uro end her.

Ekstra Bladet har talt med en række festivalgæster om de uheldige episoder.

Se også: Smukfest-vagt røg joint på brand-tjans

Fra venstre: Caroline og Julie. (Foto: Philip Davali)
Fra venstre: Caroline og Julie. (Foto: Philip Davali)
 

Overvejede at tage hjem

- Vi overvejede faktisk i går at tage hjem, fordi der var nogen, der havde tisset i vores telt, men så fik vi et andet telt, så det gjorde vi ikke. Og det er vi da i dag lettede over, for der, hvor vi skulle sove, er lige over for der, hvor pigen blev voldtaget. Så det gyser da lidt i én, når man læser sådan noget, siger Caroline.

Både Caroline og Julie synes, vagterne ved scenerne er gode til at dele vand rundt, men folk er generelt ikke gode til at give plads, når man vil væk fra scenen.

Fra venstre: Karoline, Camilla og Sofie. (Foto: Philip Davali)
Fra venstre: Karoline, Camilla og Sofie. (Foto: Philip Davali)
 

Vil ikke gå alene

- Jeg har ikke lyst til at gå alene fra festivalen og ned til mit telt, siger Camilla. Karoline og Sofie er lidt mere rolige.

- Det eneste, der er ubehageligt for mig, er, at mine forældre sidder derhjemme og læser de her historier og bliver utrygge, siger Sofie.

Fra venstre: Søren, Lars og Gert. (Foto: Philip Davali)
Fra venstre: Søren, Lars og Gert. (Foto: Philip Davali)
 

Ærgerligt med Kim Larsen-koncert

- Vi er kommet her de sidste mange, mange år, og umiddelbart fejler sikkerheden ingenting. Det er klart, at når der er mange mennesker samlet på ét sted, så bliver der jo trangt nogle steder. Og det var da ærgerligt med Kim Larsen-koncerten, siger Søren, Lars og Gert.

13 kommentarer
Vis kommentarer